Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Sirup rybízový

Zpět
  • Autor: martashi
  • Doba přípravy (min.): 2
  • Uživatelský recept
  • Porce: 100.00

Ingredience

Dochucovadla:

citronová kyselina, citronová šťáva

Energetická hodnota celkem: 22480 kJ

Bílkoviny (g): 11, Tuky (g): 0, Sacharidy (g): 1314, SAFA (g): 0, Cukry (g): 1248, Vláknina (g): 47, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 225 kJ

Bílkoviny (g): 0.1, Tuky (g): 0, Sacharidy (g): 13.1, SAFA (g): 0, Cukry (g): 12.5, Vláknina (g): 0.5, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Rybíz obereme ze stonků nasypeme do skleněné nádoby a zalijeme stejným množstvím studené vody, přidáme kyselinu citronovou, necháme 24 hodin , promícháme a počkáme až všechen rybíz vystoupá k hladině, zcedíme přes plátno a necháme důkladně vykapat. Do zcezené štávy přidáme cukr v množství 600g na 1litr, rybíz opět zalijeme stejným množstvím vody a kyseliny (citronové šťávy). Další den opět zcedíme a přidáme cukr. Přidáme do předešlé štávy a mícháme dokud se cukr nerozpustí (několikrát za den).Sléváme do čistých láhví vypláchnutých alkoholem(dezinfekce).

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři