Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Hrach žltý- varený

Zpět
  • Autor: shipka45
  • Doba přípravy (min.): 60
  • Uživatelský recept
  • Porce: 1.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Hrach sušený polený-žltý200
Voda1500

Dochucovadla:

so+, kurkuma, morské riasy

Energetická hodnota celkem: 2648 kJ

Bílkoviny (g): 40, Tuky (g): 1, Sacharidy (g): 100, SAFA (g): 0, Cukry (g): 7, Vláknina (g): 28, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Hrach preberieme, prepláchneme a zalejeme vodou. Vo vode ho necháme máčať celú noc. Vodu v ktorej sa máčal zlejeme, ešte raz opláchneme . Hrach dáme ho do hrnca zalejeme vodou, osolíme, pridame kurkumu a morské riasy a pomaly varíme na miernom ohni cca 1-1,5hod. Po uvarení som hrach scedíla. Celková hmotnosť uvareného hrachu :470g vývar - cca 1l Časť hrachu použijem na šoulet, časť aj s vývarom na krémovú hrachovú polievku a časť na nátierku. 100g= 563,4; B=8,51g;T=0,21g; S=21,28g; C=1,49g;Vl.=5,96g

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři