Kategorie receptů
- Autor: Simmonska
- Doba přípravy (min.): 90
- Uživatelský recept
- Porce: 17.00

Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Vejce celé (syrové) | 165 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 160 |
Mouka pšeničná polohrubá | 250 |
Kypřící prášek do pečiva | 13 |
Cukr vanilkový | 8 |
Máslo čerstvé nesolené | 200 |
Jahody | 250 |
Dochucovadla:
citronová šťáva
Energetická hodnota celkem: 14137 kJ
Bílkoviny (g): 52,
Tuky (g): 182,
Sacharidy (g): 375,
SAFA (g): 87,
Cukry (g): 184,
Vláknina (g): 13,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 832 kJ
Bílkoviny (g): 3.1, Tuky (g): 10.7, Sacharidy (g): 22.1, SAFA (g): 5.1, Cukry (g): 10.8, Vláknina (g): 0.8, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Z rozpuštěného másla, moučkového cukru, vanilkového cukru a vajec vyšleháme hladké těsto. Po částech přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva, poté vmícháme citrónovou šťávu a nakonec přímo v těstě rozšleháme jahody (množství jahod používáme přiměřené). Těsto, které je tužší, přendáme do vymazané a vysypané formy. Bábovku uhladíme a pečeme v předehřáté troubě cca 50 minut na 180 °C. Po upečení překlopíme a posypeme moučkovým cukrem. Bábovka je na menší formu.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.