Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Řecká musaka

Zpět
  • Autor: Petjule79
  • Doba přípravy (min.): 60
  • Uživatelský recept
  • Porce: 8.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, pepř, oregano, skořice, zeleninový bujón

Energetická hodnota celkem: 12437 kJ

Bílkoviny (g): 168, Tuky (g): 186, Sacharidy (g): 155, SAFA (g): 97, Cukry (g): 61, Vláknina (g): 44, Sůl (g): 9

Energetická hodnota na 1 porci: 1555 kJ

Bílkoviny (g): 21, Tuky (g): 23.3, Sacharidy (g): 19.4, SAFA (g): 12.1, Cukry (g): 7.6, Vláknina (g): 5.5, Sůl (g): 1.1

Postup přípravy

Na troše oleje osmahneme cibuli nakrájenou na kostičky, pak přidáme maso a opečeme jej dozlatova. Masovou směs poprášíme oreganem a skořicí, zamícháme, přidáme loupaná rajčata v konzervě a jednu konzervu vody. Přidáme rozdrobený zeleninový bujón, osolíme. Přivedeme k varu, přisypeme lilek a bramboru na kostičky. Pod pokličkou dusíme 20 minut. Smetanu či jogurt smícháme s vejci a dvěma třetinami jemně strouhaného sýra. Masovou směs přemístíme do zapékací mísy, přelijeme ochucenou smetanou a posypeme zbytkem sýra. Pečeme v troubě, dokud se povrch nezpevní a nezezlátne. Podáváme s křupavým pečivem.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři