Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Kečup gurmanský

Zpět
  • Autor: shipka45
  • Doba přípravy (min.): 240
  • Uživatelský recept
  • Porce: 1.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Rajčata 2500
Cibule300
Celer bulva300
Česnek10
Řepa červená300
feferonky20
Kápia300
Jablko300
Ocet100
Stevia5

Dochucovadla:

soľ, klinčeky, nové korenie, bobkový list

Energetická hodnota celkem: 4988 kJ

Bílkoviny (g): 43, Tuky (g): 10, Sacharidy (g): 232, SAFA (g): 1, Cukry (g): 163, Vláknina (g): 71, Sůl (g): 2

Postup přípravy

Umytú a pokrájanú zeleninu s koreninami (uviazanými v sieťke) a soľou za občasného miešania varíme cca 2 hodiny. Koreniny vyberieme z hrnca a zmes rozmixujeme ponorným mixérom a varíme ešte asi 40 minút. Potom zmes prepasírujeme a znova dáme na sporák a varíme asi 1/2 hodiny. Kečup vylejeme do vysterilizovaných pohárov, uzavrieme a sterilizujeme asi 15 minút. vláknina-zbytok po prepasírovaní cca 500g. Celkovo naložené poháre 14ks a 250g=3500g 100g=125,5kJ; B=1,03g; T=0,2g; S=6,03g; C= 4,07g, Vl=1,75g

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři