Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Liptavský sýr s toastem

Zpět
  • Autor: mosem
  • Doba přípravy (min.): 60
  • Uživatelský recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

bazalka, česnek, sůl

Energetická hodnota celkem: 7027 kJ

Bílkoviny (g): 73, Tuky (g): 100, Sacharidy (g): 120, SAFA (g): 46, Cukry (g): 23, Vláknina (g): 22, Sůl (g): 8

Energetická hodnota na 1 porci: 1757 kJ

Bílkoviny (g): 18.3, Tuky (g): 25, Sacharidy (g): 30, SAFA (g): 11.5, Cukry (g): 5.8, Vláknina (g): 5.5, Sůl (g): 2

Postup přípravy

300 g bílé cibule nakrájíme na kostky a pomalu restujeme na oleji. 100 červené cibule nakrájíme na drobné kostičky a syrovou smícháme s bryndzou, bazalkou (nebo bazalkovým pestem), utřeným česnekem (nebo pestem z medvědího česneku) a perlou s máslovou příchutí (kdo nepočítá kalorie, může přidat máslo). Orestovanou bílou cibuli necháme vychládnout, vmícháme do pomazánky, podle chuti přisolíme. Podáváme na toastu z vícezrného nebo žitného chleba. (recept inspirovaný knihou J.K.Jerome - Poutníkův deník; variant receptů je celá řada. Původní název je "Liptovský sýr", podával se jako předkrmová pomazánka. Jsou varianty nejen z bryndzy, ale i z tvarohu.Někde se do tvaru přidává červená paprika atd.... Stačí zagůglovat:-) Dobrou chuť.

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři