Kategorie receptů
- Autor: Macatice
- Doba přípravy (min.): 45
- Uživatelský recept
- Porce: 22.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Paprika sterilovaná | 100 |
Olej olivový | 60 |
Okurky sterilované průměr | 100 |
Luštěninová směs tradiční Lagris | 500 |
Hořčice plnotučná průměr | 40 |
Cibulky sterilované | 100 |
Cibule | 100 |
Dochucovadla:
sůl, koření dle chuti (bazalka, tymián...)
Energetická hodnota celkem: 10298 kJ
Bílkoviny (g): 121,
Tuky (g): 72,
Sacharidy (g): 322,
SAFA (g): 10,
Cukry (g): 43,
Vláknina (g): 16,
Sůl (g): 4
Energetická hodnota na 1 porci: 468 kJ
Bílkoviny (g): 5.5, Tuky (g): 3.3, Sacharidy (g): 14.6, SAFA (g): 0.5, Cukry (g): 2, Vláknina (g): 0.7, Sůl (g): 0.2
Postup přípravy
Luštěniy předem namočíme, před vařením vodu slijeme a dáme novou. Uvaříme (v papiňáku 13 minut). Mezitím nakrájíme na drobno cibuli asterilovanou zeleninu. Luštěniny po uvaření slijeme, vmícháme olej a hořčici, přidáme nakrájenou zeleninu, sůl a koření dle chuti (vhodná bazalka, tymián, oregano) a zamícháme. 1 porce = 100 gramů Poznámka: Luštěninová směs obsahuje luštěniny různých druhů - některé (například čočka) se uvaří hodně do měkka, jiné (tmavé fazole) zůstávají relativně tvrdé. Výsledný salát má tedy poměrně nehomogenní strukturu a spíše než klasiocký salát připomíná napůl hustou kaši nebo pomazánku. Vhodné jako příloha nebo na chleba.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.