Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Pečený candát s chřestovou omáčkou - STOB

Zpět
  • Autor: malinovanada
  • Doba přípravy (min.): 60
  • Uživatelský recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, pepř, kurkuma, citronová šťáva

Energetická hodnota celkem: 6368 kJ

Bílkoviny (g): 118, Tuky (g): 56, Sacharidy (g): 138, SAFA (g): 23, Cukry (g): 28, Vláknina (g): 17, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 1592 kJ

Bílkoviny (g): 29.5, Tuky (g): 14, Sacharidy (g): 34.5, SAFA (g): 5.8, Cukry (g): 7, Vláknina (g): 4.3, Sůl (g): 0.3

Postup přípravy

Candát - očišťené porce candáta osolíme, nařežeme kůži a zprudka opečeme nasucho na pánvi nejprve kůží dolů. Poté dopékáme na středním plameni cca 8 minut dle velikosti. Nakonec přidáme plátek másla a zakápneme citronem. Chřestová omáčka - na másle zpšníme šalotku, přidáme odřezky z očištného chřestu použitého při přípravě zeleniny (120g). Lehce orestujeme, zalijeme rybím výdvarem (vodou), osolíme, ochutíme bílým pepřem a vaříme cca 20 minut. Poté rozmixujeme dohladka, propasírujeme a svaříme na hustší konzistenci. Italské rizoto - na řepkovém oleji zpěníme šalotku, přidáme propláchnutou rýži a lehce orestujeme. přidáme kurkumu, osolíme, azalijeme bílým vínema vývarem (vodou) a vaříme doměkka. Během vaření doléváme vývar dle potřeby. Chřest (500g) - očistíme, odstraníme zdřevnatělý konec a oškrábeme slupku a povaříme ve vodě cca 4 minuty. Hotový chřest osolíme, opepříme a zakápneme olivovým olejem.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři