Sledujte nás:

Datum registrace: 15. 08. 2015

Jak si nahrát profilovou fotku?

kiriss

Sebekoučink

Zahájení: 04.02.2019
Ukončení: 04.03.2019
Cíl: Zhubnout

0 %
0 kg 4 kg

Již zhubnuto: 0 kg

Zaplacený cyklus je přístupný do 6. 3. 2019

Získané body

Tento měsíc: 8
Celkem: 343
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 95079.98 km
Kolo: 51412.41 km
Cvičení: 4327 h 47 min

Stob skupiny

 

?

Jak se připojit ke skupině

Jak a proč vznikl Můj index zdravého životního stylu aneb díky Maso55!

25. 05. 2017

Když jsem v říjnu 2016 začala v rámci studijní praxe oboru psychologie pracovat ve STOBu, byly přípravy projektu PROŽIJ ROK ZDRAVĚ v plném proudu. Aby ne, vzdělávací soutěž měla odstartovat v lednu 2017 a očekávala se hojná účast.

 Měla jsem podezření, že hlavní autorka projektu Hanka Málková, má v šuplíku kancelářského stolu ukrytou peřinu (nebo spacák). Jak jinak by mohla stihnout sepisovat články, vymýšlet kvízy, shánět odborné garanty, komunikovat s grafiky, oslovovat sponzory, dohadovat se s programátory…?

Vyvstala otázka, s čím bych já – studentka psychologie – mohla v projektu pomoci a Hance tak odlehčit. Znalosti o zdravém životním stylu mám laické, kontakty s odbornými garanty neudržuji, oslovovat sponzory se stydím…

„A co motivace? To je přece doména psychologie.“ Napadlo Hanku. S tím se nedalo nesouhlasit. Stále jsem ale nechápala, proč a jak bych s motivací mohla v projektu pomoci...? Hančino vysvětlení následovalo. „PROŽIJ ROK ZDRAVĚ bude trvat celých dlouhých 12 měsíců. Po pár týdnech ochladne počáteční nadšení některých účastníků. Kouzlo nového vyprchá. A právě v tom okamžiku bychom měli účastníky podpořit, aby své úsilí žít zdravěji nevzdávali a v projektu vytrvali.“ To jsem samozřejmě chápala. Napadla mě ale námitka – účastníci přece v projektu sbírají body a soutěží o ceny. Naděje na výhru přece motivuje našince, co svět světem stojí. Copak to nestačí? Než jsem se stačila zeptat, Hanka pokračovala: „V PROŽIJ ROK ZDRAVĚ se sice hraje o ceny, ale ty by měly být jen pomocným umělým důsledkem toho, že žiješ zdravě, ten hlavní motiv by měl pocházet úplně odjinud.“ Začalo mi svítat. Přirozeným výsledkem dodržování zásad zdravého životního stylu není zájezd do Řecka ani balíček konzerv fazolí, ale zdravější tělo a duše a tím pádem i kvalitnější a radostnější život!

A tak jsme s cílem motivovat účastníky přirozenými důsledky vytvořili test MŮJ INDEX ZDRAVÉHO ŽIVOTNÍHO STYLU. Obsahuje otázky všech dvanácti oblastí zdravého životního stylu, ve kterých se účastníci postupně vzdělávají a budují zdravější návyky. Každé tři měsíce si účastník testík vyplňuje znovu a sleduje, jak se krok po kroku, měsíc po měsíci, jeho životní styl mění k lepšímu. Mnozí během jediného roku vymění červeného panáčka se svěšenou hlavou za oranžového stojícího zpříma a toho nakonec za zeleného s vítězoslavně zdviženýma rukama.

Když se pak v lednu projekt PROŽIJ ROK ZDRAVĚ spouštěl, s Hankou jsme test ještě naposledy kontrolovali, zdali šlape. „Myslíš, že INDEX ZDRAVÉHO ŽIVOTNÍHO STYLU splní svůj účel a účastníky skutečně „nakopne“ při pohledu na to, jaké pokroky dělají?“ Zeptala jsem se pochybovačně Hanky. „To se brzo uvidí.“ Mrkla na mě.

            Po třech měsících od spuštění projektu mi pak Hanka přeposlala příspěvek jedné z uživatelek PROŽIJ ROK ZRAVĚ, v němž byla odpověď na mou pochybovačnou otázku.

 

Masa55:

10.04.2017

„Dneska jsem objevila, že si můžu udělat znova ten test index zdravého životního stylu. Poctivě jsem vyplnila dotazník a zjistila jsem, že z 50 % jsem poskočila na 73 %. No to je úžasné, jak je znát moje tříměsíční učení tady na STOBu v projektu Prožij rok zdravě. A největší radost mi dělá nejen to, že mi to baví, že mám tady " virtuální " přátele, že mám co dělat a plnit úkoly, ale že to má pěkné výsledky i na moje tělo a duši.

Moc děkuji STOBe !“

 

Děkuji tímto Mase55 a s ní i všem vděčným uživatelům, kteří nám dávají pozitivní zpětnou vazbu! Všem ostatním uživatelům PROŽIJ ROK ZDRAVĚ pak vzkazuji: Neváhejte a otestujte se znovu po třech či více měsících a zjistěte, jak se váš INDEX ZDRAVÉHO ŽIVOTNÍHO STYLU vybarvil! A podělte se o svoje úspěchy i s námi!

 

Hodnocení (9 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

01. 06. 2017 10:12
Děkuji za článek, ani jsem nevěděla, že se dá test znovu vyplnit a tak jsem si ho hned vyplnila. Je potěšující, že jsem se ve většině oblastí zlepšila. v několika málo ne, ale to je asi spíš tím, že jsem se předtím nadhodnotila :-). je to fajn vidět dobré výsledky.
30. 05. 2017 20:13
Jdu na to mrknout
29. 05. 2017 22:15
Já musím žít zdravě, když ještě zhubnu tak budu vypadat hrozně, jak je člověk starej vypadá jako nemocný.
29. 05. 2017 16:39
Milá Sifako a FilaBylo!

Díky za vaše reakce.
Primárním cílem PROŽIJ ROK ZDRAVĚ není zhubnout, ale žít zdravěji. Pokud se vaše procenta od začátku projektu zvedla, jdete správným směrem a i když se to neprojevilo na váze, vaše cévy a srdce nové návyky jistě ocenily!
Zatímco u jednoho člověka dojde díky vykonaným změnám (v rámci projektu) k váhovému úbytku, u druhého se neděje nic nebo dokonce přibere. Při hubnutí totiž záleží nejen CO, ale především KOLIK toho sníme. Dále také na správném a dostatečném pohybu.
Pokud byste rády zhubly, doporučuji program SEBEKOUČINK nebo KURZ SNIŽOVÁNÍ VÁHY.
Hodně štěstí!
29. 05. 2017 16:18
Fila Byla: Test MŮJ INDEX ZDRAVÉHO ŽIVTONÍHO STYLU by se měl ukázat na hlavní stránce PROŽIJ ROK ZDRAVĚ v poli "Otestuj se". Vyplnit šel po příhlášení do projektu. Pak za 1 měsíc a poté každé 3měsíce. Chápu to správně, že Tobě se test zobrazil a vyplnit otázky šlo, ale pak se nezobrazovaly výsledná procenta?
27. 05. 2017 20:46
Kdy prosím budu moct test udělat znovu, abych viděla i zmíněná procenta?
Zkoušela jsem to dvakrát a % mi to neukazuje. Nekdo mi tu radil, že to šlo jen po půl roce. Mohlo by to prosím jít i jindy? Díky. Jinak - jak píše Sifaka, výsledky mám celkem dobré a stále nezhubnu:-(
26. 05. 2017 23:04
Jsem ráda, že jsem Vám udělala radost a ode mne tedy zpětnou vazbu určitě máte a mít budete, neb když já se do něčeho dám, tak se vším všudy a na 100 % vydržím až do konce.
25. 05. 2017 21:57
já jsem se zlepšila ze 71% na 78%, díky za test
25. 05. 2017 15:24
Jestli se mám přiznat, já jsem nebyla marná ani v lednu=70%, a přesto jsem tlusťoch:-(Ovšem i tak jsem zaznamenala zlepšení o 4% a to právě v tom, v čem mě bota tlačí, což je cukr, sůl a vláknina.Takže chválím STOB a děkuji.Těším se na další kvartál, kdy budu moci vyplnit další :-))
25. 05. 2017 13:46
Tak už jsem test našla, ale neukázala se mi žádná %
25. 05. 2017 13:37
I my Stobu děkujeme :-)
25. 05. 2017 13:12
Jé, vůbec jsem netušila, že se dá testovat opakovaně. A když jsem ten test teď hledala, tak jsem ho nenašla :-( Motivací bych hodně potřebovala, protože místo zhubnutí jsem od ledna kilo přibrala (procesem nahoru-dolů, stále dokola). Ví prosím někdo, kde ho najdu ten test? Protože si myslím, že jsem toho změnila hodně.
25. 05. 2017 12:55
Já jsem poskočila že 77 na 83 % a kde to bylo nejvíce asi v luštěninách :-)

Aktuality

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Wasa byla ukončena.
Gratulujeme výhercům: rosste, Ratuska, karkkrk

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři