Kategorie receptů
- Autor: ipajeros
- Uživatelský recept
- Porce: 16.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mouka pšeničná celozrnná | 160 |
Mouka špaldová celozrnná | 160 |
Vejce celé (syrové) | 55 |
Máslo čerstvé nesolené | 250 |
Jablko | 1000 |
Ocet | 21 |
Lískové ořechy (nesolené) | 60 |
Dochucovadla:
sůl,8 lžic vlažné vody
Energetická hodnota celkem: 16718 kJ
Bílkoviny (g): 64,
Tuky (g): 257,
Sacharidy (g): 337,
SAFA (g): 109,
Cukry (g): 110,
Vláknina (g): 53,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 1045 kJ
Bílkoviny (g): 4, Tuky (g): 16.1, Sacharidy (g): 21.1, SAFA (g): 6.8, Cukry (g): 6.9, Vláknina (g): 3.3, Sůl (g): 0
Postup přípravy
z přísad vypracujeme hladké těsto, které vyválíme na 2 pláty. Jeden přeneseme na suchý plech, poklademe strouhanými a ochucenými jablky a druhým plátem přikryjeme. Povrch popícháme vidličkou, můžeme potřít rozšlehaným vejcem a upečeme.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.