Kategorie receptů
- Autor: Karolína Fourová
- Doba přípravy (min.): 60
- STOB recept
- Porce: 4.00

Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Olej olivový | 20 |
Ocet Balsamico | 30 |
Šunka schwarzwaldská | 60 |
Vepřová panenka (syrová) | 600 |
Dochucovadla:
čerstvé bylinky (petržel, oragano, tymián), hrubozrnná mořská sůl, čerstvě mletý pepř
Energetická hodnota celkem: 4372 kJ
Bílkoviny (g): 135,
Tuky (g): 53,
Sacharidy (g): 8,
SAFA (g): 18,
Cukry (g): 8,
Vláknina (g): 0,
Sůl (g): 4
Energetická hodnota na 1 porci: 1093 kJ
Bílkoviny (g): 33.8, Tuky (g): 13.3, Sacharidy (g): 2, SAFA (g): 4.5, Cukry (g): 2, Vláknina (g): 0, Sůl (g): 1
Postup přípravy
Panenku omyjeme a očistíme. Z balsamica a olivového oleje si připravíme emulzi a namarinujeme panenku po celém povrchu. Takto můžete nechat maso klidně přes noc (nebo pár hodin před přípravou) v lednici. Před přípravou maso opepříme a řádně nasolíme, obalíme v nasekaných bylinkách a v plátcích prosciutta. Kdybychom maso nasolili předem, ztratíme z něj hodně vody a nebude šťavnaté. Panenku můžete nechat na pánvi zatáhnout a dopéct v troubě pod alobalem. Na poslední chvíli alobal sundejte (a přepněte troubu na grilování), aby se prosciutto opeklo do křupava. Pečení v troubě bude trvat cca 15-20 minut, panenka by měla být propečená, ale zároveň šťavnatá.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.