Kategorie receptů
- Autor: Flora Gold
- Doba přípravy (min.): 45
- STOB recept
- Porce: 4.00

Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Citronová šťáva | 20 |
Flora Gold | 20 |
Losos průměr (syrový) | 440 |
Dochucovadla:
několik snítek čerstvé šalvěje, hrubozrnná mořská sůl
Energetická hodnota celkem: 4284 kJ
Bílkoviny (g): 97,
Tuky (g): 67,
Sacharidy (g): 1,
SAFA (g): 18,
Cukry (g): 1,
Vláknina (g): 1,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1071 kJ
Bílkoviny (g): 24.3, Tuky (g): 16.8, Sacharidy (g): 0.3, SAFA (g): 4.5, Cukry (g): 0.3, Vláknina (g): 0.3, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Rybí filety očistíme, omyjeme a osušíme. Těsně před pečením zakapeme každý filet citrónovou šťávou, ochutíme hrubozrnnou solí a pečeme na nepřilnavém povrchu nebo na pečícím papíru v troubě rozpálené na 200 °C asi 20 minut, dokud není ryba propečená, ale nesmí být vysušená. Flora gold rozpustíme v pánvi a přihodíme listy čerstvé šalvěje. Chvíli jí na Flora Gold opékáme na nižším plameni a necháváme teplem prolhnout vůně a chutě obou ingredencí. Poté Flora gold šalvějové máslíčko dochutíme solí a podáváme rozpuštěné na čerstvě upečené rybě.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.