Kategorie receptů
- Autor: vikinka
- Doba přípravy (min.): 40
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Zelí čínské | 100 |
Voda | 1400 |
Kuřecí prsa | 200 |
Mrkev | 100 |
Cibule šalotka | 150 |
Pór | 200 |
Žampiony | 50 |
Omáčka sójová | 5 |
Rýžové nudle syrové | 120 |
Dochucovadla:
sůl,pepř, 2 cm zázvor, 2 stroužky česneku,1-2 chilli papričky na jemno pokrájené,petrželová nať Pozor! Používáme jarní cibulku!!!
Energetická hodnota celkem: 3538 kJ
Bílkoviny (g): 60,
Tuky (g): 2,
Sacharidy (g): 143,
SAFA (g): 1,
Cukry (g): 28,
Vláknina (g): 11,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 885 kJ
Bílkoviny (g): 15, Tuky (g): 0.5, Sacharidy (g): 35.8, SAFA (g): 0.3, Cukry (g): 7, Vláknina (g): 2.8, Sůl (g): 0
Postup přípravy
1.Do hrnce s vroucí vodou vložíme omytá kuřecí prsa, osolíme, přidáme oloupaný a překrojený kousek zázvoru, přepůlenou očištěnou karotku, oloupané rozkrojené žampiony, petrželovou nať, bílou část očištěných jarních cibulek, přepůlený česnek a jeden překrojený řapík celeru (nebo kus pórku). 2. Uvedeme k varu a vaříme na mírném ohni asi 20-30 minut, aby maso bylo uprostřed dobře uvařené, ale šťavnaté. Vývar scedíme, maso překrájíme na proužky a uchováme stranou společně s uvařenými žampiony. 3. Do vývaru vložíme najemno pokrájenou chilli papričku, oloupaný a našikmo nakrájený řapíkatý celer (pórek) a čínské zelí povaříme asi 3-5 minut, dokud celer (pórek) a zelí nezkřehne. Do vývaru vrátíme maso a žampiony a přidáme podle návodu na obalu připravené nudle. Podle potřeby dochutíme solí, pepřem a sójovou omáčkou. Posypeme nakrájenou cibulovou natí a lístky celeru (zelí) a podáváme.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.