Datum registrace: 12. 03. 2016
Zatvik
Sebekoučink
Zahájení: 28.10.2019
Ukončení: 20.01.2020
Cíl: Zhubnout
Již zhubnuto: 0 kg
Váš cyklus již skončil. Před archivací si zkontrolujte vyplnění cílové váhy, zpětně doplňte chybějící data. Cyklus bude automaticky archivován dne 23.01.2020. Pokud chcete ihned pokračovat s novým cyklem, archivujte stávající cyklus tlačítkem Prodloužit.
Získané body
Počítadlo pohybu
Můj pohyb | |
---|---|
Chůze: | 0 km |
Kolo: | 0 km |
Cvičení: | 0 h 0 min |
Všichni uživatelé | |
Chůze: | 95079.98 km |
Kolo: | 51412.41 km |
Cvičení: | 4327 h 47 min |
Přátelé
Počet přátel: 55
Jak požádat o přátelství
Stob skupiny
Zatvik
Jak psát blog?Zatvik a léto
10. 09. 2017
Jsem ostuda. Pořád jsem nedokončila seriál o mém týdnu krabičkového stravování, i když už je pěknou chvilku za mnou. Dokonce jsem ani nezveřejnila další díl Čelenky. Ukázalo se, že mi život zabírá spoustu času. Kdykoli jsem přišla domů z práce, to poslední, co se mi chtělo, bylo sednout si k počítači. Odteď ale budu zase poctivě psát, slibuju. A začnu tím, že pěkně zrekapituluju svoje léto.
Mé léto bylo komplikované. To je asi nejvýstižnější výraz. Pokud jste četli moje starší blogy, možná tušíte proč. Dokud neproběhne dědické, dokud se neprodá dům, dokud nebudu bydlet ve svém (sice v nájmu, ale i tak), nebudu mít klid.
Nejsem ale žádné ořezávátko, jsem pořádná ženská a jen tak něco mě nezlomí. Takže - co pozitivního tohle léto přineslo?
Nejdřív se pochlubím něčím, co nejvíc souvisí s tématem stránek - jídlem.
Za posledních pár šílených měsíců jsem přibrala tři kila, z čehož jsem žádnou radost neměla, ale stres holt dělá svoje. K tomu se přidalo horké léto, které mě zbavilo chuti k jídlu. Jakmile ale přešla ta nejhorší vedra, vrátila jsem se k pravidelné stravě. Nedodržuju to tak důkladně, jak bych asi měla (po nočních a v náročnějších dnech nejím vůbec), ale snažím se. Hmotnost se pořád moc nehýbe, a pokud ano, tak jen o pár gramů, ale věřím, že to zase půjde. Jen to nesmím zas vzdát.
Během léta jsem pro sebe objevila pár nových potravin. Žádná z nich pro mě nebyla úplnou novinkou, všechny jsem znala už dřív, ale z různých důvodů jsem se jich trochu bála. Konkrétně to byly tyhle:
Sušená rajčata: Ochutnala jsem je právě díky vyhranému týdnu krabičkového stravování. Spolu s žervé a bazalkou chutnala luxusně.
Pohanka: Zatím jsem si troufla jen na směsku se zeleninou a tuňákem, ale jestli mi doporučíte nějaký dobrý recept, budu moc ráda.
Fazolové lusky: Fazolky se mi v mrazáku válely dlouho a měla jsem z nich opravdu strach. Nejspíš jsem potřebovala, aby mi je připravil někdo jiný, jinak bych se nedokopala k jejich ochutnání. Okoštovala jsem je zase díky krabičkám, a jsem ráda. Sice z nich nejspíš nikdy nebude moje nejoblíbenější jídlo, ale už mě aspoň neděsí.
Pokud jde o pohyb, trochu jsem zahálela. Sice jsem si párkrát jela zaplavat, ale jinak jsem se na to více méně vykašlala. Ne že by nebyl čas, spíš ta chuť se nějak nedostavila. Navíc mě pekelně bolí záda, ale za to může momentálně spíš stres, než cokoli jiného.
Nedávno jsem každopádně lítala po lese, což byla celkem zábava. Na pohádkovém lese jsem si totiž zahrála na divoženku. Byl to všeobecně náročný den - měla jsem po noční, musela jsem vstávat asi v jedenáct, do pěti jsem byla v lese a do tří do rána pak na zábavě, kterou jsem si patřičně užila. A kdyby mě můj nejdražší kamarád neodvezl domů, šla bych v noci po cyklostezce pěšky. V dešti. Sice bych si to mohla zapsat jako pohyb, ale... Zlatý kamarád.
Nejpozději zítra konečně sepíšu blog o posledních dvou dnech krabiček. Fotky mám, staromódní ručně psané poznámky taky, takže to dám nějak dokopy. A pozítří pošlu pokračování Čelenky, jen co v něm opravím pár chybek. Snad se vám bude líbit.
Komentáře je možné psát až po přihlášení.
Sušená rajčata používám do salátů a nebo do závitku z kuřecích prsíček k tomu sýr, šunku... můžeš cokoli. Pohanku dělám také sekanou, karbanátky, přílohu místo rýže, nebo s česnekem, majoránkou a trochu uzeného masa, dávám ji do luštěninové polévky a nebo kaše k snídani na sladko... Fazolové lusky mám nejraději jako přílohu s trochou opečené anglické slaniny a nebo nakyselo s bešamelovou omáčkou, bramborem a vařené hovězí maso.
Už se těším na pokračování tvých blogů :-)
Zatvik
Aktuality
Kvíz o ceny
Ankety
Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?