Kategorie receptů
- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 60
- STOB recept
- Porce: 12.00
Množství ingrediencí odpovídá malé dortové formě.
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Můj Skyr Milko bílý | 280 |
Mandle (nesolené) | 50 |
Hrozny | 150 |
Rum | 10 |
Puding průměr (prášek) | 20 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 50 |
Vejce celé (syrové) | 110 |
Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku) | 70 |
Med | 30 |
Olej řepkový | 15 |
Vločky ovesné | 120 |
Energetická hodnota celkem: 7259 kJ
Bílkoviny (g): 77,
Tuky (g): 61,
Sacharidy (g): 214,
SAFA (g): 15,
Cukry (g): 113,
Vláknina (g): 25,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 605 kJ
Bílkoviny (g): 6.4, Tuky (g): 5.1, Sacharidy (g): 17.8, SAFA (g): 1.3, Cukry (g): 9.4, Vláknina (g): 2.1, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Vločky a ořechy (cca 40 g, zbytek si necháme na posypání) nameleme, přidáme mléko, olej a med a vypracujeme těsto. Těsto natlačíme do vymazané dortové formy (i do okrajů do výšky cca 2 cm) a předpečeme cca 10 minut na 180°C. Mezitím si připravíme náplň: Z bílků vyšleháme sníh, v jiné míse vyšleháme všechny zbylé ingredience (žloutky, Skyr, pudink, cukr a rum) a na závěr přidáme opatrně sníh. Náplň vlijeme na předpečené těsto a poklademe hroznovým vínem. Pečeme při 160 °C cca 40 minut, dokud není náplň ztuhlá. 15 minut před koncem pečení posypeme mandlovými lupínky. Nutriční hodnoty na 100 g: 940 kJ, B 10 g, T 8 g, S 28 g, SAFA 1,2 g, Cukry 15,6 g, Vláknina 3,1 g
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.