Sledujte nás:

Datum registrace: 25. 11. 2016

Jak si nahrát profilovou fotku?

TerezaBenickova

Sebekoučink

Zahájení: 21.03.2019
Ukončení: 16.05.2019
Cíl: Zhubnout

0 %
0 kg 3 kg

Již zhubnuto: 0 kg

Zaplacený cyklus je přístupný do 18. 5. 2019

Získané body

Tento měsíc: 53
Celkem: 1465
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 95079.98 km
Kolo: 51412.41 km
Cvičení: 4327 h 47 min

Přátelé

Stob skupiny

 

?

Jak se připojit ke skupině

TerezaBenickova

Jak psát blog?

Výzva č. 18: Mám se ráda (i v létě v plavkách)

05. 05. 2019

Léto se blíží mílovými kroky a s tím i časté (a zbytečné) obavy, že budeme muset odložit horní vrstvy oblečení, natož pak se někde ukázat v plavkách...

Mít rád své tělo ve světě lifestylových médií a sociálních sítí, pro které je mnohdy i dokonalost málo, není vůbec lehké.

Začalo to tím, že jsem hledala nějaké přiléhavé obrázky k tomuto blogu, který už měl sice název, stále však ještě neměl náplň. A víte, co na vás ve vyhledávači „vyskočí“ po zadání celkem neutrálního slovního spojení „žena v plavkách“? Modelky. A často ani ne ženy, ale velmi mladé, velmi velmi štíhlé a na pohled velmi šťastné dívky, které si užívají vodních radovánek v maličkých a perfektně padnoucích dvoudílných plavkách. Schválně si to vyzkoušejte a uvidíte, že mi dáte za pravdu, když řeknu, že podle googlu jsou pláže po celém světě obsypané mladými usměvavými dívkami s velikostí 34 a méně.

I z vlastních zkušeností z mých cest mohu říct, že realita opravdu neodpovídá tomu, co nám je prezentováno ať už na internetu, na sociálních sítích nebo v řadě lifestylových časopisů. Dokážu si ale představit, že tahle verze reality udělá vrásky na čele a vzbudí nemalé obavy z plánované letní dovolené u nejedné ženy a dívky.

Pro tohle tvrzení vlastně ani nemusím chodit příliš daleko. Od svých kamarádek, a paradoxně nejhlasitěji od těch, kterým sama jejich krásnou postavu skoro závidím, už jsem slyšela ledacos. Od „Za chvíli máme vyrážet na tu dovolenou u moře a tam budeme nonstop v plavkách a já se bojím, že tam budu vypadat jak prase.“, přes „Vím, že je to subjektivní, ale připadám si teď hrozně tlustá a nechutná.“, až po „Myslíš, že mě bude mít *jméno kamarádčina nového přítele* pořád rád, až mě uvidí v plavkách?“.

I když to možná vypadá přehnaně, tyhle věty jsem přebrala téměř slovo od slova z reálných konverzací. A když si je tak takhle izolovaně napsané pročítám, sama si říkám, že to vypadá, jako by všechny mé kamarádka téměř trpěly některou z poruch příjmu potravy a byly zralé na psychologa. Nicméně položte si samy otázku – neslyšely jste náhodou ze svého nejbližšího okolí podobné věty? A neřekly jste je náhodou někdy i vy samy?

Omlouvám se mužskému publiku, ale tenhle blog píši spíše z pohledu ženského. A my ženy máme bohužel obecně tendenci věřit, že až přijdeme na pláž, uvidíme davy vychrtlých, vysportovaných a dlouhonohých dívek, které se na naše nevychrtlé, nevysportované, nedlouhonohé (a úplně normální) tělo budou dívat s opovržením.

To píši samozřejmě s nadsázkou. Každá z nás máme v hlavně jinou představu sama sebe v plavkách a pociťujeme rozdílně velké obavy z toho, až nás v nich okolí uvidí. Faktem ovšem zůstává, že takové (neopodstatněné a neobjektivní) obavy panují a není to vůbec dobře. Nechci ani odhadovat, kolik žen se před létem pustí střemhlav do nějaké “zázračné“ diety, koupí si nějaký předražený preparát, nebo radikálně ze dne na den změní svůj životní styl. A ačkoliv snaha cítit se dobře v plavkách je jistě dobrou motivací k úpravě životního stylu, položit rovnítko mezi tím, zda mám ideální "časopisové" tělo, a zda si mohu užít léto u vody - to je zaručený způsob, jak si zkazit (nejen) dovolenou.

Tento blog nepíšu jako návod, ale spíše jako zamyšlení a možná i utvrzení sebe sama v tom, jak neuvěřitelně subjektivní je hodnocení vlastního těla. A jak nesmírně důležité je naučit se mít své tělo rád a pečovat o něj s láskou. 

O vztahu k vlastnímu tělu, a o tom, jak se naučit mít se rád (nebo alespoň raději) a dívat se na sebe pozitivně, se dočtete v článku od Ivy Málkové k této Výzvě.

Nezastírám, že to vůbec není snadné. Ačkoliv už nějakou dobu nečtu lifestylové časopisy, žiju hodně ve světě sociálních sítí, a tak se i na mě denně valí fotografie dívek s dokonalými postavami. Vidím ale také, že se pomalu a postupně trend obrací. Už nyní existuje celá řada profilů či blogů, které se věnují tématu zdravého pohledu na tělo a které prezentují i nevyumělkované fotografie normálních ženských proporcí. Za všechny bych jmenovala třeba iniciativu Za normální holky. Jsem tedy optimistická a věřím, že se jednoho dne (a možná to nebude ani tak dlouho trvat) dočkáme obratu ve vnímání krásy a „ideálního“ ženského těla.

Prozatím je to ale na nás a na našem pohledu a snaze. A proto (až budete třeba ležet v létě na pláži nebo pojedete dopravním prostředkem) zavřete na chvíli ten časopis, ze kterého na vás svůdně kouká nějaký anonymní produkt photoshopu a podívejte se pozorně kolem sebe. Uvidíte spoustu zdánlivých nedokonalostí, které jste si ovšem zvykly odsuzovat jen samy u sebe. Ne, nejste v tom sami. A potom se podívejte ještě jednou a pozorněji a za těmi zdánlivými nedokonalostmi objevíte spoustu krásných a milých úsměvů, osobitých a neopakovatelných rysů a celou řadu dalších kladů. A pak se přesně tímto pohledem podívejte samy na sebe.

Co vidíte?

Hodnocení (37 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

12. 05. 2019 09:24
Ach ty plavky! Mít rád svoje tělo je velký úkol
09. 05. 2019 18:26
No stále je co zlepšovat, mít rád sebe i své tělo a proto se o něho starat dopřát mu nejlepší ... i ve stravě a pohybu...
09. 05. 2019 12:39
Vtipné u mne je, že když jsem měla dokonalou postavu, chodila jsem ve velkých košilích a plavky jsem si neoblékla. Dnes mám o 10 kg víc, nosím obtáhlá trička a plavky obléknu, děti chtějí maminku ve vodě, ne pod slunečníkem se slovy, že je tlustá :-).
08. 05. 2019 10:29
Tohle jsem přestala řešit kolem šedesátých narozenin a zjistila jsem, že si tý dvoudílné plavky klidně mohu dovolit.
07. 05. 2019 17:36
byla jsem právě u moře a bylo tam hodně obézních žen, ale také anorektiček, kost a kůže a myslím, že nemusím být úplně dokonalá, stačí mi, že i když bych měla trochu zhubnout, tak hladovět, abych byla kost a kůže rozhodně nechci a nebudu, proč se trápit, když život je tak krásný
07. 05. 2019 16:37
MTK, hezké :-) Já mám ráda svoje tělo, i v plavkách, protože vzít si je znamená jít si zaplavat a to je super. U moře si hlavně chci zaplavat nebo se cachtat ve slané vodě, na pláži se opálit a ráda se procházím bosa po písku, protože to všechno je příjemné a ještě navíc to tělu prospívá. Jízda na kole a turistika taky bezva, ale u moře si užívám hlavně toho, čím je pro nás mimořádné.
07. 05. 2019 13:47
Líbí se mi, jak tu všichni píšou, že je válení na pláži nebaví a raději tráví dovolenou aktivním pohybem....takže za mě: koupání a pláž miluju, u moře chodit nebo jezdit na kole v tom vedru fakt nebudu, to je na infarkt, takže hubnu a budu doufat, že v těch plavkách nebudu vypadat úplně strašně...a pokud ano, tak je mi to stejně jedno, doby, kdy jsem se bála u vody svléknout, jsou dávno pryč....jsem taková, jaká jsem....
07. 05. 2019 09:27
Krásný článek, jak tak stárnu (a moudřím), hodně jsem se posunula ve vnímání sama sebe, a to i díky STOBu a zdejší komunitě. Díky za motivaci, tohle si zaslouží přeposlat dál :-)
07. 05. 2019 06:54
Moc hezký článek :-). Já své tělo moc ráda nemám, ale jde to se mnou od puberty, kdy jsem se potýkala s mírnou obezitou. Snažím se to v hlavě stále srovnat a zrobna tohle je článek, který mi v tomto ohledu docela pomáhá :-). Musíme se na svět dívat reálně a ne prostřednictvím reklam a různých forografií v časopisech, ktré prošly přez photoshop....
06. 05. 2019 18:43
Ani já nejsem nadšená ze svého těla, kterému je moje kůže poněkud velká. Ale plavky si klidně vezmu
06. 05. 2019 18:08
Moc děkuji za pěkný článek.
06. 05. 2019 18:08
Moc děkuji za pěkný článek.
06. 05. 2019 14:06
Své tělo ráda nemám, ale nebrání mi to v tom se svléknout do plavek.
06. 05. 2019 13:02
Jak už jsem psala, učila jsem se mít ráda své tělo několik let. Zkouškou byla po x letech cesta k moři a já v ní parádně obstála. Neřešila jsem, jestli jsem "idol krásy", užívala si pláže a čas od času si řekla při pohledu kolem sebe - "rozhodně se nemám za co stydět".
06. 05. 2019 11:35
Jak již jsem psala loni, po dlouhé době jsem zakoupila dvojdílné plavky. Loni jedny a letos druhé. Postava se spíše zhoršuje, ale já "moudřím". Své tělo mám ráda, potřebuji ho k tomu, abych zvládala vše dobré i špatné, a proto se o něj starám, jak nejlépe umím a co mi čas dovolí. A přesně, jak již tady padlo, některé v mém věku jsou na tom mnohem hůř, a některé o 40 let mladší také. :-
06. 05. 2019 11:21
Celý můj adolescentní a dospělý věk jsem se užírala vědomím, že jsem tlustá. Díky tomu jsem se "dietami" propracovala od 65 k 95 kilům. Dnes bych si za to dietování nafackovala, ale už je to pryč. Musím se tedy snažit udžet váhu aspoň níž než na těch 95 kilech. Teď momentálně jsem -5 kilo, ale chci to dotlačit ještě níž. Pohled na mé tělo v plavkách už mě neděsí a myslím, že mu mám za co děkovat. Vydrželo toho už docela dost a kdoví, co ho ještě čeká. Taklže ho mám vlastně ráda - je to prostě můj kámoš.
06. 05. 2019 10:05
V plavkách je to,pravda, trošku horší, než v oblečení ale jak píše Martashi: jiní jsou na tom často ještě hůř. Nejvíc mě štvou ty nudle, co začnou o tom, jak jsou tlusté.Co si asi musí myslet o nás,korpulentnějších?
06. 05. 2019 09:49
To jak vypadám v plavkách už několik let neřeším, protože vím,že dělám co umím, aby to bylo lepší. Ale jasně,že se mi líbí když je figurka v plavkách jak vysoustružená, což u mě už neplatí :-), vždycky si ale řeknu, že jsou na tom lidi hůř. Z každé změny k lepšímu mám radost a nepřestávám se snažit, ale nepodřizuji tomu svůj život.
06. 05. 2019 08:33
Oproti loňsku se u mě nic moc nezměnilo, jediný rozdíl je v tom, že si teď říkám, každý jsme nějaký a v mém věku vypadají některé podstatně hůř. Ale pořád mě čeká spousta práce, aby byla se sebou aspoň trochu spokojená.
06. 05. 2019 08:18
V současné době, se mám ráda, taková jaká jsem a docela jsem i na sebe pyšná,že jsem k tomuto bodu došla, je to dvouletá práce za vedení STOBU a proto mu moc, moc děkuji....
06. 05. 2019 05:28
Tato výzva je pro mě aktuální, v sobotu odjaždím na cvičení a plavání do Luhačovic a v červnu do Chorvatska, takže určitě budu řešit, jak vypadám v plavkách, ale určitě využiji inspiraci z výzvy.
06. 05. 2019 05:06
Tak tohle bylo vloni dost "kontraverzní" téma, pro mnohé hodně těžko skousnutelné. Já sama jsem byla ke svému tělu hodně nepřátelská, ale díky STOBu jsem se posunula docela hodně. Nedávno jsem si to ve svém podvědomí uvědomila ( bez ohledu na "vyhlášené téma" :-)). Je třeba na tom pracovat dál.
26. 07. 2018 08:26
ant.314: Jestli to nebude tím, že je právě plavková sezóna. V zimě budeme hubnout do plesovek:-)
26. 07. 2018 05:52
Letos jsem byla po dlouhé době u moře, takže jsem si kvůli opalování pořídila dvoudílné plavky a vůbec jsem neřešila, jak v nich vypadám, ale užívala jsem si sluníčko a koupání. Když jsem se podívala kolem sebe, určitě nebyly na pláži jenom samé štíhlé dívenky, ale občas i velmi korpulentní dámy a měly také na sobě dvoudílné plavky a nestyděly se.
26. 07. 2018 00:29
Antek,.......... to jsou jen takové kecy v kleci...zhubnout do plavek.........to se jen tak říká...jako chlapi říkají:"jdu na dvě piva" :-))..........není problém vejít se do plavek velkých jako stan.Nebo si je snad i koupit.Problém je ten v jak velkých plavkách se cítit dobře.A tu velikost má každý jinde.A zhubnout do plavek znamená o něco více než do teplákové soupravy.Už chápeš?
25. 07. 2018 23:17
bessi: narazim na vsudypritomne "musim zhubnout do plavek" ...
25. 07. 2018 22:21
Antek, já si nejenom plavky pořizuju ke svému tělu, ale i tak se mi to, co vidím nelíbí. A kde jsi, prosím tě přišel na to, že si ženský přispůsobují těla plavkám?
25. 07. 2018 22:12
martashi: teď bych to vzala asi z větším nadhledem, ale v pubertě to bylo těžké
25. 07. 2018 13:27
Antek ano, máš pravdu, člověk by měl být spokojený sám se sebou.Chce-li být zdravý, ať je, chce-li být štíhlý, ať je.Ale jen kvůli sobě
Protože nárokům druhých nikdy nebude dost dobrý.
25. 07. 2018 12:26
Své tělo jsem v mládí považovala za nedokonalé ve srovnání s modelování typu Twigy, které kralovala koncem šedesátých let.
Držela jsem diety, cvičila, ale mám robustní kostru, takže výsledky se lišily od mého vzoru. Až na vysoké škole, kde jsem m.j.poznala i svého budoucího manžela , jsem konečně pochopila, že důležitější je to, co je uvnitř a že krása je velmi subjektivní pojem.
25. 07. 2018 11:32
Tak internet snese vsechno, i Placatou Zemi, cirkev Spagetoveho Monstra a dnes tam pise kazdy, kdo dosahnul inteligence potrebne k mackani klaves ... Chapal bych kdyby cil byl "chci zhubnout, abych se libila sobe / tomu svemu / nahodnemu navstevniku seznamky / modelingove agenture / ..." to dava vice (ci mene ) smysl. Ale i tak mi prijde rozumnejsi zapracovat na vzhledu tela (dle svych zameru a sil) a pak si k nemu poridit plavky, ktere nejlepe dany ucel podpori (at uz se to podarilo vic ci min), nez zacit predem danymi plavkami ...

leda snad ze by nebyl cil ulovit hocha na seznamce, ale naopak zalibit se vlastnim starym plavkam, pak by to samozrejme smysl davalo a nic proti fetisum (kdyz je nekdo na furies, nebo animacky, nebo cokoli jineho, budiz mu to prano)

Jen mi z toho, co na netu potkavam, prijde, ze je mnohem min fetisitek na stare plavky nez tech, ktere vlastne touzi po necem zcela jinem a plavky jsou zastupny symbol - a upinat se k zastupnym symbolum, misto ke skutecnym cilum casto prinasi jen zastupne uspechy, misto tech skutecne chtenych.
24. 07. 2018 22:29
Antek-nejsi hloupej :-),....my si tu taky jen myslíme, že jsme obézní :-)Krátce ti vysvětlím co nevíš a záhy pochopíš.Zkus někdy projít tak baj očko pár seznamek, co píšou jiní hoši a nebo pár diskuzí pod články o plavkové módě.A uvidíš, jak se jiní muži než ty vyjadřují o ženách jako jsme my:-/
24. 07. 2018 21:03
Já nevím, já jsem jen hloupej mužskej, ale domnívám se, že na rozdíl od pánských plavek, (které stojí pakatel,) musí být ženské plavky naprosto neskutečně příšerně drahé a nedostupné. Zejména ve srovnání s ženským tělem.

Jinak si neumím vysvětlit, proč by tolik ženských dělalo první poslední, jen aby si pořídily tělo na míru plavkám, které už mají, místo toho, aby pořídily plavky na míru tělu, které už mají.
24. 07. 2018 17:05
bessi: u nás se říkávalo,že široká prdel je základ dobré rodiny a široká sukně schová všechny rodinné problémy.
24. 07. 2018 15:11
Plavky nosím jen na zahradě, kde mě nikdo nevidí. Pokud se někdo objeví, hned si beru něco na sebe. Ani před manžou se necítím úplně v pohodě, i když mi říká, že se mu líbím, taková jaká jsem. Sebevědomí mám už od dospívání, po narážkách strýce ,, máš prdel, jak štýrskej valach" na bodu mrazu. Zrcadlo beru na milost jen pokud mám něco na sobě nebo na líčení. Na druhou stranu, když vidím mladé holky...buď jsou tlusté nebo vychrtlé, s normální postavou je tak jedna z dvaceti. Časopisy mě nechávají klidnou, protože mi je jasné, že fotky prošly photoshopem. Tato výzva pro mě bude hodně těžká
23. 07. 2018 21:28
Hezky napsane, jen se ještě naučit mít ráda i těch10 kg navíc co mi zůstalo po dětech...:-) snažím se, ale někdy je to těžké - když se člověk moc zkoumá před zrcadlem...:-)
23. 07. 2018 17:44
Dlouho na sluníčku nejsem, jsem už stará ale plavky mám vcelku na plavání v bazénu v Jičíně a v Jablonci kam jezdíme v zimě, do termálu beru dvoudílné a doma na koupáni v našem bazénu a po zahradě také dvoudílné.Máme tam soukromí.
23. 07. 2018 16:42
Dnes na mě mezi čtením nějakého článku vykoukla několikrát pohyblivá reklama na nějaký zázrak, který z těla vycucne kousky tuku - až 26 kilo !
Pohyblivá fotka ukazovala dívku fotící si selfíčko s odhalenými břišáky. No kdo tomuhle uvěří, ten snad není příčetný. Ale zpět k plavkám a vzhledu jako takovému. Moje tělo nevypadá jako Afrodita, ale odrodilo dvě děti, přestálo mnoho ústrků od nemocí a operací a funguje i přesto, že mu to moc neulehčuji. Mám ho vlastně ráda, i když se mi moc nelíbí. U vody to neřeším už dávno, tam těch hrošíků a velryb je tolik, že si občas připadám skoro hubená. Zvlášť u moře to je markantní. Já nosím plavky vcelku, protože jsem na ně léta zvyklá a v moři mi neuplavou, ale zrovna jsem si říkala, že bych si mohla po letech pořídit dvojdílné plavky. Kdy jindy to udělat, když ne teď ? Člověk nemá čekat, mladší už nebudu a krásnější taky ne.
23. 07. 2018 16:14
Moje starosti jsou docela jiné než bádání nad tím, co si vzít na sebe a jak vypadám. Co si budeme povídat - ono to s rozštěpem a dalšími vrozenými vadami a jizvách po mnoha operacích jinak nejde, nemá-li člověk skončit na psychiatrii. A tyhle moje jizvy jsou naštěstí jen po těle, ne na duši. Ani v dobách své "největší slávy" jsem se nebála nosit dvoudílné plavky - spodek se pod bederní rouškou převlékne do suchého snadno a vršek mokrý nevadí. Letos jsem si sice po dlouhých letech koupila i jedny jednodílné, ale to čistě kvůli tomu, že se mi líbily, byly levné a jedu k moři v podstatě mimo sezonu, tak asi nebude takové vedro.
23. 07. 2018 13:56
Já jsem holka krev a sádlo, říkám si každé ráno před zrcadlem, snažím se to změnit a moc mi to nejde, ale plavky na zahradě nosím klidně dvoudílné - nutí mě zatahovat břicho, k rybníku nebo do lázní vcelku, ale stejně to žádná krása není.Fakt je ,že na španělských plážích jsem si nepřipadala nijak vyjímečná, zhruba stejná věková vrstva někdy i mladší a stejná váhová kategorie jako já. Holt co jsem si vykrmila to nosím po světě :-))
23. 07. 2018 11:42
Letos do plavek nejspis nepujdu. Na dovolene jsme byli v tatrach, takze jsem ani nemusela. Se svoji postavou nejsem spokojena, ale je fajn slyset pritele, kdyz mi rekne, ze jsem krasna a ze me miluje :-).
23. 07. 2018 10:10
Plavky mám dvoudílné, ale moc je nenosím, nebaví mne válet se na sluníčku, radši se jdu projít do lesa (v raném mládí jsem slunce i v létě vyhledávala, dnes v horkých dnech dávám přednost stínu) ... ale pokud jsme někde u vody a je vedro, tak se ráda vykoupu, plavání mne baví. Lifestylové časopisy nečtu a je pro mne nejdůležitější, abych se cítila pohodlně, neřeším, co mají na sobě ostatní, ani jestli někdo bude řešit oblečení a vzhled můj, to je jeho problém a ne můj :-) ... ale je fakt, že v době, kdy jsem byla téměř o 30 kilo těžší, tak mi v plavkách na veřejnosti moc příjemně nebylo
23. 07. 2018 09:48
Jsem spíš silnější , ale svému muži se líbím a co říkají ostatní mně nezajímají . Letos jsme byli na Tenerife a když jsem viděla ty mladé Britky jak jsou tlusté , tak jsem si připadal twigy.Své tělo mám ráda jaké je!
23. 07. 2018 09:43
Já své tělo jako celek vzala na milost po operaci prsou ( nechala jsem si je zmodelovat a zmenšit ).Mám samozřejmě prorce s kterýma jsem nespokojena, ale zrovna na plážích mi to uklidňuje, neb nevypadám na své roky nejhůř !!!!Dvojdílné plavky nosím pořád, protože by mi to bylo líto, že nejsem opálená celá. Jednodílné nosím jen do lázní.
23. 07. 2018 09:36
já letos měla pavky 1x ve wellnes a to je vše. Nekoupu se, není kde a mám radší bazén,když už to musí být.
23. 07. 2018 08:10
Je jsem letos po letech opet zakoupila dvojdilne plavky. Ne, ze by se mi postava vyrazne zlepsila, ale myslum, ze jse dostala nadhled.
23. 07. 2018 07:51
Za týden odjíždíme do Chorvatska. Já jsem letos po zhodnocení svého těla, zakoupila tankiny, ale je mi jasné, že až se rozhlédnu kolem sebe, vytáhnu i ty staré dvojdílné. Ležet na pláži taky dlouho nevydržím, ale budu mít s sebou osmiletého vnuka, tak nějaké to dovádění u vody bude nutné. A jak vypadají ostatní a co mají na sobě je mi celkem jedno. Nechápu, jak někteří pořád řeší, co kdo má na sobě. U mě vede oblečení i botky hlavně pohodlné.
23. 07. 2018 07:35
Po lécích jsem hodně ztloustla a dlouho mi trvalo než jsem se se svou postavou vyrovnala, kolik trápení to člověku přinese, moc dobře vím i já.
23. 07. 2018 07:21
Když už musím do plavek tak jednodílné. Válet se na pláži je pro mě za trest. Sluníčko mi nedělá moc dobře. Raději trávím volný čas pohybem a nebo ve stínu s knihou. Časopisy mě neovlivňují, vím, že je to upravené. V reálu je vše jinak :-)
23. 07. 2018 05:11
Přiznám se také k tomu, že ani jednodílné plavky nejsou můj oděvní styl. Dokonce ani topíky se špagetovými ramínky, trička nebo šaty bez rukávů ... Z doby, kdy jsem se ze 145 kil dostávala na svých současných 86 mám kůži o několik čísel větší a ve svém věku už elasticita kůže není to co ve věku mladším. Další důvod je ten, že polehávání na pláži nemusím. Jednak si tam připadám ak kus flákoty na grilu, jednak nemusím sluníčko a bez patřičné dávky pohybu ho ani nedám a jednak mi vyhovuje aktivní trávení volných dní. V oblečení si už dovolím ledacos ale pod šaty - nikoliv pod pytel stahovací prádélko, vrchní díl s rukávky a je to fajn. Takže pláž a plavky ne. Ale ne proto, že bych se neměla ráda
23. 07. 2018 04:43
No plavky pro mě také nejsou top oblečení. Myslím, že když se doma před zrcadlem vidíme, máme opravdu zbytečné obavy. Realita je opravdu nějde jinde, než na nás kouká z časopisů nebo internetu.....
22. 07. 2018 22:05
Časopisy mne sice neovlivňují, ale bojuji s nespokojeností sama se sebou. Jde to až tak daleko, že když mne někdo pochválí, podezírám ho z neupřímnosti a nemám to ráda. Zdá se, že je na čase zkusit s tím něco začít dělat :-).
22. 07. 2018 21:08
Co vidím???-:))))) v plavkách já vůbec nechodím, mám dost špatné sebevědomí..... A to i po těch kolech co sem sundala. V plavkách chodím jen minimálně, když už fakt není jiné řešení. A pouze jednodílné. Na ostatní nekouká a vůbec je nehodnotím, ať ti hubené nebo ty krev a mlíčko, jak se dříve říkávalo. - :)))) ale vše je pouze a pouze v naší hlavě. Jako všechno. Ale i věk už mi dal trochu rozum to nesoudit na ostatních. Vím co to dá námahy a vytrvalosti tu postavu do plavek dokázat mít - :))))

Aktuality

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Wasa byla ukončena.
Gratulujeme výhercům: rosste, Ratuska, karkkrk

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři