Kategorie receptů
- Autor: Macatice
- Doba přípravy (min.): 10
- Uživatelský recept
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Cibule | 50 |
Chléb pšeničný bílý průměr | 50 |
Klasik bílý jogurt (Olma) | 50 |
Olej slunečnicový | 5 |
Tuňák v oleji (po odkapání) | 50 |
Vločky ovesné | 50 |
Dochucovadla:
citronová šťáva, sůl, zelené bylinky podle chuti
Energetická hodnota celkem: 2076 kJ
Bílkoviny (g): 25,
Tuky (g): 16,
Sacharidy (g): 61,
SAFA (g): 5,
Cukry (g): 6,
Vláknina (g): 9,
Sůl (g): 1
Postup přípravy
V misce smícháme lehce okapaného tuňáka v oleji (nebo iných rybiček v oleji, v případě rybiček bez oleje přidáme lžičku kvalitního oleje pro studenou kuchyni, například panenského olivového, nastrouhanou nebo na drobno nakrájenou cibuli, jogurt a ovesné vločky. zastříkneme citronovou šťávou a případně dochutíme dle vlastního gusta (sůl, čerstvá pažitka, petrželka nebo jiné bylinky). V případě potřeby zalijeme troškou vody a nechámě pět minut odležet, aby vločky nabobtnaly. Podáváme s menším krajícem chleba. 1 porce = cca 2000 kJ s poměrně vyváženou skladbou B/T/S a příznivým podílem SAFA, cukrů i vlákniny
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.