Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Luštěninový salát barevný

Zpět
  • Autor: Macatice
  • Doba přípravy (min.): 45
  • Uživatelský recept
  • Porce: 22.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, koření dle chuti (bazalka, tymián...)

Energetická hodnota celkem: 10298 kJ

Bílkoviny (g): 121, Tuky (g): 72, Sacharidy (g): 322, SAFA (g): 10, Cukry (g): 43, Vláknina (g): 16, Sůl (g): 4

Energetická hodnota na 1 porci: 468 kJ

Bílkoviny (g): 5.5, Tuky (g): 3.3, Sacharidy (g): 14.6, SAFA (g): 0.5, Cukry (g): 2, Vláknina (g): 0.7, Sůl (g): 0.2

Postup přípravy

Luštěniy předem namočíme, před vařením vodu slijeme a dáme novou. Uvaříme (v papiňáku 13 minut). Mezitím nakrájíme na drobno cibuli asterilovanou zeleninu. Luštěniny po uvaření slijeme, vmícháme olej a hořčici, přidáme nakrájenou zeleninu, sůl a koření dle chuti (vhodná bazalka, tymián, oregano) a zamícháme. 1 porce = 100 gramů Poznámka: Luštěninová směs obsahuje luštěniny různých druhů - některé (například čočka) se uvaří hodně do měkka, jiné (tmavé fazole) zůstávají relativně tvrdé. Výsledný salát má tedy poměrně nehomogenní strukturu a spíše než klasiocký salát připomíná napůl hustou kaši nebo pomazánku. Vhodné jako příloha nebo na chleba.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři