Datum registrace: 27. 05. 2011
dreana
Původní Sebekoučink
0 %
0 kg
9 kg
Již zhubnuto: 0 kg
Získané body
Počítadlo pohybu
Můj pohyb | |
---|---|
Chůze: | 0 km |
Kolo: | 0 km |
Cvičení: | 0 h 0 min |
Všichni uživatelé | |
Chůze: | 95079.98 km |
Kolo: | 51412.41 km |
Cvičení: | 4327 h 47 min |
Stob skupiny
dreana
Jak psát blog?Otáázky, tuna otázek :)
29. 05. 2011
Ahojky,
tak třetí den s jídelníčkem ze STOBu a mam pořad pocit plneho bříška, super. :) Ale mam dotaz holky, teda spíš tunu :)
1/ Jaka je idealní příloha krom zeleniny? a jake jsou vhodne?
2/ Pořád zápasím se sacharidy, nemate tip na potraviny co zaženou hlad a nemají moc sacharidu?
3/ a obdobna otazka, co takhle potraviny se malým mnžstvím tuku?
4/ a tedka restaurace, z prae chodím na obědy ven /do nakupního centra, docela výběr./ ale mam dotaz když si dam třeba fazolovou polevku, jak jí mam napsat? Jak zjištujete složení? množství? odhadujete? nebo jak to dělate?? Díky :)
Díky moc :))
tak třetí den s jídelníčkem ze STOBu a mam pořad pocit plneho bříška, super. :) Ale mam dotaz holky, teda spíš tunu :)
1/ Jaka je idealní příloha krom zeleniny? a jake jsou vhodne?
2/ Pořád zápasím se sacharidy, nemate tip na potraviny co zaženou hlad a nemají moc sacharidu?
3/ a obdobna otazka, co takhle potraviny se malým mnžstvím tuku?
4/ a tedka restaurace, z prae chodím na obědy ven /do nakupního centra, docela výběr./ ale mam dotaz když si dam třeba fazolovou polevku, jak jí mam napsat? Jak zjištujete složení? množství? odhadujete? nebo jak to dělate?? Díky :)
Díky moc :))
Hodnocení (9 hlasů):
Komentáře je možné psát až po přihlášení.
30. 05. 2011 09:06
No holky nevím, já bych to úplně nezatracovala, když je jídlo tučnější napíše se víc tuku a omezí se po zbytek dne, a jaké maso jsme dostaly snad každá občas vařící ženská (i chlap samozřejmě) pozná ne?
Já chodím do restaurace celý pracovní týden, vybírám si z 90% jídla bez smetany, omáčky, hranolek a nejím k tomu polévky a taky hubnu. Naučila jsem se co kolik váží a podle toho zapisuju, když bych šidila, šidím stejně jen sebe.
Mě by třeba chystat si denně oběd do krabičky zabilo, vaření není zrovna mé hobby, zvlášť když ho můžu mít bez práce za cenu nějakých 20kč.
Takže Dreano, není nutno zatracovat, jen být na pozoru a hlídat!
Já chodím do restaurace celý pracovní týden, vybírám si z 90% jídla bez smetany, omáčky, hranolek a nejím k tomu polévky a taky hubnu. Naučila jsem se co kolik váží a podle toho zapisuju, když bych šidila, šidím stejně jen sebe.
Mě by třeba chystat si denně oběd do krabičky zabilo, vaření není zrovna mé hobby, zvlášť když ho můžu mít bez práce za cenu nějakých 20kč.
Takže Dreano, není nutno zatracovat, jen být na pozoru a hlídat!
29. 05. 2011 21:40
Jestli ti můžu poradit, tak nechoď do restaurace na oběd. Alespoň pro začátek hubnoucího snažení. Začni si chystat krabičky a v práci jez to, co si připravíš doma. Máš jistotu, co v tom je. Nikdy nevíš, na jakém množství tuku bylo to jídlo uděláno.
29. 05. 2011 21:14
ad 4) s hotovými jídly je to problém. když vařím, tak jsem si psala použité suroviny, výsledný produkt zvážila a rozpočítala kJ na 100 g. pak jsem to uložila do "vlastních potravin" - v receptech to totiž pak hodí kompletní recept podle surovin, rozpočtený na "porci", a ta může být různá.
jenže když si koupíš jídlo jinde, nikdy nevíš, kolik je v tom tuku (ten dělá dost velký rozdíl - i takový guláš na minimálním množství tuku je docela přijatelné jídlo), jaké použili maso a pod. jídlo v restauraci je prostě problém...
jenže když si koupíš jídlo jinde, nikdy nevíš, kolik je v tom tuku (ten dělá dost velký rozdíl - i takový guláš na minimálním množství tuku je docela přijatelné jídlo), jaké použili maso a pod. jídlo v restauraci je prostě problém...
29. 05. 2011 21:04
1) když jsem začínala koučink tak mé přílohy byly hlavně ta zelenina(grilovaná, dušená, pečená ) jinak kuskus brambory.Rýže a těstoviny jsem měla z jídelníčku vyřazené-moc sacharidu.
2)také jsem ten problém měla.dej si ke každému jídlu zeleninu a používej potraviny s nízkým GI.Čím vetší GI tím dříve hlad.
3)To nebyl problém, já musela tuky spíš nahánět.Tak jsem místo nízkotučných jogurtu a tvarohu jedla normální.
4)nejlépe připravovat krabičky doma, dělá nás to tady většina.To co dostaneš v restauraci nikdy správně neodhadneš a nezapíšeš.
2)také jsem ten problém měla.dej si ke každému jídlu zeleninu a používej potraviny s nízkým GI.Čím vetší GI tím dříve hlad.
3)To nebyl problém, já musela tuky spíš nahánět.Tak jsem místo nízkotučných jogurtu a tvarohu jedla normální.
4)nejlépe připravovat krabičky doma, dělá nás to tady většina.To co dostaneš v restauraci nikdy správně neodhadneš a nezapíšeš.
29. 05. 2011 19:42
k č. 4 taky chodím do restaurace, nejdříve jsem vše odhadovala a pak mě napadlo udělat pokusnej víkend. Jaké bylo moje překvapení když jsem zjistila, že to co jsem počítala za 100g mělo tak 250g :-) Paradoxně jsem v tom období hubla nejvíc. Zkus si o víkendu odvážit kolik je 100g rýže, brambor, těstovin a masa. Když je sos musíš započítat tuk a mouku cca po 10g na zahuštění, případně protlak nebo sojovku. Polévky nejím s těma neporadím! Do omáček počítám cibuli, koření, když je bílá tak mimo mouky ještě smetanu,ale těm se spíš vyhýbej.
29. 05. 2011 15:38
Na první tři otázky odpověděly holky dostatečně a souhlasím s nima.
Pokud se jedná o tu čtvrtou, tak si taky nosím do práce jídlo z domu. Jestli máš možnost si jídlo někde přihřát, tak bych do restauraček nechodila. Lépe ohlídáš to, co jíš.
Pokud se jedná o tu čtvrtou, tak si taky nosím do práce jídlo z domu. Jestli máš možnost si jídlo někde přihřát, tak bych do restauraček nechodila. Lépe ohlídáš to, co jíš.
29. 05. 2011 15:33
1.já mám ráda brambory ,rýži - ale jen tak 100 g,bez chleba neudělám ani krok a v pohodě se to vejde do semaforků :-)
2.syrečky to je prostě bomba,pokud potřebuješ nahnat bílkoviny a ne tuky,nízkotučný tvaroh - prostě bílkoviny
3.syrečky,kuřecí maso - šunka,tvaroh,chce to prostě dívat se na obaly :-)
4.obědy si nakombinuji podle sebe a závodky + zelenina
2.syrečky to je prostě bomba,pokud potřebuješ nahnat bílkoviny a ne tuky,nízkotučný tvaroh - prostě bílkoviny
3.syrečky,kuřecí maso - šunka,tvaroh,chce to prostě dívat se na obaly :-)
4.obědy si nakombinuji podle sebe a závodky + zelenina
29. 05. 2011 15:20
Teda to je otázek :)
1.) přílohy luštěny, pohanka, kuskus, brambory, těstoviny, rýže... Tohle není dieta.. dej si na co máš chut (já bych nefungovala bez těstovin), ale dávám si jich málo.. 100 g k obědu a hlad zaháním zeleninou.
2.) Jednoznačně zaženou hlad bílkoviny: mléčné výrobky, maso, luštěniny, rostlinná bílkovina (robi, sojové, seitan, tofu) + zelenina
3.) určitě existují.. místo věpřové šunky dát kuecí prsní, místo 45% eidamu dát 20, cottahe, mozzarela, nízkotučný hermelín, místo vepřového kuřecí.. chce to studovat obaly... Nebo si projít sebekouč, co by přicházelo v úvahu a napsat si dopředu seznam jídla co budeš kupovat
4.) Nosím si krabičky z domu - nedůvěřuju tomu kdo mi co udělá (pracovala jsem brigádně v kuchyni, takže vím jak to chodí) pokud si dám jídlo venku.. tak maso se zeleninou.. jinak si netroufám na nic..
držím palce ať si ti tu zadaří :o)))
1.) přílohy luštěny, pohanka, kuskus, brambory, těstoviny, rýže... Tohle není dieta.. dej si na co máš chut (já bych nefungovala bez těstovin), ale dávám si jich málo.. 100 g k obědu a hlad zaháním zeleninou.
2.) Jednoznačně zaženou hlad bílkoviny: mléčné výrobky, maso, luštěniny, rostlinná bílkovina (robi, sojové, seitan, tofu) + zelenina
3.) určitě existují.. místo věpřové šunky dát kuecí prsní, místo 45% eidamu dát 20, cottahe, mozzarela, nízkotučný hermelín, místo vepřového kuřecí.. chce to studovat obaly... Nebo si projít sebekouč, co by přicházelo v úvahu a napsat si dopředu seznam jídla co budeš kupovat
4.) Nosím si krabičky z domu - nedůvěřuju tomu kdo mi co udělá (pracovala jsem brigádně v kuchyni, takže vím jak to chodí) pokud si dám jídlo venku.. tak maso se zeleninou.. jinak si netroufám na nic..
držím palce ať si ti tu zadaří :o)))
dreana
Aktuality
Kvíz o ceny
Soutěž o produkty Wasa byla ukončena.
Gratulujeme výhercům: rosste, Ratuska, karkkrk
Ankety
Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?
s tukama mám problém je dohnat ale se sacharidama jsme na tom stejně mám jich taky furt dost tak je pak ubírám a přidávám něco jinýho co mi chybí ale občas jsou to kombinace jak prase:-))