Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Pečené fazole v rajčatové omáčce

Zpět
  • Autor: Hanka Malkova
  • Doba přípravy (min.): 140
  • STOB recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

bobkový list, sůl, pepř, rozmarýn, tymián

Energetická hodnota celkem: 6486 kJ

Bílkoviny (g): 78, Tuky (g): 15, Sacharidy (g): 273, SAFA (g): 2, Cukry (g): 61, Vláknina (g): 80, Sůl (g): 3

Energetická hodnota na 1 porci: 1622 kJ

Bílkoviny (g): 19.5, Tuky (g): 3.8, Sacharidy (g): 68.3, SAFA (g): 0.5, Cukry (g): 15.3, Vláknina (g): 20, Sůl (g): 0.8

Postup přípravy

Velké bílé fazole si předem namočíme a uvaříme doměkka. Zeleninu nakrájíme na kostky a orestujeme na troše oleje, přidáme koření, uvařené fazole a podlijeme vínem, víno necháme odpařit. Přidáme rajčatové pyré a pečeme v troubě při 160 °C cca 2 hodiny.

Hodnocení (17 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

04. 03. 2017 11:21
Děkuji za recept chutnalo i tchýni s tchánem
27. 02. 2017 21:12
vapadá to jednoduše, jen ten celer bych vynechala, nebo nahradila jinou zeleninou
20. 02. 2017 16:54
Rozhodně to vyzkouším, jen řapíkatý celer nemusím, ale i ten zkusím.

Naši partneři