Kategorie receptů
- Autor: Macatice
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 51.75
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Vejce celé (vařené natvrdo) | 275 |
Zeleninová směs hrášek + mrkev + kukuřice | 700 |
Hrášek sterilovaný průměr | 560 |
Olej olivový | 100 |
Okurky sterilované průměr | 800 |
Hořčice plnotučná průměr | 100 |
Brambory (syrové) | 2000 |
Mrkev | 280 |
Majonéza Original (Hellmann´s) | 40 |
Cibule | 320 |
Dochucovadla:
sů, podle chuti pepřl
Energetická hodnota celkem: 18773 kJ
Bílkoviny (g): 147,
Tuky (g): 180,
Sacharidy (g): 562,
SAFA (g): 33,
Cukry (g): 148,
Vláknina (g): 120,
Sůl (g): 16
Energetická hodnota na 1 porci: 363 kJ
Bílkoviny (g): 2.8, Tuky (g): 3.5, Sacharidy (g): 10.9, SAFA (g): 0.6, Cukry (g): 2.9, Vláknina (g): 2.3, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
2 kg brambor uvařit spolu s 280 g mrkve (být nemusí, ale byl to zbytek svazku, který jsem už chtěla spotřebovat), oloupat a nakrájet na kostičky na tyv. "kolečku", 2 pytle zeleninové směsi mrkev+hrášek+kukuřice uvařit v mírně slané vodě (z vývaru se pak dá udělat polévka), najemno nakrájené tři velké cibule, na kostičky nakrájené sterilované okurky z jedné velká sklenice (1.5-2litrové), 5 natvrdo vařených vajec nakrájených na "kolečku", dvě konzervy (cca 400gramové) sterilovaného okapného hrášku, vše smíchat ve velké nádobě, trochu přisolit.. Přidat 4 velké lžíce plnotučné hořčice, 2 menší lžíce majonézy, 1 dcl panenského olivového oleje, možno i dvě lžíze láku z okurek, a důkladně zamíchat. Kdo chce salát obzvláště dietní, může vynechat vejce a majonézu. Z uvedeného množství je plný pětilitrový hrnec salátu. 1 porce = 100 gramů.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.