Kategorie receptů
- Autor: Pernella
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Cibule | 30 |
Olej olivový | 5 |
Dýně | 300 |
Čočka červená (v suchém stavu) | 80 |
Vlašské ořechy (nesolené) | 20 |
Česnek | 10 |
Tofu uzené průměr | 100 |
Dochucovadla:
dýně hokkaido, ½ lžičky římského kmínu, ¼ lžičky mleté skořice, sůl
Energetická hodnota celkem: 3012 kJ
Bílkoviny (g): 43,
Tuky (g): 29,
Sacharidy (g): 68,
SAFA (g): 4,
Cukry (g): 19,
Vláknina (g): 21,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1506 kJ
Bílkoviny (g): 21.5, Tuky (g): 14.5, Sacharidy (g): 34, SAFA (g): 2, Cukry (g): 9.5, Vláknina (g): 10.5, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
Nejprve si připravte pesto: česnek a ořechy nakrájejte nadrobno a v hmoždíři nebo nožem na prkénku utřete se solí a tymiánem. Promíchejte se 2 lžícemi oleje. Cibuli nakrájejte najemno a nechte zesklovatět na rozehřátém oleji. Přidejte kostičky dýně, červenou čočku, římský kmín a skořici a promíchejte. Osolte a zalejte vodou tak, aby byly ingredience ponořené. Za občasného míchání vařte pod poklicí doměkka. Je-li třeba, podlejte trochou vody, aby se čočka nepřipálila. Když je dýně i čočka měkká, rozmixujte směs tyčovým mixérem dohladka. Tofu našikmo překrojte a opečte na pánvi potřené olejem. Na talíř naservírujte pyré, navrch poskládejte tofu a přelejte pestem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.