Kategorie receptů
- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 140
- STOB recept
- Porce: 4.00

Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Česnek | 12 |
Cibule | 100 |
Celer řapíkatý | 150 |
Celer bulva | 200 |
Fazole bílé (v suchém stavu) | 300 |
Mrkev | 200 |
Olej olivový | 10 |
Rajčatové pyré | 500 |
Víno bílé suché | 80 |
Dochucovadla:
bobkový list, sůl, pepř, rozmarýn, tymián
Energetická hodnota celkem: 6486 kJ
Bílkoviny (g): 78,
Tuky (g): 15,
Sacharidy (g): 273
SAFA (g): 2
Cukry (g): 61
Vláknina (g): 80
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 1622 kJ
Bílkoviny (g): 19.5, Tuky (g): 3.8, Sacharidy (g): 68.3 SAFA (g): 0.5 Cukry (g): 15.3 Vláknina (g): 20 Sůl (g): 0.8
Postup přípravy
Velké bílé fazole si předem namočíme a uvaříme doměkka. Zeleninu nakrájíme na kostky a orestujeme na troše oleje, přidáme koření, uvařené fazole a podlijeme vínem, víno necháme odpařit. Přidáme rajčatové pyré a pečeme v troubě při 160 °C cca 2 hodiny.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.