Datum registrace: 17. 01. 2012
Mfabianova
Sebekoučink
Zahájení: 18.09.2019
Ukončení: 11.12.2019
Cíl: Zhubnout
62 %
0 kg
10 kg
Již zhubnuto: 6.2 kg
Váš cyklus již skončil. Před archivací si zkontrolujte vyplnění cílové váhy, zpětně doplňte chybějící data. Cyklus bude automaticky archivován dne 14.12.2019. Pokud chcete ihned pokračovat s novým cyklem, archivujte stávající cyklus tlačítkem Prodloužit.
Získané body
Počítadlo pohybu
Můj pohyb | |
---|---|
Chůze: | 0 km |
Kolo: | 0 km |
Cvičení: | 0 h 0 min |
Všichni uživatelé | |
Chůze: | 95079.98 km |
Kolo: | 51412.41 km |
Cvičení: | 4327 h 47 min |
Stob skupiny
Mfabianova
Jak psát blog?Začarovaný víkend
28. 01. 2012
Víkendy jsou začarované. Mám za sebou sice teprve druhý ve STOBu, ale je jasně vidět, že je tady zakopaný pes :)
Pozdě snídám a nezvládám už dopolední svačinu, vařím oběd pro čtyři a ne pro dva a ty dva "navíc" neuctím svojí dietou. Vymýšlím "maskovanou dietu", abychom všichni jedli stejné jídlo a přitom jsem já jedla dietně a kdo nechce nebo nepotřebuje, to nepoznal. Oni samozřejmě vědí, že se snažím hubnout a fandí mi, ale snažím se, aby je to ovlivňovalo jen pozitivně ;) Dneska jsem se k obědu najedla tak, že jsem se vlastně nacpala :) Body za příjem Sn+Sv+Ob rozhodně nebudou a tuky už teď hlásí 91% a do večera daleko.
Ach jo, nemáte nějaký tip nebo trik, jak na vaření pro dvě skupiny jedlíků (dietáři+nedietáři), aby člověk nemusel vařit se dvěma sadama nádobí, na všech plotýnkách zároveň a nestrávil u toho mládí?
M.
Pozdě snídám a nezvládám už dopolední svačinu, vařím oběd pro čtyři a ne pro dva a ty dva "navíc" neuctím svojí dietou. Vymýšlím "maskovanou dietu", abychom všichni jedli stejné jídlo a přitom jsem já jedla dietně a kdo nechce nebo nepotřebuje, to nepoznal. Oni samozřejmě vědí, že se snažím hubnout a fandí mi, ale snažím se, aby je to ovlivňovalo jen pozitivně ;) Dneska jsem se k obědu najedla tak, že jsem se vlastně nacpala :) Body za příjem Sn+Sv+Ob rozhodně nebudou a tuky už teď hlásí 91% a do večera daleko.
Ach jo, nemáte nějaký tip nebo trik, jak na vaření pro dvě skupiny jedlíků (dietáři+nedietáři), aby člověk nemusel vařit se dvěma sadama nádobí, na všech plotýnkách zároveň a nestrávil u toho mládí?
M.
Hodnocení (8 hlasů):
Komentáře je možné psát až po přihlášení.
31. 01. 2012 12:13
Zvladnuto
když jsem byla ještě u našich a vařila mamka, tak jsem jedla více méně polovinu jejich porce a vycházelo mi to ...teď vařím opět jen pro mě a partnera a jsem potvora, protože jsem mu řekla, že buď bude jíst to co já nebo ať si udělá co chce :-D Pravda jeho jídlo mu malinko vylepším třeba smetanou a tak ... ale musím říct, že mě včera pochválil jak mu chutnalo ;-D Asi si začíná zvykat -mno upřímně taky mu to neublíží :-) I když on to dožene tatarkou a kečupem a salátama ... :-D
31. 01. 2012 12:07
Děkuji všem za komentáře, vidím, že to děláme všechny plus minus stejně, budu dál bojovat a vymýšlet jídla ;) Pak je přidám do vlastních receptu, aby se mohly inspirovat i další želví bojovnice! :)
31. 01. 2012 12:02
Ambientte: dělala jsem dietní rajskou polévku, ale dopřála jsem si do ní kopeček zakysané smetany ;) a pak dušené vepřové plátky na 10 g oleje pro 4 lidi a s vařeným bramborem a zelenými fazolkami, děti samo bez fazolí, co je zelené jim nejede :)
29. 01. 2012 00:35
Bohužel, v tomto poradit nemohu, vlastně neumím, vařím stále dvě jídla - dietní a normální, a někdy je to časově dost náročné.
28. 01. 2012 17:42
My jsme naštěstí jen dva, manžel mi moc fandí, takže vařím dvojitě, ale nijak strašně. Sobě zeleninu a něco, on si dá, na co má chuť. Nezávidím, taky bych nevěděla, jak na to...
28. 01. 2012 17:25
Jo, jo, to jsme na tom podobně. Víkend mi to většinou rozhodí. V neděli jezdíme většinou někam na výlet, což skoro vždycky znamená, že jdeme někam do restaurace na obídek, pak třeba na kafíčko. No a ono to naskakuje :-). Snažím se dávat si většinou nějaký salátek nebo rybu a jako přílohu třeba zeleninu. V kavárně si dám jenom kafčo bez kofeinu (místo mého oblíbeného latté). Když jsme doma, tak se snažím vařit nějaká lehčí jídla. Vařím stejně pro 4,5letého syna, takže žádný velký divočiny moc nevařím, protože by je stejně nejedl. A snažím se to taky tak nějak "maskovat", jak píšete vy. No, někdy je to boj :-)).
28. 01. 2012 17:23
a to já o víkendu vařím pro všechny a bud si odeberu před zahuštěním, nebo si odvážím menší porci.-) a o víkendu.-) vstavam kolem 9-10 takže většinou obědváme ve 13-15 hodin a pokud maji chlapi hlad, musí se taky v 11,12 nasvačit :-D...ono jit to taky neuškodí když si daj ke sváče nejakej kus ovoce nebo něčeho.-)
28. 01. 2012 16:51
Já to řeším docel s pohodou.Oni kuřecí řízek bramborová kaše, já kuřecí přírodní + brambor. Polévku mají jen oni. Zítra mají vepřové s bramborovým knedlíkem + špenát, já mám v plánu krůtí maso,brambor,špenát.
28. 01. 2012 16:42
taky nerada trávím víkend u plotny:-))takže se snažím vařit tak abych se i já najedla:-))dnes losos+brambor.kaše+míchaná zelenina(Lídll s bylinkovým máslem) pochutnali si všichni:-))
28. 01. 2012 16:23
já dnes dělala k obědu palačinky a napřed jsem si říkala, že si udělám vaječnou omeletu s tuňákem... ale nakonec zvítězila lenost a já si dala ty palačinky. Byly ze špaldové mouky, na teflonu s minimem tuku, jako náplň jsem rozmíchala tvaroh s pudingem. Světe div se, když jsem to zadala do sebekoučinku, vyšlo to dobře :-) Jen jsem teda měla pouze dvě a normálně bych snědla 3 a čtvrtou klidně s někým na půl... no, udělám si holt vydatnější svačinu :-)
Jinak o víkendu taky snídám pozděj, tak jsem dnes měla sváču za hodinu a čtvrt po snídani a byla to sklenice kefírového mléka.
S vařením o víkendu mám taky problém, zatím jsme vždy všichni jedli to samé - dělala jsem třeba lososa nebo pečené kuře, upravila jsem si množství jak masa, tak přílohy, aby mi to vyšlo. Manžel s dětma jedli jak jsou zvyklí. Snažím se nevařit neobvyklá jídla, spíš to co doteď, ale trochu nad tím přemýšlím, drobné úpravy a je to :-) Takže být Tebou popřemýšlím víc nad "maskovanou" dietou...
Jinak o víkendu taky snídám pozděj, tak jsem dnes měla sváču za hodinu a čtvrt po snídani a byla to sklenice kefírového mléka.
S vařením o víkendu mám taky problém, zatím jsme vždy všichni jedli to samé - dělala jsem třeba lososa nebo pečené kuře, upravila jsem si množství jak masa, tak přílohy, aby mi to vyšlo. Manžel s dětma jedli jak jsou zvyklí. Snažím se nevařit neobvyklá jídla, spíš to co doteď, ale trochu nad tím přemýšlím, drobné úpravy a je to :-) Takže být Tebou popřemýšlím víc nad "maskovanou" dietou...
28. 01. 2012 16:06
Jo ještě jsem chtěla říct, že já už léta vlastně nevařím zase až tak moc na tuku, byla jsem tak zvyklá z domova, kde maminka je žlučníkářka a tak se vždycky dělali přeci jen lehčí verze.
28. 01. 2012 15:56
Já vařím pro sebe, 2-lété dítě a manžela s dvěma dcerami 10,11. Většinou se snažím o víkendu dělat jídla, kde prostě stačí, když si svojí porci odeberu před závěrečným zahuštěním atd. Nebo jejich oblíbené kuře - prostě to je v pohodě, akorát si vezmu méně brambor nebo rýže a více zeleninky. I řízky už zvládám - sobě ho dělám přírodně, jim ho obalím... pak se dá vymyslet i dost různých receptů, kde si stačí vzít menší porci a nejsi omezená.
Mfabianova
Aktuality
Kvíz o ceny
Soutěž o produkty Wasa byla ukončena.
Gratulujeme výhercům: rosste, Ratuska, karkkrk
Ankety
Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?