Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Pikantní hráškový krém

Zpět
  • Autor: Karolína Fourová
  • Doba přípravy (min.): 30
  • STOB recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

chilli, uzená sůl

Energetická hodnota celkem: 2931 kJ

Bílkoviny (g): 34, Tuky (g): 30, Sacharidy (g): 63 SAFA (g): 15 Cukry (g): 36 Vláknina (g): 32 Sůl (g): 10

Energetická hodnota na 1 porci: 733 kJ

Bílkoviny (g): 8.5, Tuky (g): 7.5, Sacharidy (g): 15.8 SAFA (g): 3.8 Cukry (g): 9 Vláknina (g): 8 Sůl (g): 2.5

Postup přípravy

Na oleji orestujeme pokrájenou cibuli a česnek do sklovata, poté přidáme nasekaný ledový salát a pórek a restujeme zhruba 1 minutu. Přisypeme mražený hrášek, lžičku cukru a za stálého míchání restujeme další minutu. Přilijeme zeleninový vývar a na mírném plameni vaříme 15–20 minut. Nakonec rozmixujeme (polévku můžeme ještě přecedit přes sítko), vmícháme teplé mléko a dochutíme špetkou uzené soli. Polévku podáváme ozdobenou zakysanou smetanou a chilli papričkou.

Hodnocení (4 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

06. 09. 2017 06:41
mám ráda
10. 08. 2017 11:30
Miluju hráškové polévky
18. 07. 2017 17:17
Barva pro mě určitě nebude lákavá, ale chuť si dovedu představit a láká mě...
08. 07. 2017 16:18
U hráškové polévky mi vadí sladkost v pozadí,ale nezkoušela jsem ji s pórkem ani vývarem,potlačí to tu sladkost?

Naši partneři