Sledujte nás:

Datum registrace: 09. 10. 2012

Jak si nahrát profilovou fotku?

Daranea

Původní Sebekoučink

0 %
0 kg 12 kg

Již zhubnuto: 0 kg

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 5361
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 95079.98 km
Kolo: 51412.41 km
Cvičení: 4327 h 47 min

Přátelé

?

Jak požádat o přátelství

Daranea

Jak psát blog?

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Strava podle krevních skupin - otevřený

27. 02. 2013

Narazila jsem na další zajímavou věc k debatě.
Co víte o stravování podle krevních skupin, slyšeli jste o tom někdy někdy? Zkoušeli jste, věříte na takové věci.

Setkala jsem se s tím už na škole, kamarádka o tom psala diplomovou práci a teď se s tím setkávám znova.
Všechno dotažené do perfektního konce mi připadá jako za vlasy přitažená teorie. Ačko nesmí mléko a pšenici, paprika, kterou se cpu celou zimu, je pro mě nevhodná, maso je nevhodné, pouze drůbež... Navíc mi to nesedí pro rodinné stravování.
Já jsem A s genotypem A0, manžel je B s genotypem B0, naše dítě může mít tedy všechny krevní skupiny a to už je neslučitelné se zdravým rozumem.
Já nesmím žádné maso kromě drůbeže, manžel zase může téměř všechno maso, kromě drůbeže a takhle bych mohla pokračovat do nekonečna, to, co je pro A vhodné, je pro B nevhodné a naopak.
Navíc se svou skupinou nesmím mléčné výrobky, ideální je pro mě sojové mléko a tofu...kdo ho někdy kupoval, ví, na co narážím, stejně tak potraviny bez pšenice, protože jsou to nejrozšířenější potraviny, je problém nakupovat bez nich a to hlavně finanční.

Dost odborníků patří mezi zastánce stravování podle KS, někteří zastávají ale ještě jeden názor spjatý s vhodností a nevhodností různých potravin, člověk by podle nich měl konzumovat pouze to, co roste v jeho podnebném pásmu, sbohem banány a pomeranče. Dříve to tak bylo, co si lidé nevypěstovali, to neměli, v zimě jedli kysané zelí a jablka uskladněná od podzimu, ovoce a zelenina byla záležitost vyloženě sezonní. Otázka je, co s takovými zdomácnělými potravinami? Brambory přeci nejsou původní potravina a přesto se už několik stovek let stávají každodenním pokrmem nejobyčejnějších lidí.

Nevěřím věcem, které jsem nevyzkoušela a tohle tedy hned tak nevyzkouším, můžu si vybírat vhodné ovoce, zeleninu, tuky, ořechy, ale tofu a sojové mléko? Nemám ani chuť to zkusit.

A co vy? Víte vůbec, jakou máte krevní skupinu? A chtěli byste se podle toho stravovat?
Hodnocení (5 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

01. 03. 2013 08:18
Přemýšlela jsem o tom, že bych zkusila antiskupinovou dietu, jako Ačko bych jedla Béčkovou stravu, podle mojí teorie by nulka měla ABéčkovou a opačně, ale jedna varianta mi plně nevyhovuje, protože mám ráda všechno maso a kuřecí obzvlášť a taky celkem všechnu zeleninu a vůbec všechno a nehodlám se ničeho vzdávat. Už jsem omezila sladkosti a zbytečné prázdné kalorie a to na nějakou dobu stačí.
Ale kdyby to chtěl někdo zkusit, uděláme výzkum :)
27. 02. 2013 15:27
Já jsem 0 a to je nejstarší krevní skupina - krevní skupina lovců mamutů a masožroutů. A je pravda, že bez masa bych nevydržela!!!! Není nad pořádný kus steaku. To nevyrovná žádná sladkost či příloha.
27. 02. 2013 15:15
teď jsem si vzpomněla, že mi mamka kdysi řikala: My jsme áčka, my po sladkém netloustnem....A na tom něco být musí, protože jsem opravdu celá léta vyloženě žrala sladké...čokolády, tyčinky, tuny ovoce, energiťáky, sladké limonády...Začala jsem tloustnout co jsem sladké přestala jíst (prý to tak kuřáci mají, že určitá období nemají chuť na sladké) a to jsem opravdu furt jedla akorát maso a smažené atd...
27. 02. 2013 14:40
Tak tomuhle nevěřím vůbec, ani bych to nikdy nepodstupovala. Už jsem na to narazila a koukala co bych měla jíst já a byly mi doporučeny hlavně sacharidy a ze zeleniny např. rajčata. Mám je sice ráda, ale jakmile jich sním víc okamžitě mám všude ekzém, takže tohle se mi zdá jako opravdu nesmysl.
27. 02. 2013 14:11
Mám 0.. vcelu dobrý, jen mi to zakazovalo luštěniny a určitou zeleninu, a to oboje jím ve velkým. Jinak jsem poslouchala Havlíčka, jak se k tomu onehdá vyjádřoval v rádiu a tvrdil, že na tom není nic pravdy :)
27. 02. 2013 14:02
Jsem právě bohužel taky A...Je to hrozné, nemáme vůbec co na výběr...Rozhodla jsem se teď, že to chvilku zkusím, třeba jen 14 dní, rozhodně vím, že veganství pro tělo dobré není. Každopádně mě zarazilo, že teda, dobře, nesmíme maso, nesmíme mléčné výrobky a nesmíme vejce. Ale, že nesmíme papriky, rajčata, bílé zelí a brambory? Co teda máme jíst...Sojové výrobky, mrkev, přesně jak psala Daranea...Skoro nic...Z toho tělo žít nemůže...Navíc ty výrobky, které vlastně smíme se dají fakt blbě sehnat...
15. 02. 2013 09:00
Taky tomu nějak nevěřím. :-))) Jsem sice 0-, což je jasný masožravec ( a to já tedy jsem, ne nadarmo mi říkali řízkožroute), ale určitě bych se podle toho nestravovala. Je to prostě dieta jako všechny ostatní vymyšlená pro to, aby se někdo proslavil a napakoval.
Co se týká té lokální dostupnosti, tak tu se snažím dodržet, byť samozřejmě s normálním selským rozumem. Čili nezatracuji banány, pomeranče ani ty cizácké brambory, a exotické ovoce přímo miluju, ale přece jen se snažím dávat přednost našim klasickýcm starým dobrým jablkům a nekupovat třeba rajčata nebo květák v zimě. Stejně to nechutná ani jako rajče, ani jako květák.
15. 02. 2013 08:34
Dík, poslouchám a bavím se. Jsem ráda, že mě banány a kešu oříšky v kombinaci s mými oblíbenými sýry nezabijou, budu se svými klienty pokračovat podle jejich zájmu a rozhodně je nebudu do ničeho nutit.
Doktorka Cajthamlová mě baví, jak nemusí nikomu říkat, že je blbec, stačí položit tři otázky a člověk si to řekne sám :D
14. 02. 2013 11:07
Ahoj,
Tohle téma jsem našla v archivu českého rozhlasu, doporučuji si poslechnout. Trvá to jen 20 minut a je to opravdu MOC zajímavé, spousta informací, které jsem jinde neslyšela. Závěr z celého pořadu je, že je to jen marketinkový tah, další nesmysly prodávané na pultech knihkupců a super byznys.
Posílám odkaz. Komu nefunguje, najdete to v archivu ČRo Region, vysílání 6.5.2010 14:00, Hubněte zdravě s Kateřinou Cajthamlovou.
http://hledani.rozhlas.cz/iradio/?defaultNavigation=+generic2%3A%5E%22%C4%8CRo+Region%2C+St%C5%99edo%C4%8Desk%C3%BD+kraj%22%24&query=hubn%C4%9Bte+zdrav%C4%9B+s+Kate%C5%99inou+Cajthamlovou&from=&to=&porad=&offset=70
12. 02. 2013 20:49
Tak to já si dokonce jednou tu knihu koupila. Mám s manželem A+ a paní doktorka říkala, že děti mají tu samou krevní skupinu. Po přečtení jsem zjistila, že nesmíme skoro žádné maso jen asi jednou za týden rybu a jinak samé luštiny a pod.... a hned jsem knihu prodala :-))))) Naše rodina masožravců by to asi nepřežila.
12. 02. 2013 20:47
Petika musím chvíli přemýšlet, jak zase mluvit česky, protože slovensky psát neumím a po přečtení tvého komentáře mi naskakuje československá hatmatilka :)
uvažuju, že napíšu knížku Stravování podle barvy očí, takže pokud to nepokládáš za svůj výhradní nápad, budu ho vydávat za svůj a zmíním se o tobě při křestu knihy :)
Některé argumenty tohoto způsobu stravování mi připadají rozumné, jen si teď nemůžu vybavit, které, ale je to přesně tak, jak říkáte, nikdo mi přece nemůže zakázat hovězí a můj milovaný cottage! Jsem ochotná vyvarovat se nevhodných potravin, které nepatří mezi moje oblíbené, sojové mléko a výrobky z něj mi ale nikdy k srdci nepřirostly.
Hledám někoho, kdo to zkusí místo mne :)
12. 02. 2013 20:23
naviac dneska kúpiš tofu marinované, bylinkové, uzené.. a voní fakt super! :-)
12. 02. 2013 20:20
kedysi dávno sa mi tiež táto vec dostala do ruky a popravde moc tomuneverím..pripadá mi to ako keby sa mali ľudia stravova´t podľa farby očí :-D ja som za to aby každý jedol to čo mu chutí a z čoho má radosť, v rámci rozumného jedálničku..čo sa týka potravín z pásma kde človek žije, tak si myslím že to určitě má nejaký zmysel, naviac tie banány k nám putú niekoľko sto kilometrov, odtrhnuté nezralé a obávam a že ani neobsahujú deklarované vitamíny... :-/ čos a týka tofu a sójového mlieka,o tom by som sa vedela rozpísať :-D ..som vegetarián takže tofu určite, na rozne sposoby..sójové mlieko mám rada ale iba určitú značku, čo sa týka ceny, je pravda že je drahé-pokiaľ je človek zvyknutý piť kravksé mlieko denne-čo je ale veľmi hlúpy zvyk..takže pokiaľ je sójové mlieko ako spestrenie tak nevidím problém.. ale celkovo dneska existuje na trhu hodne zaujimavých vecí zo sóji :-)
12. 02. 2013 20:04
Milada: já to mám obráceně. mně to zas maso nařizovalo, když ho nerada.
12. 02. 2013 20:01
Četla jsem o tom, ale spíš ze zvědavosti :) ale nikdy bych do toho nešla- hlavně, jsemna tom jako lucka - sice mám B, ale potraviny, které mám ráda nejsou vhodná nebo neutrální...takže tohle nee, to není nic pro mě.
12. 02. 2013 20:00
podle mě je to BLBOST ...
Před lety jsem si ji taky půjčila a rychle vrátila. Dovedete si někdo představit, jak se lidstvo rozdělí řekněme "pouze do 4skupin"???
A kde jsou lidské chutě, alergie atd ...
12. 02. 2013 19:59
Už léta mám doma knížku.Jak sem ji otevřela a zjistila,že nemám jíst maso,klap a už byla v polici :-)) Já masorád a bez flákoty ??? Ani náhodou :-))
12. 02. 2013 19:51
Nevím, nezkoušela jsem, ale nedovedu si představit správné vaření pro celou rodinu. A zase, není to napořád, aspoň to si taky nedovedu představit...
12. 02. 2013 19:46
já jsem AB+, ale podle toho, bych nesměla jíst nic s toho, co mi chutná a jíst věci, které jsou pro mě nepřijatelné...
12. 02. 2013 19:42
0+ nezkoušela. přečetla, ale přišlo mi to nějaké divné.
12. 02. 2013 19:40
Já jsem si před lety o tom půjčila v knihovně knížku -myslím, že jsem AB, ale nějak se mi to nelíbilo, takže knížka putovala celkem dost rychle zpět. Mě se líbí, když můžu jíst to, co chci a a na co mám chuť - pokud se semaforky budou zelenat:-)

Aktuality

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Wasa byla ukončena.
Gratulujeme výhercům: rosste, Ratuska, karkkrk

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři