Sledujte nás:

Datum registrace: 09. 10. 2012

Jak si nahrát profilovou fotku?

Daranea

Původní Sebekoučink

0 %
0 kg 12 kg

Již zhubnuto: 0 kg

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 5361
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 95079.98 km
Kolo: 51412.41 km
Cvičení: 4327 h 47 min

Přátelé

?

Jak požádat o přátelství

Daranea

Jak psát blog?

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

NE nízkotučným výrobkům!!! - otevřený

21. 03. 2013

Tohle vůbec nebude blog odborný, chci se vám pochlubit, co se nám doma povedlo.

Kupuji dva druhy tvarohu, polotučný a nízkotučný, polotučný používám častěji, nízkotučný mám hlavně pro případ vyčerpání dávky tuku v jídelníčku.

Ráda peču, baví mě to a zkouším pořád nové chutě. Dostala jsem recept na Eskymo řezy, kokos, čokoláda, pudink, máslo, smetana...fajn, řekla jsem si, máslo smetana se u nás běžně nevyskytuje, dělám hodně kombinaci pudink tvaroh a tak jsem si to upravila k obrazu svému, přidala kokos a rozpustila čokoládu.
Vařím pudink a běžím pro tvaroh, zkoumám data spotřeby aa nacházím netučný, který je potřeba spotřebovat nejdříve. To se ztratí, myslím si a přidávám ho do pudinku. Naliju na buchtu, nechám ztuhnout a polévám čokoládou, už v té chvíli mi to přišlo divné. Asi ten kokos, myslím si.
Ochutnávám...no je to takové divné, vodovaté, žádná extra chuť, i manžel mě prosí, abych to už příště nedělala.
Při přípravě kávy s mlékem přicházím na pravý důvod nechutnosti řezů. Když jsme byli o víkendu s rodinou na velkém nákupu, poslala jsem manžela pro mléko. Celý týden jsme pili odtučněné mléko, protože můj milovaný muž bafnul balík a já jsem to nepřekontrolovala. Takže odtučněný krém s odtučněným tvarohem byl vážně hnusný a už víme, že na vině není recept s kokosem.

Z toho plyne hned několik ponaučení, ale v první řadě, kontrolujte nákupy svého manžela!
Hodnocení (7 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

21. 03. 2013 14:30
Nízkotučné mléko mi také donesl muž,řekla jsem no co dáme ho kočkám těm to bude jedno ale kočky ho nechtěli také.
21. 03. 2013 12:01
Odtučněné , odlehčené a podobné nesmysly nekupuji!!!
21. 03. 2013 12:00
Ta já taky nejsem vyznavač nízkotučných výrobků, nízkotučné mléko jsem snad měla jenom jednou, abych věděla jak to chutná, ale nic moc tedy, dobu 0,1% light jogurtů už mám naštěstí taky za sebou, takže teď jenom polotučné i jogurty a mléko, dokonce jsem párkrát koupila i mléko plnotučné, ale to je dost syté, takhle dát k palačinkám a nepotřebuji ani tolik tvarohu :) jediné co vlastně kupuji nízkotučné je tvaroh z kauflandu, protože ten polotučný mi přijde moc těžký (ten skok z 1% na 20% je znatelný, nemluvě o bombách typu 40%, ty bych dávala jedině do koláčů místo mascarpone) prostě mi leží v žaludku..a a pak ještě eidam 30% a light mozzarellu-ale to jenom proto, že ta má lepší hodnoty bílkovin, pokud je v akci normální, tak koupím normální. Smetanu kupuji taky 11%-%15 dle ceny, ta šlehačková 33% je fakt jen na šlehačku a ne do vaření.
21. 03. 2013 11:30
Nic se nemá přehánět, aspoň trochu by to mělo chutnat...
21. 03. 2013 11:16
Odtučnělé výrobky nekupuji vyjma mléka ,protože jsem celkem závislák na kávě a vždy do ní dám mléko a pak mi to hodně naskakovalo .Trošku jsem raději omezila i kafe vypiju tak 7-8 za den.
21. 03. 2013 11:15
Také kupuji odtučněný tvaroh a dělám si ho na sladko, ale nedávno ho neměli, tak jsem si koupila polotučný...no ta chuť tedy byla o poznání jiná :-), odtučněné mléko nikdy...jak říkává můj tatínek..."odstřeďák se lil vždy jen prasatům" :-D
21. 03. 2013 11:04
Co se týče chuti, tak odtučněné mléčné výrobky a mléko taky nemusím. Ale občas si koupím odtučněný tvaroh a polotučný tvaroh a smícháním dělám "1/4tučný tvaroh" :-) Do pomazánek dobré.
21. 03. 2013 10:57
mě tedy odtučněný tvaroh nevadí stejně ho vždy dochucuj buď na sladko nebo na pomazánku ,ale odtučněné mléko je jak obarvená voda
21. 03. 2013 10:56
Také už nekupuji odtučněné a výrobky s 0% tuku. Ale zrovna tento týden se mi stalo to stejné - manžel nakupoval a přivezl mi odtučněné bílé jogurty :-D Prý tyto mám ráda, tak jich vzal víc... Ale oceňuji jeho snahu! Nyní, abychom je nějak spotřebovali, tak do nich přidávám třeba tučnější jogurt a dětem jsem do nich ráno přidala zakysanou smetanu...
21. 03. 2013 10:51
Nízkotučné tvarohy, jogurty a mléko nemá žádnou chuť, ptotoje nekupuji. STOB také doporučuje jíst jogurty aspoň s 3% tuku. Ale je dobré vědět, že nejsem divná, když mi odtučněné věci nejedou.
21. 03. 2013 09:49
To jsi na tom ještě dobře. Můj drahý polovic šel svojí mamině na nákup na oslavu a kromě jiného měl přinést nanukáč a piva. To, že koupil dia nanukáč, to bych ještě pochopila, ale kde sakra narazil na dia pivo, to už mi rozum nebere. :-)))) Prej si nejdřív nějaký jeho strejda otevřel to pivo a prý to málem vyprsknul, že co mu to dali za patok. :-) ..

Aktuality

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Wasa byla ukončena.
Gratulujeme výhercům: rosste, Ratuska, karkkrk

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři