Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Žampionová omáčka z jogurtu

Zpět
  • Autor: Macatice
  • Doba přípravy (min.): 35
  • Uživatelský recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl,, kmín, koření úpodle chuti

Energetická hodnota celkem: 2043 kJ

Bílkoviny (g): 20, Tuky (g): 16, Sacharidy (g): 68, SAFA (g): 8, Cukry (g): 52, Vláknina (g): 11, Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 511 kJ

Bílkoviny (g): 5, Tuky (g): 4, Sacharidy (g): 17, SAFA (g): 2, Cukry (g): 13, Vláknina (g): 2.8, Sůl (g): 0.5

Postup přípravy

Dvě velké nahrubo nakrájené cibule dáme na lžíčce oleje osmahnout do sklovata, přidáme nakrájené žampiony, sůl, kmín a další koření a dochucovadla podle chuti, ještě necháme chvilku osmahnout, zalijeme 200 ml láku z okurek, příadně přidáme ještě trochu vody, a vaříme do měkka. Ty. Ingredience v receptu jsou pro lák odhadem - množství cukru pochopitelně závisí na tom, jestli máte lák slazený nebo se sladidly, případně kolik si ami nakombiujete octa, vody a cukru. Pokud nechcete omáčku skladkokyselou, ale jen slanou, vařte jen se samotnou vodou místo láku, cukru a octa.Tekutiny by nemělo být příliš, obsah by měla být malinko nad hladinou, ne hladina nad ním. V papiňáku vařím 20 minut. Po uvaření rozmixujte tyčovým mixerem. Přidejte jeden malý polotučný jogurt znovu důkladně rozmixujte. Po přidání jogurtu už nevařte! Omáčku není třeba zahušťovat, pokud jste nedali moc vody, je hustá dostatečně. Na závěr možno duchutit podle vastních preferencí. Uvedené množství je na 4 porce po cca 500 kJ.s poměrně vysokým obsahem vlákniny 2.7 g.

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři