Datum registrace: 15. 06. 2010
ivamal
Sebekoučink
Zahájení: 10.12.2019
Ukončení: 07.01.2020
Cíl: Udržet váhu bezprostředně po hubnutí a neznám kJ
Zaplacený cyklus je přístupný do 9. 1. 2020
Získané body
Počítadlo pohybu
Můj pohyb | |
---|---|
Chůze: | 0 km |
Kolo: | 0 km |
Cvičení: | 0 h 0 min |
Všichni uživatelé | |
Chůze: | 95079.98 km |
Kolo: | 51412.41 km |
Cvičení: | 4327 h 47 min |
Přátelé
Stob skupiny
Lektoři
Jak si přidat lektora
ivamal
Jak psát blog?Tipy na velikonoce
08. 04. 2017
Sváteční dny jsou příjemnou součástí života spojené se slavnostním pohoštěním. Jak to zařídit, abyste si užili pohodu a dobré jídlo a nepřibrali se dočtete ve velkonočním čísle časopisu Pochutnej si se STOBem.http://www.stob.cz/files/39f3b6a6be6bc9dd66f1d7b3ab29e95a.pdf
Zde je pár tipů:
Velikonoční sladkosti si dopřejte k snídani nebo svačině namísto toho, abyste si je dávali navíc k normálnímu jídlu.
Nenechávejte laskominy snadno přístupné na stole na očích.
Pamatujte, že požitek z jídla neroste s jeho množstvím. Pokud se někdy jednou přejíte, nepokládejte to za tragédii. Na přibrání kila tukové tkáně je třeba přijmout navíc cca 25 000- 30 000 kJ. Takovému množství odpovídají například 2 kg mazance nebo 2 kg husy nebo 60 chlebíčků s vaječným salátem a to se vám asi spořádat naráz nepodaří.
Tipy Karoliny na velikonoční mlsání (podrobněji v časopise Pochutnej si se STOBem). Zkuste letos pojmout velikonoční mlsání jinak a zapojte svou kreativitu. Například do velkých plastových vajíček, která se dají otevřít, nasypte třeba různé druhy oříšků, sušené nebo lyofilizované ovoce –nebo něco co by udělalo dítěti ale třeba i dospělému radost svoji originalitou. Možná by potěšily i různé druhy neznámého ovoce.
Klasické gumové bonbony, které děti tolik milují, jsou pochutinou s obrovským množstvím cukru. Ve 100 g bonbonů je obsaženo cca 45 g cukru. Gumové bonbony s ovocem připravíte úplně jednoduše doma, rozmixováním jahod s jablečným džusem a přidáním želatiny. Směs můžete nechat ztuhnout například ve tvořítkách na led.
Pokud přeci jen nějakou tu čokoládovou sladkost chcete darovat, ale chcete dětem zabránit snědení celého sáčku, rozkrájejte čokoládové tyčinky na kostky a zabalte je jednotlivě do barevných obalů. To samé lze udělat s čokoládovou bonboniérou, pralinkami nebo tabulkou čokolády. Tímto způsobem mnohem snadněji ukočírujete množství snědených dobrot. A jistě nemusíme zdůrazňovat, abyste vybírali vždy kvalitní výrobky - opravdu čokoládové s vysokým podílem kakaa.
Chcete-li darovat nebo pohostit hosty netradiční sladkostí a jste zároveň kreativní, vyrobte z celých jahod, kuliček hroznového vína nebo kusů banánu ovoce máčené v čokoládě.
A co vajíčka?
Nejlépe stravitelná jsou vejce vařená naměkko, hůře vejce natvrdo a nejhůře ta upravená na tuku. A jak je to s barvou vajíčka? O velikonocích vyhledáváme ta s bílou skořápkou, kdy barva skořápky je dána plemenem nosnic
Chuťový rozdíl mezi bílým a hnědým vejcem není žádný, chuť je určena složením směsi, kterou jsou slepice krmeny. Také barva žloutku nemá na kvalitu vejce vliv. Vejce vložte do sklenice s vodou – čerstvé klesne rovnou ke dnu, kde zůstane ležet. Vejce, které neklesne a zůstane plavat na povrchu, je staré. Vejce je třeba uchovávat při nekolísavé teplotě prostředí v rozmezí 5 až 18 °C, vždy špičkou dolů.
Příchod jara oslavuje také znovuzrození, nový život a pohyb, proto si dopřejte každý den procházku. Uvidíte, že s prvními teplými paprsky dopadajícími na tvář bude svět mnohem krásnější.
Komentáře je možné psát až po přihlášení.
ivamal
Aktuality
Kvíz o ceny
Ankety
Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?