Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

dezert - Jablečný flan

Zpět
  • Autor: mosem
  • Doba přípravy (min.): 80
  • Uživatelský recept
  • Porce: 8.00

Ingredience

Energetická hodnota celkem: 6846 kJ

Bílkoviny (g): 44, Tuky (g): 38, Sacharidy (g): 268, SAFA (g): 16, Cukry (g): 134, Vláknina (g): 15, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 856 kJ

Bílkoviny (g): 5.5, Tuky (g): 4.8, Sacharidy (g): 33.5, SAFA (g): 2, Cukry (g): 16.8, Vláknina (g): 1.9, Sůl (g): 0.1

Postup přípravy

1.Jablka rozkrojíme a vyloupneme jadřinec. Každé jablko (lepší jsou pevná) rozkrojíme asi na 15-20 dílků. 2. Na pánvi rozehřejeme máslo. Dáme na ně jablka, která prudce orestujeme. Asi v polovině restování přidáme vanilinový cukr a mletou skořici (někdo používá vanilkový lusk, ale tahle varianta pro "obyčejné" vaření taky není špatná) a těsně před koncem restování přidáme koňak (no dobře, stačí rum :-). Pořádně promícháme (vznikne omáčka) a přikryté necháme asi půl hodiny. 3. Mezitím si připravíme palačinkové těsto - mléko,vejce,cukr,mouka,špetka soli. Pořádně ušleháme mixerem. 4. Polovinu těsta nalijeme do koláčové formy. Dáme do trouby a necháme zapéct (osobně dávám pod gril, kdy se to za 1-2 minuty zatáhne - nenechat upéct do hněda, ale jen lehce). 5. Na zataženou polovinu přendáme jablka, a zalejeme druhou polovinou těsta. 6. Dáme do trouby, rozehřáté na cca 175 st. C. a necháme upéct - u mně v horkovzdušné to trvá asi 50 minut. Není to recept rychlý, ani příliš dietní...ale je moc dobrý a občas určitě přijatelný.

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři