Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Italské rizoto s krevetami

Zpět
  • Autor: radkat
  • Uživatelský recept
  • Porce: 1.00

Ingredience

Dochucovadla:

Bílé suché víno, chilli, citronová šťáva, petrželová nať, zeleninový vývar, šafrán.

Energetická hodnota celkem: 2387 kJ

Bílkoviny (g): 40, Tuky (g): 26, Sacharidy (g): 44, SAFA (g): 8, Cukry (g): 3, Vláknina (g): 2, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Uvařit italské rizoto přidat opečené krevety s česnekem a pokapané citronem, chilli a petrželkou. Rizoto: Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou půlku střední cibule, přidáme 50g rýže Arborio. jak se začne rýže chytat přidáme pár snítek šafránu a deci bílého suchého vína. Postupně nad rýži zaléváme horkým ochuceným zeleninovým vývarem a stále mícháme a doléváme až je rýže krémová a al dente. Nakonec zamícháme opečené pokrájené krevety. Zmrazené krevety prolijeme vařící vodou, oloupeme a necháme okapat. Na pánvi si orestujeme 2 stroužky na plátky nakrájeného česneku, přidáme nakrájené krevety, chilli, citronovou šťávu a zprudka vaříme až se voda zcela vyvaří před koncem přidáme trochu másla a orestujeme do křupava. Po odstavení přidáme plocholistou petrželku.

Hodnocení (2 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři