Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Hrstková polévka

Zpět
  • Autor: martashi
  • Doba přípravy (min.): 60
  • Uživatelský recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

majoránka,sůl,pepř

Energetická hodnota celkem: 2372 kJ

Bílkoviny (g): 32, Tuky (g): 3, Sacharidy (g): 100, SAFA (g): 1, Cukry (g): 10, Vláknina (g): 25, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 593 kJ

Bílkoviny (g): 8, Tuky (g): 0.8, Sacharidy (g): 25, SAFA (g): 0.3, Cukry (g): 2.5, Vláknina (g): 6.3, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Hrách ,fazole, cizrnu namočíme do druhého dne. Vodu slijeme a v čisté vodě dáme vařit, když budou napolo uvařené přidáme čočku , krupky( kroupy), nastrouhanou kořenovou zeleninu, okořeníme majoránkou,česnekem a pepřem, nakonec osolíme podle chuti. Hustit není nutné luštěniny to rády udělají za nás.

Hodnocení (2 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

08. 02. 2017 20:12
Hrstkovou polévku dělám, ale trochu jinak. Směs luštěnin na hrstkovou polévku jsem objevila v obchodě, takže tu kupuji, nechám ji máčet přes noc, a polévku začínám nadrobno krájenou, nebo strouhanou zeleninou, kterou orestuji na lžíci oleje a pak přidám máčené luštěniny. Uvařím, okořením a je výborná, dělám ji často.
08. 02. 2017 18:19
V jídelně do ní přidávali ještě brambory.
08. 02. 2017 17:20
Hrstková polévku mi připomíná školní jídelnu, ale tuhle vyzkouším

Naši partneři