Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Vločkový koláč se Skyrem a hroznovým vínem

Zpět
  • Autor: Hanka Malkova
  • Doba přípravy (min.): 60
  • STOB recept
  • Porce: 12.00

Množství ingrediencí odpovídá malé dortové formě.

Ingredience

Energetická hodnota celkem: 7259 kJ

Bílkoviny (g): 77, Tuky (g): 61, Sacharidy (g): 214 SAFA (g): 15 Cukry (g): 113 Vláknina (g): 25 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 605 kJ

Bílkoviny (g): 6.4, Tuky (g): 5.1, Sacharidy (g): 17.8 SAFA (g): 1.3 Cukry (g): 9.4 Vláknina (g): 2.1 Sůl (g): 0.1

Postup přípravy

Vločky a ořechy (cca 40 g, zbytek si necháme na posypání) nameleme, přidáme mléko, olej a med a vypracujeme těsto. Těsto natlačíme do vymazané dortové formy (i do okrajů do výšky cca 2 cm) a předpečeme cca 10 minut na 180°C. Mezitím si připravíme náplň: Z bílků vyšleháme sníh, v jiné míse vyšleháme všechny zbylé ingredience (žloutky, Skyr, pudink, cukr a rum) a na závěr přidáme opatrně sníh. Náplň vlijeme na předpečené těsto a poklademe hroznovým vínem. Pečeme při 160 °C cca 40 minut, dokud není náplň ztuhlá. 15 minut před koncem pečení posypeme mandlovými lupínky. Nutriční hodnoty na 100 g: 940 kJ, B 10 g, T 8 g, S 28 g, SAFA 1,2 g, Cukry 15,6 g, Vláknina 3,1 g

Hodnocení (19 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

04. 02. 2018 20:15
zkusím to, ten minulý vločkový koláč s jablky byl také moc dobrý. Skyr mám raději než jogurt :-).
04. 02. 2018 20:01
Zkusím vypadá to dobře
04. 02. 2018 17:41
zajímavý recept
06. 10. 2017 21:38
To vypadá lákavě, určitě stojí za vyzkoušení.
06. 10. 2017 18:57
Rum mi voní, ale nemám ráda - vynechám.
28. 09. 2017 22:24
Zkusím tenhle koláč.
20. 09. 2017 21:15
to bude jistě dobré
19. 09. 2017 10:40
to určitě vyzkouším, vypadá to zajímavě
06. 09. 2017 06:31
vyzkoušim
05. 09. 2017 13:19
zajímavá kombinace, vyzkouším
16. 07. 2017 00:03
Vypadá to nádherně
20. 06. 2017 21:39
sbíhají se mi sliny
12. 06. 2017 08:13
Určitě vyzkouším :-)
06. 06. 2017 20:06
antonipetras: 12 porci je myšleno v rámci zdravého mlsání - tedy dobrého stačí pomálu :) ingredience jsou na opravdu malou dortovou formu, takže pokud máte klasickou, tak doporučuji přidat množství ingrediencí.
06. 06. 2017 19:34
Vypadá to krásně.
06. 06. 2017 19:17
Hm... Mám v lednici jak naschvál dva bílý skyry... Chutná mi docela i samotný. Jen tak. Ale trochu váhám nad koláčem. Přecijen je právě jednak kyselejší a druhak si nejsem jist, jak se náplň bez tuku, který třeba v tvarohu je, spojí.... No, otestujeme páč zle to nevypadá. S meruňkou a jahodou. Těch dvanáct porcí je ale u nás doma bezbřehý optimismus. Ať do klasický koláčový formu nacpu quiche, cheesecake, nebo něco studenýho, vždycky mi to doma sežerou tak rychle, že pomalu ani nestačim otestovat co jsem spáchal.
06. 06. 2017 15:18
:-) Bezva, díky!
06. 06. 2017 13:37
Jsou to ty mandle v ingrediencích, ale zapomněla jsem v postupu upřesnit, kolik se jich má využít na těsto, už jsem to do postupu doplnila - 40 g přijde do těsta a zbytek je na posypání.
06. 06. 2017 11:21
Prosím, ořechy jsou sice v těle receptu, ale v seznamu ingrediencí chybí - jaké množství? Děkuji.
05. 06. 2017 22:07
podobně se dělá i vločkový závin
05. 06. 2017 17:01
Tento koláč si upeču. Skyr samotný je dost kyselý, ale v podobě koláče bude určitě výborný!

Naši partneři