Sledujte nás:

Datum registrace: 12. 03. 2016

Jak si nahrát profilovou fotku?

Zatvik

Sebekoučink

Zahájení: 28.10.2019
Ukončení: 20.01.2020
Cíl: Zhubnout

0 %
0 kg 10 kg

Již zhubnuto: 0 kg

Váš cyklus již skončil. Před archivací si zkontrolujte vyplnění cílové váhy, zpětně doplňte chybějící data. Cyklus bude automaticky archivován dne 23.01.2020. Pokud chcete ihned pokračovat s novým cyklem, archivujte stávající cyklus tlačítkem Prodloužit.

Získané body

Tento měsíc: 245
Celkem: 8534
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 95079.98 km
Kolo: 51412.41 km
Cvičení: 4327 h 47 min

Přátelé

Stob skupiny

 

?

Jak se připojit ke skupině

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Víc, než do slov mohu dát

01. 07. 2017

Dnes k nám na vesnici přijela delegace z velkého slovenského města - mí krstní rodičia, babka a strýko. Mám ty lidi strašně ráda, i když je nevídám moc často.

Tenhle příběh je ryze osobní, to přiznávám. Ale abych se přece jen držela hlavního tématu téhle stránky, napíšu vám, jak naprosto běžná čtyřiadvacetiletá Lucia za takové situace řeší jídelníček i pohyb. Rovnou podotýkám, že tohle opravdu nebyl zrovna ukázkový den.

02:00 - Jdu domů z odpolední směny, po níž jsem se zakecala s kamarádem. Můj kamarád dělá v hospodě, kolem které chodím od autobusu domů. Pomáhám mu s vyúčtováním a úklidem, i když se nijak moc nepředřu. Vím, že jsem předchozí noc moc hodin nenaspala.

4:00 - Letím ven se svojí fenkou, která už není nejmladší, má cukrovku a vůbec neřeší, kolik je hodin. Když musí ven, tak prostě musí, a konec diskuse.

06:00 - Mám až moc živé sny. Zdálo se mi, že se procházím po nádherně rozkvetlé louce a čichám ke všem barevným květům, které vidím. Budí mě rýma. Asi alergie, mrcha.

8:00 - Musím vstávat a umýt podlahy v celém domě, ještě než přijede návštěva. Snídám kafe. Krájím zeleninu, sýry a frgále, aby měli návštěvníci co zakousnout, až dojedou.

10:00 - Návštěva je tady. Očividně jim chutnají malinové frgále, což naprosto chápu. Já sama si beru pár kousků různých sýrů a zeleninu. Po kávě je to dobrá sváča. Neustále lítám do patra, protože je potřeba donést tolik věcí, na které jsme zapomněli - talíře, dezertní vidličky, nebo třeba úsměv, který nezmizí po prvním melancholickém povzdechu... Lítám a lítám, skoro se nezastavím. To je skoro jako sport, ne?

12:00 - Návštěvníci se chtějí projít po naší vesničce. Průvodce dělám já. Při pohledu na potok, ve kterém kdysi žili pstruzi a plavaly vydry, ale který dnes vypadá jako plivanec, dostáváme žízeň. Beru je do hospody a seznamuju je s kamarádem. Krstný objevil na okně Člověče a všechny nás pro to nadchnul, tak hrajeme všichni. Obědvám dvě řezaná piva a vítězím. To pro mě dost znamená, nemám ve zvyku vyhrávat.

14:00 - Na oběd (pro mě vlastně odpolední sváču) máme pečené maso: krkovičku, kuřecí nohy a krůtí prsa. Dávám si plátek z prsa se zeleninou. Po jídle všichni kráčíme na hřbitov. Cesta je krátká, ale jdeme do kopce. Společně se loučíme s babičkou, otcovu urnu ještě v kolumbáriu nemáme.

16:00 - Návštěvníci jedou zpátky domů. Večeřím dvéřového panáka slivovice a kousek hruškového frgálu.

18:00 - Odjíždí i sestra. Ráda bych si trochu zdřímla, ale nedaří se. Beru matku do hospody na pár kol žolíka a litr vody s citronem. Ze čtyř her vyhrávám tři. Dnes mám vážně štěstí, aspoň na ty hry.

20:00 - Chystám se na noční. Pobaveně koukám na jídelníček, který jsem si na dnešek naplánovala. Nedodržela jsem z něj vůbec nic, ale vůbec mi to nevadí.

Naplánovat si jídelníček je hrozně jednoduché. Dělám to pořád. Ale poslední dva měsíce nejsem schopná ten plán dodržet. Zvládnu to na den nebo dva, ale pak se mi najednou nechce vařit ani jíst.

Nikdo z nás není robot. Nežijeme podle programu. Prožíváme dobré i zlé chvíle a různě na ně reagujeme. A i když se snažíme být dokonalí, a to nejen v dodržování jídelníčku, pravidelného pohybu nebo ve zvládání osobního života, občas to prostě nejde. Dokonalost je jen slovo, toho ideálu nemůžeme nikdy dosáhnout.

Dny, kdy to tak úplně nevyjde, ale vyvažují dny, kdy se snažíme. I když třeba nejsme úplně úspěšní, snažíme se. Právě proto jsem si vybrala stránky STOBu, když jsem se sebou začala chtít něco dělat. Nikdo tu nikoho za chyby neodsuzuje, všichni si uvědomujeme, že jsme jen lidi.

Mimochodem, taky máte někdy problém s tím, jak své blogy nazvat? Já tedy ano. Protože jsem dnes asi po sté četla Oněgina, rozhodla jsem se použít tenhle název. Snad nezní moc romanticky. Ale ona se mě ta romantická nálada tak nějak drží.

Hodnocení (11 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

29. 07. 2017 07:36
Moc hezké počtení
28. 07. 2017 16:37
Jojo, jsme to bojovnice den po dni a jsou dny lepší a horší....
03. 07. 2017 09:17
Jo - a nemohla jsi to napsat líp (jak píšeš), napsala jsi to nejlépe, jak jsi mohla :-)
03. 07. 2017 09:15
Děkuji za krásné počtení, prožila jsi krásný den plný milých lidských setkání a radosti a užila sis ho do poslední minuty. To se tak někdy stává. A stává se i to, že jsou dny tak výjimečné, že není možné splnit ani část svých předsevzetí. Úplně to chápu. Sama však víš, že jindy se k tomu snažíš (snažíme) přiblížit,a to je důležité. Důležité ale taky je "vypnout" jako ty v tento den, kdy k vám přijela vzácná delegace :-) Přeji ti spoustu takových milých setkání. A taky bych ráda viděla pejska, o kterého se staráš ;-)
03. 07. 2017 07:34
Moc pěkné počtení. Jsi dobrá. Díky. :-)
02. 07. 2017 20:32
Nedivím. Mohla jsem to napsat líp. Zkusím se polepšit :)
02. 07. 2017 19:18
Nediv se ,že nás nedostatek spánku vyděsil, to je nejlepší cesta k vyčerpání a depresi. Když je to výjimka, tak je to dobré.
02. 07. 2017 15:44
Vidím, že jsem vás vyděsila tím nedostatkem spánku. Nebojte, není to se mnou tak hrozné. Bylo jen moc práce, a to nejen v zaměstnání - doma jsem uklízela, sekala trávník, chystala jídlo - to všechno zabere moře času. Po odpoledkách běžně usínám třeba ve tři, protože jsem ještě rozjetá, ale taky pak vstávám klidně v deset. To jen tentokrát jsem musela být v osm vzhůru, abych během krátkého dne všechno stihla. Posezení s kamarádem jsem si odepřít mohla, to jo, ale... no, nechtělo se mi :)
02. 07. 2017 10:41
Přeji krásnou neděli a děkuju za milé počtení. Tvé blogy mne opravdu baví. S tím vyspáním mají ostatní pravdu, ve 24 to člověk tak neřeší, ale spánek je moc důležitý. Jo, a schody se počítají :-).
02. 07. 2017 08:44
Po přečtení tvého blogu je mi nějak krásně po duši, moc ti děkuji za krásné ráno...
02. 07. 2017 08:28
Moc krasny blog pravdivy a srdecny. Ne kazda chceme byt plastova Barbina ktera na ovalu a v treve kulha v ruzovych lodickach na 20 cm jehlovem kramfleku otrasa ce hruzou pri pohledu na grilovanou kytu a nedejboze klobasu a breci na toalete ze je zde male zrcadlo. Skoda ze jsem Vam ji nevyfotila.
02. 07. 2017 00:03
Napsalas to moc krásně, taky se mi někdy přihodí,že plán a realizace neklapnou. Je to hlavně při návštěvách ,ale snažím se to vyrovnat hned následující den. Odpočinek a spánek neodsunuj na druhou kolej je moc důležitý - když spíš nejíš :-)). Ne,teď vážně spánek je opravdu důležitou součástí hubnutí tak ho zkus nezanedbávat.
01. 07. 2017 11:06
Hlavně se Zatviku hleď někdy pořádně vyspat! :-)) Jo a napiš někdy něco o pejskovi a přidej fotku.Vážím si lidí, kteří se starají o své staré čtyřnohé kamarády i když to bývá velice náročné.
01. 07. 2017 11:01
Moc hezky napsané :-) Díky! ... Taky mi vyhovuje Stobí přístup ke zdravému životnímu stylu :-)
01. 07. 2017 10:10
Ona dokonalost pro každého znamená něco jiného. Ty jsi ten den zvládla dokonale. Hlavně s lidským přístupem, je to z tvého blogu znát.
01. 07. 2017 08:31
Moc hezky se to četlo -:)

Aktuality

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Wasa byla ukončena.
Gratulujeme výhercům: rosste, Ratuska, karkkrk

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři