Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Zapečený chřest

Zpět
  • Autor: BlankaSVK
  • Doba přípravy (min.): 30
  • Uživatelský recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

Sůl, pepř.

Energetická hodnota celkem: 10326 kJ

Bílkoviny (g): 99, Tuky (g): 164, Sacharidy (g): 145, SAFA (g): 97, Cukry (g): 27, Vláknina (g): 20, Sůl (g): 9

Energetická hodnota na 1 porci: 2582 kJ

Bílkoviny (g): 24.8, Tuky (g): 41, Sacharidy (g): 36.3, SAFA (g): 24.3, Cukry (g): 6.8, Vláknina (g): 5, Sůl (g): 2.3

Postup přípravy

Bílý chřest důkladně oloupejtě a povařte společně s plátkem citrónu, lžičkou cukru a oříškem másla (5-10 min). Vyberte a obalte po 2-3 do balíčku v slanine (nebo sušené šunce). Smetanu ( můžete použít i tu na vaření a ušetřit kalorie) smíchejte s vejcem, trochou vína, nastrouhaným ementálem solí a pepřem a zalejte balíčky chřestu. Pečte asi 20 min ( než povrch zezlátne). Podávejte s vařeným bramborem. Dobou chuť.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři