Kategorie receptů
- Autor: Zuzana Zuzka
- Doba přípravy (min.): 150
- Uživatelský recept
- Porce: 30.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mouka pšeničná bílá | 600 |
Sádlo vepřové škvařené | 60 |
Hera | 200 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 120 |
Žloutek (syrový) | 40 |
Mléko polotučné (1,5 % tuku) | 40 |
Tuzemák | 20 |
Jablko | 1500 |
Kypřící prášek do pečiva | 5 |
Dochucovadla:
skořice, badyán, hřebíček, ....
Energetická hodnota celkem: 22358 kJ
Bílkoviny (g): 73,
Tuky (g): 226,
Sacharidy (g): 725,
SAFA (g): 98,
Cukry (g): 283,
Vláknina (g): 59,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 745 kJ
Bílkoviny (g): 2.4, Tuky (g): 7.5, Sacharidy (g): 24.2, SAFA (g): 3.3, Cukry (g): 9.4, Vláknina (g): 2, Sůl (g): 0
Postup přípravy
kromě jablek vše smícháme, uhněteme tuhé těsto, necháme 1hodinu odpočinout v lednici. Rozdělíme na poloviny, rozválíme na placky velikosti plechu a mezi ně dáváme nádivku z jablek. Nádivka: jablka nastrouháme nahrubo a mírně podusíme, můžeme přidat rozinky, ořechy, skořici ...., jablek můžeme dát i víc, těsto trochu nabyde a je lepší, když je vyšší i jablečná vrstva Pečeme na 170 °C asi 40 minut, podle trouby množství je na velký plech
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.