Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Hrníčkový karlovarský knedlík

Zpět
  • Autor: Simmonska
  • Doba přípravy (min.): 60
  • Uživatelský recept
  • Porce: 7.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, petržel

Energetická hodnota celkem: 6081 kJ

Bílkoviny (g): 54, Tuky (g): 34, Sacharidy (g): 226, SAFA (g): 15, Cukry (g): 17, Vláknina (g): 22, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 869 kJ

Bílkoviny (g): 7.7, Tuky (g): 4.9, Sacharidy (g): 32.3, SAFA (g): 2.1, Cukry (g): 2.4, Vláknina (g): 3.1, Sůl (g): 0.1

Postup přípravy

Smícháme mouku s mlékem, solí, vmícháme žloutky, petržel, špek a housky. Poté z bílků vyšleháme sníh a lehce vmícháme do těsta. Vymažeme hrnky sádlem (nešetříme), plníme asi do 3/4. Vkládáme do hrnce s vroucí vodou, která by měla dosahovat asi 1/3-1/2 hrnku. Vaříme pod pokličkou na mírném plameni asi 30-35 minut. Z této dávky vyjdou cca. 3 hrnky a pokud si dáme 2 kolečka knedlíku, je to asi 7 porcí. Záleží na tloušťce. Skvělé jsou k jakékoliv omáčce, my zvolili vepřové na paprice a bylo to parádní.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři