Sledujte nás:

Dýňovo-čočkové pyré s opečeným tofu

Zpět

Ingredience

Dochucovadla:

dýně hokkaido, ½ lžičky římského kmínu, ¼ lžičky mleté skořice, sůl

Energetická hodnota celkem: 3012 kJ

Bílkoviny (g): 43, Tuky (g): 29, Sacharidy (g): 68, SAFA (g): 4, Cukry (g): 19, Vláknina (g): 21, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 1506 kJ

Bílkoviny (g): 21.5, Tuky (g): 14.5, Sacharidy (g): 34, SAFA (g): 2, Cukry (g): 9.5, Vláknina (g): 10.5, Sůl (g): 0.5

Postup přípravy

Nejprve si připravte pesto: česnek a ořechy nakrájejte nadrobno a v hmoždíři nebo nožem na prkénku utřete se solí a tymiánem. Promíchejte se 2 lžícemi oleje. Cibuli nakrájejte najemno a nechte zesklovatět na rozehřátém oleji. Přidejte kostičky dýně, červenou čočku, římský kmín a skořici a promíchejte. Osolte a zalejte vodou tak, aby byly ingredience ponořené. Za občasného míchání vařte pod poklicí doměkka. Je-li třeba, podlejte trochou vody, aby se čočka nepřipálila. Když je dýně i čočka měkká, rozmixujte směs tyčovým mixérem dohladka. Tofu našikmo překrojte a opečte na pánvi potřené olejem. Na talíř naservírujte pyré, navrch poskládejte tofu a přelejte pestem.

Hodnocení (2 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

09. 01. 2017 16:32
zajímavá kombinace :)

Naši partneři