Kategorie receptů
- Autor: Simmonska
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 7.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Špek | 20 |
Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku) | 250 |
Vejce celá průměr | 100 |
Houska bílá | 60 |
Mouka pšeničná hrubá | 250 |
Dochucovadla:
sůl, petržel
Energetická hodnota celkem: 6081 kJ
Bílkoviny (g): 54,
Tuky (g): 34,
Sacharidy (g): 226,
SAFA (g): 15,
Cukry (g): 17,
Vláknina (g): 22,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 869 kJ
Bílkoviny (g): 7.7, Tuky (g): 4.9, Sacharidy (g): 32.3, SAFA (g): 2.1, Cukry (g): 2.4, Vláknina (g): 3.1, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Smícháme mouku s mlékem, solí, vmícháme žloutky, petržel, špek a housky. Poté z bílků vyšleháme sníh a lehce vmícháme do těsta. Vymažeme hrnky sádlem (nešetříme), plníme asi do 3/4. Vkládáme do hrnce s vroucí vodou, která by měla dosahovat asi 1/3-1/2 hrnku. Vaříme pod pokličkou na mírném plameni asi 30-35 minut. Z této dávky vyjdou cca. 3 hrnky a pokud si dáme 2 kolečka knedlíku, je to asi 7 porcí. Záleží na tloušťce. Skvělé jsou k jakékoliv omáčce, my zvolili vepřové na paprice a bylo to parádní.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.