Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Čínská kuřecí polévka

Zpět
  • Autor: vikinka
  • Doba přípravy (min.): 40
  • Uživatelský recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl,pepř, 2 cm zázvor, 2 stroužky česneku,1-2 chilli papričky na jemno pokrájené,petrželová nať Pozor! Používáme jarní cibulku!!!

Energetická hodnota celkem: 3538 kJ

Bílkoviny (g): 60, Tuky (g): 2, Sacharidy (g): 143, SAFA (g): 1, Cukry (g): 28, Vláknina (g): 11, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 885 kJ

Bílkoviny (g): 15, Tuky (g): 0.5, Sacharidy (g): 35.8, SAFA (g): 0.3, Cukry (g): 7, Vláknina (g): 2.8, Sůl (g): 0

Postup přípravy

1.Do hrnce s vroucí vodou vložíme omytá kuřecí prsa, osolíme, přidáme oloupaný a překrojený kousek zázvoru, přepůlenou očištěnou karotku, oloupané rozkrojené žampiony, petrželovou nať, bílou část očištěných jarních cibulek, přepůlený česnek a jeden překrojený řapík celeru (nebo kus pórku). 2. Uvedeme k varu a vaříme na mírném ohni asi 20-30 minut, aby maso bylo uprostřed dobře uvařené, ale šťavnaté. Vývar scedíme, maso překrájíme na proužky a uchováme stranou společně s uvařenými žampiony. 3. Do vývaru vložíme najemno pokrájenou chilli papričku, oloupaný a našikmo nakrájený řapíkatý celer (pórek) a čínské zelí povaříme asi 3-5 minut, dokud celer (pórek) a zelí nezkřehne. Do vývaru vrátíme maso a žampiony a přidáme podle návodu na obalu připravené nudle. Podle potřeby dochutíme solí, pepřem a sójovou omáčkou. Posypeme nakrájenou cibulovou natí a lístky celeru (zelí) a podáváme.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři