Kategorie receptů
- Autor: kedlubnova
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Játra kuřecí (syrová) | 100 |
Mléko trvanlivé polotučné (1,5 % tuku) | 30 |
Červená řepa sterilovaná | 150 |
Olej olivový | 5 |
Cibule | 15 |
Brambory rané | 150 |
Dochucovadla:
mletá paprika, drcený kmín, mletý pepř, sůl
Energetická hodnota celkem: 1488 kJ
Bílkoviny (g): 24,
Tuky (g): 10,
Sacharidy (g): 40,
SAFA (g): 3,
Cukry (g): 16,
Vláknina (g): 5,
Sůl (g): 2
Postup přípravy
Očištěná a odblaněná játra nakrájíme na hranolky. Na oleji orestujeme najemno pokrájenou cibuli, přidáme játra, osmahneme, poprášíme mletou paprikou, okmínujeme, opepříme, podlijeme vodou a dusíme. Měkká játra poprášíme 5 g hladké mouky, mírně podlijeme vodou a za občasného promíchání necháme provařit. Hotový pokrm osolíme a zjemníme smetanou / mlékem. Podáváme s brambory nebo bramborovou kaší (vyšlehanou z uvařených rozmačkaných brambor a nízkotučného mléka) a červenou řepu.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.