Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Bulgur s brokolicí, cibulí a naglickou slaninou

Zpět
  • Autor: Macatice
  • Doba přípravy (min.): 20
  • Uživatelský recept
  • Porce: 1.00

Ingredience

Dochucovadla:

sušený česnek, podravka, sůl

Energetická hodnota celkem: 2005 kJ

Bílkoviny (g): 16, Tuky (g): 21, Sacharidy (g): 57, SAFA (g): 10, Cukry (g): 6, Vláknina (g): 9, Sůl (g): 1

Postup přípravy

Bulgur dáme vařit do lehce osolené vody podle návodu.(doporučuju dostatek vody, na tohlw množství asi 400 ml, 15 minut vařit, 5 minut nechat dojít). Na pánev na lžičku oleje dáme orestovat dva plátky anglické slaniny, uzené krkovičky nebo podobné uzeniny, jednu větší na kostičky nakrájenou cibuli a asi dvě růžičky brokolice pokrájené na drobno (zejména košťálky je potřeba nakrájet na oprvdu malé kousky). ochutíme trochou sušeného česneku a podravkou (kuchárkem nebo podobnou zeleninovou kořenicí směsí, případně jen špetkou soli). Restujeme asi deset minut. Mezitímodstavíme bulgur a necháme ho dojít. Poté z něj slijeme zbytek ody a vmícháme do něj orestovanou směs z pánve. Uvedené množství je jedna lhčí porce , cca 2000 kJ.

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

03. 05. 2017 15:27
To má rád manžel

Naši partneři