Sledujte nás:

Játra bez cibulky

Zpět
  • Autor: tomato
  • Doba přípravy (min.): 30
  • Porce: 5.00

600g hovězích jater 40g mouky 10g škrobové moučky 60g mrkve 40g petržele (kořen) 10g slaniny uzené 20g másla 10g oleje mletý kmín sůl hovězí bujon 20g rajského protlaku

Ingredience

Energetická hodnota celkem: 5694 kJ

Bílkoviny (g): 121, Tuky (g): 61, Sacharidy (g): 85, SAFA (g): 24, Cukry (g): 16, Vláknina (g): 4, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 1139 kJ

Bílkoviny (g): 24.2, Tuky (g): 12.2, Sacharidy (g): 17, SAFA (g): 4.8, Cukry (g): 3.2, Vláknina (g): 0.8, Sůl (g): 0.2

Postup přípravy

600g hovězích jater 40g mouky 10g škrobové moučky 60g mrkve 40g petržele (kořen) 10g slaniny uzené 20g másla 10g oleje mletý kmín sůl hovězí bujon 20g rajského protlaku ***** Připravíme si tlakový hrnec (papiňák). Játra pokrájíme na nudličky, pár nudliček (5-6ks) si stranou naškrábeme. Slaninu nakrájíme na kostičky, mrkev a petržel nastrouháme. V misce si smícháme mouku, škrob a kmín.Do hrnce dáme vyškvařit slaninu, k ní přidáme olej a máslo. Orestujeme mrkev a petržel, k tomu přidáme játra. Až se zatáhnou, zasypeme směsí mouky, škrobu a kmínu. Zamícháme s játry, podlijeme vodou a znovu zamícháme. Přidáme kostku hovězího bujonu, protlak a zakryjeme tlakovou poklicí. Jakmile začne syčet pára, stáhneme oheň na minimum a vaříme 20 min. Po dovaření dochutíme solí. Jako příloha se hodí rýže, bulgur nebo chléb.

Hodnocení (4 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři