Sledujte nás:

Datum registrace: 24. 09. 2010

Jak si nahrát profilovou fotku?

Bondulka

Sebekoučink

Váš nezaplacený cyklus byl automaticky zrušen dne 30. 10. 2018. Pro pokračování v Sebekoučinku si založte nový cyklus.

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 1504
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 95079.98 km
Kolo: 51412.41 km
Cvičení: 4327 h 47 min

Přátelé

?

Jak požádat o přátelství

Bondulka

Jak psát blog?

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

cihla k cihle

07. 01. 2014

Vrátím se k jedné větě z mého předchozího blogu a navážu na ni. Přidám cihlu k cihle a postavím si pevné základy pro ten můj letošní rok plný úžasných změn. Stále sice beru antibiotika, ale lepší se to lepší. Jsem už nedočkavá začít něco dělat i ve směru mé váhy směrem dolů. Uvažovala jsem, proč jsem to dříve nedotáhla do konce - i když několik kg vždy odešlo. Těch "proč" bylo moc a "proto" taky. Prostě "kdo chce, hledá důvody, proč to nejde. Kdo chce, hledá možnosti, jak to půjde."

Mým problémem byla vždy motivace. Většinou to byl tlak zvenčí. Má nespokojenost hrála jen druhé housle. Chtěla jsem zhubnout, protože ostatní taky hubnou, protože jsem dříve byla hubená, protože mi to připomíná partner, protože ... .

Ptala jsem se sama sebe, jak to mám teď. Proč chci zhubnout? Protože mám pocit, že s přibývajícími kg snižuju své životní tempo. Protože jsem v nepohodě. Protože se začínám vyhýbat pohybu. Protože se častěji ozývají zdravotní problémy, které spojuji s váhou. Protože se vyhýbám aktivitám s lidmi, kteří mě znali dříve jako štíhlou. Protože jsem neschopná vybrat si oblečení, které by se mi líbilo (rozumějte, na mně se mi nelíbí). Protože nejsem spokojená s tím, jak se stravuju. Protože mám pocit, že se neustále musím kontrolovat. Protože se na sebe neusměju, když se vidím v zrcadle. .... Protože každá věta začíná na "já chci, protože ..." Je to něco, co si přeju kvůli sobě. Kvůli svému pocitu. A tohle musím mít stále na paměti. Dělám to jen sama pro sebe.

Další otázka by byla, jak to chci udělat? Jednoduše snížit příjem a zvýšit výdej :o)

Krátká věta a je v ní obsažena všechna pravda, což?

Jak jsem psala, stále beru antibiotika, ale jeden velký úkol přede mnou stojí již nyní. To, co můžu udělat hned je podle mne velmi důležité, ale pro mne to současně představuje velkou překážku. Osobně mám pocit, že právě tady moje snažení dříve ztroskotávalo - spánek, regenerace, únava. Dokud jsem byla v psychické pohodě a relativně odpočinutá, tak to šlo. Jak přišlo více únavy, tak jsem to dříve či později vzdala. Mým prvním a trvalým úkolem tedy je, chodit dříve spát a umožnit tělu potřebnou regeneraci. Jako reálné, ale nyní realitě dosti vzdálené, vidím čas do 22:30 hod. v posteli. Pro mne to znamená dopřát tělu minimálně 7 hodin spánku.

Jo, a taky jsem se rozhodla, že si na ledničku dám svoji vlastní fotku z doby, kdy jsem již sice neměla svou ideální váhu, ale stále jsem se sebou byla spokojená. Snad mi to také pomůže v mé motivaci.

Takže s chutí do toho a půl je hotovo - kéž by :o)

Hodnocení (13 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

08. 01. 2014 14:23
Naprosto ti rozumím ;-) Drž se.
08. 01. 2014 13:09
Oóóóó jak přesně napsané. Po přečtení tvého blgu a příspěvku ostatních vidím, že nás je víc a tak by se mi chtělo napsat: "nebudeme se vlka bát nic". Jenomže všechny víme, že i když se spojíme, i když se podporujeme, tak stejně to musí vybojovat každý sám za sebe. A tak přeji Tobě, všem tady a zároveň i sobě, aby ten náš boj byl úspěšný a trvalý.
08. 01. 2014 12:48
Moc hezky napsané a je hlavní že to máš srovnané a víš,že to prostě chceš :-).Tak jsi za tím cílem jdi a ať se ti daří!
08. 01. 2014 10:08
Moc hezky napsaný blog, všechna ta proč zhubnout mám vlastně stejná:-) tak teď už jen s tím něco udělat. Ať se ti daří dojít do cíle:-)
07. 01. 2014 21:48
mám pocit, že jme článek napsala já...máme hodně věcí společných a velmi podobnou motivaci :-) držím Ti hrozne moc palce, s tím spánkem občas bojuji,také se to učím a je pravda že telo je proste víc v pohodě, no co si budem povídat, sama to víš :-) takže já jdu spát a tobě přeji mnoho sil a zkus se na sebe začít usmívat už teď, protože jsi udělala první krok :-)
07. 01. 2014 19:18
je to krásně sepsané a věřím že dojdeš do svého cíle. Uvědomila sis moc dobře proč to chceš a že to chceš ty a né někdo jiný, takže to budeš dělat kvůli sobě a to je motor ;)
07. 01. 2014 19:03
Hezky jsi napsala, proč chceš hubnout Ty a to je moc důležité. Držím palečky, aby Ti elán vydržel až do krásné štíhlosti :-)))
07. 01. 2014 18:11
Strašně ráda čtu tvoje blogy.. jsou totiž jako bych si je psalasama... mě pomáhá fotka jak vypadám vedle fotky jak jsem kdysi vypadala v 60 kg... taky mi trvalo asi 1,5 roku než se mi to zaplo znovu v mozku... stále si opakuju to tvoje: že je rok koně a že jsem letos silná a vytrvalá jako ten můj kůň co mě nosí na hřbetě,,, :))))
07. 01. 2014 17:47
Každý člověk je schopen dosáhnout všeho, co doopravdy chce a potřebuje.
James Redfield
07. 01. 2014 17:34
Díky za uvedení všech tvých "protože". Jsou vlastně stejná jako moje, ale někdy se přistihnu, že je upozaďuju před úplně hloupými důvody. Držím palce, aby to šlo:)
07. 01. 2014 17:34
Rozhodla ses správně, spáne podporuje regeneraci a světe div se, ve spánku se hubne. Po dni vyplněném prací, rozumnou stravou acíleným pohybem, tělo posílá k čertu tukové zásoby. Sepsala sis to moc hezky, nasvá přesevzetí mysli a měj se ráda. Držím palce, aby ti to vše vyšlo.
07. 01. 2014 17:23
Máš to krásně namyšlené a srovnané. Věřím, že se ti to podaří splnit. Držím palce. :-))

Aktuality

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Wasa byla ukončena.
Gratulujeme výhercům: rosste, Ratuska, karkkrk

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři