Kategorie receptů
- Autor: tomato
- Doba přípravy (min.): 30
- Porce: 5.00
600g hovězích jater 40g mouky 10g škrobové moučky 60g mrkve 40g petržele (kořen) 10g slaniny uzené 20g másla 10g oleje mletý kmín sůl hovězí bujon 20g rajského protlaku
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Játra hovězí | 600 |
Špek | 10 |
Máslo | 20 |
Oleje (všechny druhy) | 10 |
Bujón suchý stav | 11 |
Rajský protlak | 20 |
Mrkev | 60 |
Petržel - kořen | 40 |
Mouka pšeničná bílá průměr | 40 |
Pudink vanilkový - prášek | 10 |
Energetická hodnota celkem: 5694 kJ
Bílkoviny (g): 121,
Tuky (g): 61,
Sacharidy (g): 85,
SAFA (g): 24,
Cukry (g): 16,
Vláknina (g): 4,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1139 kJ
Bílkoviny (g): 24.2, Tuky (g): 12.2, Sacharidy (g): 17, SAFA (g): 4.8, Cukry (g): 3.2, Vláknina (g): 0.8, Sůl (g): 0.2
Postup přípravy
600g hovězích jater 40g mouky 10g škrobové moučky 60g mrkve 40g petržele (kořen) 10g slaniny uzené 20g másla 10g oleje mletý kmín sůl hovězí bujon 20g rajského protlaku ***** Připravíme si tlakový hrnec (papiňák). Játra pokrájíme na nudličky, pár nudliček (5-6ks) si stranou naškrábeme. Slaninu nakrájíme na kostičky, mrkev a petržel nastrouháme. V misce si smícháme mouku, škrob a kmín.Do hrnce dáme vyškvařit slaninu, k ní přidáme olej a máslo. Orestujeme mrkev a petržel, k tomu přidáme játra. Až se zatáhnou, zasypeme směsí mouky, škrobu a kmínu. Zamícháme s játry, podlijeme vodou a znovu zamícháme. Přidáme kostku hovězího bujonu, protlak a zakryjeme tlakovou poklicí. Jakmile začne syčet pára, stáhneme oheň na minimum a vaříme 20 min. Po dovaření dochutíme solí. Jako příloha se hodí rýže, bulgur nebo chléb.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.