Kategorie receptů
- Autor: Evusja
- Uživatelský recept
- Porce: 16.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Cizrna (v suchém stavu) | 200 |
Vločky ovesné | 200 |
Pilos tvaroh odtučněný | 250 |
Vejce celé (syrové) | 110 |
Banán | 130 |
Rozinky | 50 |
Mléko trvanlivé polotučné (1,5 % tuku) | 100 |
Kypřící prášek do pečiva | 6 |
Energetická hodnota celkem: 8590 kJ
Bílkoviny (g): 114,
Tuky (g): 35,
Sacharidy (g): 311,
SAFA (g): 8,
Cukry (g): 95,
Vláknina (g): 62,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 537 kJ
Bílkoviny (g): 7.1, Tuky (g): 2.2, Sacharidy (g): 19.4, SAFA (g): 0.5, Cukry (g): 5.9, Vláknina (g): 3.9, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Cizrnu přes noc namočit a poté uvařit- můžeme jí i lehce převařit. Slijeme a necháme vychladnout. Vychladlou cizrnu rozmixujeme i s vločkami a přidáme tvaroh, vejce, banán, rozinky, prášek do pečiva, a dle potřeby přiléváme mléko, dokud nevznikne tužší lité těsto. Vlijeme na pečícím papírem vyložený plech a pečeme na 180°C podle toho jak moc chceme mít šťavnatý moučník- pro mokřejší tak 30 minut, pro sušší asi 50 minut. Do těsta je možné vmíchat další ovoce.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.