Sledujte nás:

Datum registrace: 08. 01. 2011

Jak si nahrát profilovou fotku?

lenkavy

Sebekoučink

Zahájení: 21.10.2019
Ukončení: 13.01.2020
Cíl: Zhubnout

0 %
0 kg 1 kg

Již zhubnuto: 0 kg

Zaplacený cyklus je přístupný do 15. 1. 2020

Získané body

Tento měsíc: 30
Celkem: 980
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 95079.98 km
Kolo: 51412.41 km
Cvičení: 4327 h 47 min

Přátelé

Stob skupiny

 

?

Jak se připojit ke skupině

lenkavy

Jak psát blog?

Výzva č. 4: Nelením, nesedím

27. 01. 2019

S přicházející hubnoucí etapou má většina z nás tendence si naordinovat i velmi pravidelný a intenzivní pohyb. Klidně i každý den.

Dnešní doba rozhodnutí jen přiživuje, neb na youtube se objevuje bohatá nabídka domácích cvičení a nutno říct, že některá jsou opravdu hodně dobrá.

Vzniká také řada skupinek, kde se pro cvičení podporují a hecují a některé dámy jsou úžasné, neb jejich každodenní dril přináší krásné výsledky, které mlsně sledujeme na fotkách před a po.

Já tedy určitě! Nezávidím to každodenní cvičení nebo vypracované tělo (i když....:-) ), ale obdivuji jejich disciplinovanost.

Na druhou stranu je ale potřeba vědět, že tohle není pro každého. Ne každého baví cvičení natolik, aby se denně hecoval v počtu kliků či přeskoků přes švihadlo.

NELENIT, NESEDĚT, HÝBAT SE!

Pohyb je ale opravdu důležitý a jakmile mu přijdete na chuť, neobejdete se bez něj.

Stejně jako ve stravování, ani v pohybu ale nezacházejte do žádných extrémů. Najděte si druh i frekvenci pohybu, které Vás budou těšit a Váš život zpříjemňovat, nikoliv naopak.

  1. Vždy berte ohledy na své zdraví.

Pokud si nejste jistí, prokonzultujte své možnosti s odborníkem. Nemusí to být vždy jen lékař. Dobře pomoci může i rehabilitační pracovník, fyzioterapeut či trenér pohybové aktivity. Jen se nestyďte se zeptat! Pokud cítíte, že odborník nebere ohledy na vaše zdraví a/nebo problémy s nadváhou, není to odborník!

Má osobní zkušenost je taková, že především mladí lektoři mají pocit, že dobře odvedená práce je taková, kdy se klienti z tělocvičny vyplazí po čtyřech. Nemůžeme jim to ale vyčítat, protože mladí cvičící mají většinou také pocit, že nejlepší trénink je právě takový, po němž se odplazí domů po čtyřech...:-)

Až zralejší a zkušenější lektoři jsou více chápaví k potřebám a prioritám starších klientů a dokáží lépe poradit. Ovšem i zde platí, záleží, na koho narazíte. Existují mladí, vynikající lektoři a stejně tak ti zralí, ale otrávení, až si říkáte, tak proč to sakra děláš?

A ještě musím upozornit na ta youtuberská videa! Skvělé je, že můžete cvičit doma a kdykoli potřebujete, ale pozor! Vybírejte opět ta vhodná cvičení pro Vás. Vím, že dámy s vyšším stupněm obezity si vybírají cvičení, kde se např. hodně poskakuje apod. Doporučuji opět konzultaci a případně si za ni i zaplatit. Neříká se náhodou, že špatné cvičení je horší než žádné. Investice do odborné pohybové konzultace je určitě lepší než do práškových diet a jiných zázraků.

  1. Zvažte své časové možnosti.

Čas je častou výmluvou pro naši pohodlnost a proto je potřeba „osekat“ všechny časožrouty.

Na druhou stranu to není třeba ani přehánět. Na FB sice vidíme fotky úspěšných a nabýváme dojmu, že jedině každodenní cvičení je správné, ale v poradnách a na kurzech se setkáváme s těmi, jež tohle tempo dlouhodobě nezvládají a po pár týdnech pohyb nikoliv zmírní, ale zcela ukončí! Je to škoda.

Sportování určitě vyžaduje nějaký čas, který Vám bude zpočátku jinde chybět. Proto plánujte raději méně a postupně přidávejte. Já např. také cvičila Jiallian Michaels, ale její každodenní program jsem s klidem přetvořila na 2x týdně.

  1. Pro hubnutí je cvičení efektivní, ale nezapomínejte, že i po skončení hubnoucího období je důležité si pohyb ponechat!

Neberte pohyb jen jako lék na hubnutí, ale jako běžnou součást vašeho života. Už proto je dobré vybrat si ten, který Vám bude sedět a kterého se nebude chtít vzdávat.

  1. Nepodceňujte, ale ani nepřeceňujte malé energetické výdeje.

Člověk s velkou nadváhou se jen nerad hýbe, protože přeci jen váha vlastního těla činí pohyb náročnějším. Proto inklinuje spíše k tomu, aby VEŠKERÝ pohyb minimalizoval.

Ale každý pohyb se počítá! Vypusťte proto ze svého slovníku přines, odnes, udělej, dojdi mi pro..apod. Zkuste to sami a využijte každičkou příležitost k pohybu.

Na druhou stranu se ale nedomnívejte, že pohyb typu úklid, vycházky s kočárkem apod. je dostačující. Je dobré cíleně cvičit, neb jen tak protáhnete a posílíte všechny svaly v těle.

  1. Pokud se stydíte, připojte se ke skupině, která vás pochopí

Není nic divného ani tajného na tom, že "tlustým" se nechce mezi hubené. Není třeba nikomu nic vysvětlovat! Na druhou stranu ale - netrestejte se izolací a nicneděláním, což vaše problémy jen dále prohlubuje. Např. společnost STOB v Praze (a i někteří mimopražští lektoři) pořádá pohybové aktivity, kde se sdružují právě lidé, jež sami mají kila navíc i pochopení...:-).

Tedy možnosti jsou a tak si tento týden najděte TY SPRÁVNÉ PRÁVĚ PRO VÁS!

Hodnocení (87 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

01. 02. 2019 09:13
Chůze bude to pravé
31. 01. 2019 11:49
Po smrti mého pejska Rexíka jsem 3 roky odmítala dalsího. Ted uz mám dva mesíce nového pejska Tobíka. Je mu rok a je plný energie, takze chodím zase na vycházky za kazdého pocasí. A delá mi to moc dobre, jinak bych se asi neprinutila.
30. 01. 2019 19:01
díky za připomenutí důležitosti pohybu a hlavně toho, že nás to musí bavit...no, stále mám co dohánět...
30. 01. 2019 17:22
Každý den chodím se psem na procházky asi 3 km, třikrát týdně přidám jízdu na rotopedu.
30. 01. 2019 07:23
Sanyz: Myslím, že je to super změna.
Hanina1: To jako fakt 21.000 kroků denně, ve věku 60+? To teda smekám a obdivuju.

Já jsem začala opět pravidelněji chodit. Vyrazili jsme na pouť s coumbou, tak bych tam ráda taky dorazila, abych se tam s ostatními potkala.
30. 01. 2019 06:47
Kdo mě zná déle, ví, že před pár lety jsem jela jako motorová myš.... denně Jill, dřepování o volných chvilkách v práci, kolo, rotoped, běhací pás....Pejsek byl starý a nemocný a hledala jsem aktivity na vyhnání myšlenek z hlavy. Pak mi Sany odešel a nastal útlum... no a za dva měsíce s novým psíkem jsem přišla a to, že nejlepší pro mě jsou opravdu procházky a tůry v přírodě, v lesích, mezi poli s batohem na zádech a s vodítkem v ruce, teď s dvěma vodítky. Jill odpočívá a čeká ve skříni, rotoped uvolnil v ložnici místo krásné komodě a běhací pás jsem taky prodala. K tomu v létě dám kolo, v zimě běžky, položím Pozdravem slunci a jsem spokojená na těle i na duši :)
30. 01. 2019 05:49
Macku a Jiři, že vám vstupuje lemur do elegantní diskuze -myslím, že ve vašem případě je to tzv. nedbala elegance... I když v případě Macatice -14 na putovnim zájezdu opatrovat perlovy náhrdelník -tož to už je prudce elegantní! I když cestovat s někým, kdo chodí stále v kožiše, to už vyžaduje určité elegantní řešení doplňků :-)))
30. 01. 2019 04:50
PetraPO" Jsi můj člověk. Ani já jsem se neztotožnila s rotopedem doma ale za domem na hřišti všem na očích a s věrnou kamarádkou po boku šlapeme jako o život. A výlety mám ráda tak, že parkuju kus cesty od cíle a ráda si tam dojdu. A než běh se raději bahním na poli se stopovačkou v ruce a psem na jejím druhém konci . Takže u HankyCH manžela bych byla nutně propadák. Nevypadám elegantně ale spíš v případě pejskařiny jako bezdomovec. Ale hýbu se, baví mne to a cítím se líp než na gauči. A o tom to asi je ...
29. 01. 2019 22:06
No, já tomu pohybu nic moc nedám. I když dneska to bylo nadprůměr - v práci běhání nahoru do patra k tiskárně a kopírce kvůli doprovodným papírům k ročnímu zúčtování daně (povedlo se na třetí pokus), z práce pěšky k mamce, u ní taky pár schodů nahoru a dolů a nakonec do kopce na autobus. Ale pravidelné cvičení teda u mě ani náhodou, taky spíš jen když mě někdo vyhecuje (Jitulka a Madridacka), nebo když jsou problémy s páteří.

HankaCh: Tak to štěstí, že jsi tehdy na naše setkání nevzala manžela s sebou. To by ti při pohledu na mě takováhle posezení zatrhnul, abych ti, co se té elegance týče, nedávala špatný příklad. Já tedy nevím, mně jsi připadala elegantní docela dost. Ale to víš, já nejsem chlap, nota bene tvůj manžel :-)

29. 01. 2019 20:02
No, "fit lopata" je teď s tím sněhem a jeho odhazováním téměř na denním pořádku... :-)) Ale takhle "sportovat" budeme jen dočasně....
29. 01. 2019 18:14
mgraja: Já jsem četla "fit lopata", tak mne to pobavilo. Až dodatečně jsem zjistila, že čtu špatně :-).
29. 01. 2019 17:58
Myslím si, že pohybu mám přiměřeně k věku a zdraví. Ráno cvičení na rozhýbání a odpoledne dvě hodiny se pejskou
29. 01. 2019 12:50
Pohyb nenávidím ;-) ale protože jsem se za poslední dobu úplně rozkydla a bolí mě kde co, hlavně záda, tak jsem začala pokorně chodit na zdravotní cvičení. A jako aerobní aktivitu máme tanec - ono se to nezdá, ale ta hodina a půl je docela vydatná. A stejně mám sporty od muže zakázané, mám si prý vybírat ty, kde vypadám elegantně ;-) což není nic :-D i při golfu vypadám hrozně ;-)
29. 01. 2019 12:45
tak fit lopta už je doma, i činky a overball :))) a jde se na to... procházky a chůze do práce je už na programu dne i teď. ale chce to zvýšit intenzitu (ale pomaly, kolená protestují).
29. 01. 2019 08:31
Já jsem zjistila, že se hýbu docela dost - viz můj blog :-), ale navíc jsem zjistila, že mě to i baví! Ale opravdu dělám jen věci, které mě nenudí a kam se nemusím přemáhat jít. Už se nenutím do rotopedu a jako přebytečný kus nábytku jsem ho prodala, stejně tak od nás zmizel běhací pás :-) Ale jen tak na okraj - doma se fakt nepřinutím cvičit - vždycky se najde milion důvodů pro ne, takže někam musím chodit a zkrátka tomu přizpůsobit svůj denní program :-)
29. 01. 2019 04:17
Lenko, moc hezky a moc rozumně :-) jsi to napsala. Mluvíš mi z duše. Taky jsem ráda, že jsem svému loňskému předsevzetí "dostat pohyb do života" dostála. Ale poslouchám své tělo a akceptuji svou časovou kapacitu, není to štvavý kolotoč, ale radost a tak se mi to líbí :-).
28. 01. 2019 21:39
Myslím si, že s pohybem opravdu nemám problém. Miluju ranní procházky se psy, kdy je klid a můžu si jít a věnovat se vlastním myšlenkám a při večerním cvičení s kamarádkou zase probereme, jak šel den. A na tyhle aktivity se vyloženě těším a už vím co je to hormon štěstí
28. 01. 2019 16:18
Mě to vychází na sportování 2 krát za týden :)
28. 01. 2019 13:49
Jsem odjakživa spíš líná, jediné, co jsem schopná dělat, je chůze a občas plavání. Plavu ráda venku, v bazénu trpím chlórem a množstvím lidí na malé ploše. Je mi ale jasné, že pohyb je nutný. Cvičila jsem pravidelně po operaci páteře, ale jakmile jsem se zbavila potíží, polevila jsem a teď se potíže plíživě vrátily. Takže nezbývá, než se opět donutit k pravidelnému cvičení, protože těch pár schodů navíc, co jsem si předepsala, to nespraví. Možná si přidělám ještě tabulku na cvičení, protože to je skvělý donucovací prostředek - zapisování.
28. 01. 2019 11:56
Naprosto souhlasím s tím, že je třeba zohlednit svůj věk a zdravotní stav při volbě pohybové aktivity. Začala jsem se hýbat ve věku 60+ a s "dárečkem" v podobě obou umělých kyčlí. S tímto jistým handicapem jsem zvolila pohyb, který pro sebe považuji za ideální - chůzi. Během měsíce jsem byla na každodenních procházách v délce 90 minut. Každý den, za každého počasí. Denně ujdu kolem 21000 kroků. Na to by procházka rozhodně nestačila. Každý den v době od 7 do 19 hodin se snažím, abych každou hodinu ušla alespoň 250 kroků. Ujdu ale v reálu mnohem víc. A ještě jeden tip - když telefonuji (a já telefonuji často a dlouho), tak u toho chodím. Cítím se mnohem lépe než v době před zařazením pravidelného pohybu, a to jak fyzicky, tak psychicky. Moje okolí říká, že jsem úplně jiná než dřív a že ta změna je rozhodně pozitivní, že zářím pohodou a spokojeností.
28. 01. 2019 11:56
Cvičení je pro mne jediný způsob, jak udržet svoji váhu v normě. Jen se bojím, jestli si už tělo nezvyklo a při jeho vynechání nezačne plíživě tloustnutí.
28. 01. 2019 11:55
Velmi výstižný článek,děkuji a doufám,že bude přínosem hlavně pro ty,kteří se s pohybem seznamují respektive začínají.Určitě souhlasím s tím,že se přehánět nemá.Já se denně snažím alespoň pohybu věnovat alespoň 20 min.
28. 01. 2019 11:00
Moc hezký článek :-) ... mám to štěstí, že jsem svůj oblíbený pohyb už našla :-) ... je to joga, cvičím 6x týdně ráno (dle možností 30-90 minut), a k tomu v podvečer chodím na procházky cca 3 km, o víkendu i delší ... myslím, že to je pro mne tak akorát
28. 01. 2019 09:18
S pohybem nemám problém, mám ho ráda a neumím bez něho žít. Pokud nemám zdravotní problémy / jako tedky a jsem na 3 týdny na RHB) tak denně chodím , 2 x týdně fitbaly, 1 x týdně kuželky.
28. 01. 2019 08:53
Ráda bych opět zapojila pohyb mezi pravidelné činnosti. Dříve jsem sportovala pravidelně, ale po porodu druhého dítěte jsem přestala. Teď se zadýchávám pomalu do každého kopce, bolí mě kolena a to je mi hodně nepříjemné. Dala jsem si cíl, že pro začátek si zacvičím 2x týdně a časem to pak půjde samo i vícekrát. Mám ráda cvičení na balonu, mám doma rotoped, tak budu kombinovat. A pak se zase vrátím k Jiallian Michaels - po jejím cvičení byla super kondička.
28. 01. 2019 08:01
Nelením, nesedím a nestydím se. Chodím 3x týdně na skupinové cvičení jóga, pilates a aerobic. Překonala jsem nepříjemný pocit, že některé pohyby už pro mne nejsou a přítomná mladá děvčata někdy na mě koukají ve stylu "jdi do hrobu ...". Já si zase myslím na báseň "Dědova mísa". Jinak ráno dávám posilovací rozcvičku, o víkendu cvičím u DVD, chodím, jak jen můžu, pomalu běhám na páse, kombinuji s kolem a rotopedem, miluji běžky a hledám vhodný čas na plavání (aktuální cíl). Teď se dobalím a odjíždím jako nejstarší účastník na běžecké závody na lyžích. Tam na mě naštěstí nikdo nebude koukat jako na odepsaný kus, ale jako na "historickou osobnost".
28. 01. 2019 07:47
Každý den, pokud to jde, ještě v postele cvičím uvolňující cviky na páteř. A chodím a chodím .
28. 01. 2019 07:46
Hodně chodím, jezdím na rotopedu a na kole. Ne vždy se mi chce, ale myslím že mám sportu přiměřeně
28. 01. 2019 06:09
Ranní hodinová psí procházka, práce, kde se hýbu, odpolední trénink a večerní cvičení. Moje aktivity jsou venkovní a tak jen nepřízeň počasí - padaji trakaře a nebo je to na řetězy mne dokáží stopnout. A už se těším na výlety.
28. 01. 2019 05:52
Letošní zima je skvělá, každý týden lyžování, s vnukem na celé jarní prázdniny a v březnu ještě na týden, od února plavání. A chtěla bych cvičit i doma.
28. 01. 2019 04:57
Pohyb jsem si zamilovala a nemůžu bez něj být. Hodně chodím pěšky místo použití MHD, denní limit 8000 kroků, který mám nastaven na chytrém náramku z 99% překračují. Díky za hezký blog :-).
28. 01. 2019 03:56
Také si myslím, že jakýkoli sport musí hlavně bavit a naplňovat nás. Z vlastní zkušenosti vím, že i ve fitnnes už nejsou jen ty, namakani, ale úplně v pohodě lidičky, kteří vám pomohou a nebo se vás vůbec nevšímáji. Ale i obyc chůze je dobrá. Prostě všechen pohyb je moc fajn
28. 01. 2019 00:14
Od zítřka začínám chodit a chodit a chodit , záda zatím nic jiného nedovolí. Ale o to urputnější budu. :-))
27. 01. 2019 22:22
Tuhle výzvu jsem vloni prošvihla, mně se týká docela významně.Změnila jsem určité věci ve stravování, znovu jsem začala navštěvovat fitcentrum(3xtýdně).Na váhu to nemá žádný pozitivní vliv.Proto zkusím sledovat každodenní chůzi a dodržovat zatím minimálně 6000 kroků plus 45 minut 6xtýdně na domácím stepperu.Možná že tudy vede cesta právě pro mě.Jinak článek je velice pěkný a dobře napsaný.
02. 04. 2018 19:45
Crossfit je sport, který mě maximálně baví :) A krom toho přidávám klasický pohyb na víc, tj. kam můžu tak jdu pěšky, chodím po schodech, na zastávce místo stání dřepím atd.
03. 02. 2018 10:47
Tak donedávna byl můj cvičíci plán následovný, nevíce pohybu jsem vytvořila otáčením stránek na gauči u nějaké zajímavé knížky, nebo pro změnu pohyb palcem po ovládači na televizi!!!Tak strašné to semnou bylo.Ted všude začínám chodit pěšky, nechci z nic nedělání hned skočit na nějaký extrém, protože bych to zachvíli vzdala.Chodím na procházky, což u mě je změna, vezmu si Mp3 krásnou muziku jako parťáka sebou a jdu a je mi krásně a cítím se skvěle,a pomaloučku přidávám i metabolické cvičení, co jsem objevila a moc mě nadchlo.
30. 01. 2018 16:11
nelením,ale kila jdou dolů jen pozvolna....cvičím,plavu,jezdím na kole....
28. 01. 2018 19:13
gejar : tak to zkoušej dál, určitě se to nakonec podaří, hlavní je si najít ten druh pohybu, který tě nejvíc baví a třeba i parťáka který, tě podpoří
28. 01. 2018 19:10
nevzdávatse : když jde to půl kilo dolů a ne nahoru tak je to v pořádku :o)
radost si zaslouží odměnu -třeba prima masáž :-)
28. 01. 2018 09:34
pohyb mě moc neoslovuje, už několikrát jsem začínala, ale zatím marně
27. 01. 2018 14:10
Zvykla jsem si pravidelně cvičit, 3 x týdně chodím plavat, 2 x týdně cvičit pilates. Snažím se denně nachodit 10 000 kroků a tak se cítím fit. Těším se na jaro, to ještě přidám kolo.
27. 01. 2018 07:49
Na svou denní dávku "mému zdraví prospěšnému pohybu" ( plavání, rotoped, procházka ) se začínám těšit. Mám z toho radost a cítím se líp.Hubnutí mi sice nejde zběsilým tempem ( půl kila nebo i méně týdně ), ale jsem spokojená:-).
27. 01. 2018 07:08
Zdravím Vás, pohyb mě moc oslovil
26. 01. 2018 20:31
martashi: Mám to úplně stejné.
26. 01. 2018 17:46
ano sebekoučink..nebo ještě jinde se zapisuje-vy to vidíte?cvičím 3krat týdně v contours!..dnes 15000kroků!
26. 01. 2018 17:14
nagyova: centimetr v pase odpovídá cca 1kg tuku dole. Jenom doplním technikc y k vážení - vážit se vždy ve stejný čas, ideálně ráno ve spodním prádle a před snídaní. Váha u žen kolísá během ovulace a cyklu, protože nám kolísá obsah vody v těle, proto zpočátku nemusí být úbytky tak viditelné na váze. Zapojila jste významně pohybovou aktivitu? Jídelníček nevidím, ale předpokládám, že dodržujete nastavení Sebekoučinku?
26. 01. 2018 13:21
Jsem na mateřské, takže cvičím doma podle videotrenéra - hlídání mám málokdy. Ale i tak mám přes den dost navzpíráno :o) Jen bojuji s chutí na sladké, protože jsem stále nevyspalá a tělo žádá energii.
26. 01. 2018 11:19
po dnešním vážení..po měsíci..30gramů dole..centimetr v pase..no myslela ,že budu mít dole víc..na to se citím..tak jsu naštvaná..tak něco dělám špatně..zapisuji si jidelníček tady na stobu..tak asi i ovoce odpol.vůbec nejíst?sladké odbourala..jsem z toho překvapená..
25. 01. 2018 20:20
tak s tím pohybem mám co dohánět...
25. 01. 2018 19:27
Zeleninu jakoukoliv v jakémkoliv ročním období můžu. A o pohyb se snažím taky s menším či větším úspěchem.
25. 01. 2018 18:20
Milé dámy, blogů zde máme hodně a proto se k Vám možná nedoneslo, že hledáme ty z Vás, kdo jste zhubli přes 15kg pro rozhovory do časopisů. Odměnou Vám bude spolupráce s kosmetičkou a stylistikou, které Vás na focení hezky načančají.....-) Mrkněte na výzvy Ivy Málkové

http://www.stobklub.cz/blog-zapis/ivamal/24928/
25. 01. 2018 14:46
Tancuju se svými dvěma synky celý den a večer se jen těžko donutím k nějakému dalšímu cvičení. Proto jsme zařadili mezi naše koníčky geocaching a také si pouštíme Cvičme v rytme :-). Ty cviky jsou opravdu dobré, i když se musím nostalgicky usmívat, protože si tu dobu dobře pamatuji :-).
25. 01. 2018 10:21
V zimě zeleninu teplou. Studený salát maximálně jako přílohu k obědu. A hýbat se mi v zimě opravdu nechce
24. 01. 2018 22:35
Tak na dnešní lekci jsme probíraly, že v zimě nemáme chuť se hýbat a jíst zeleninu. Jste na tom také tak nebo Vám pohyb v zimě potíže nedělá?
24. 01. 2018 22:33
D8my, já zase děkuji za Vaše milé komentáře. Některé jste posteskly, že se Vám nechce samotným. Že bychom to zkusily nějak propojit? Pokud jste z Prahy, pak STOB nabízí opravdu hodně pohybové aktivity a pohybové dovolené. Pokud jste z Brna, pak já nabízím jógu a Nordic..:-) A pokud jste ještě odjinud třeba to klapne a sejdete se na pěkné procházce, nejen viruálně...:-)
24. 01. 2018 20:45
Miluji tanec a je mi jedno, že jsem nejsilnější na parketě. Ostatní sportovní aktivity nesnáším, ale při tanci vždy zapomenu, že je to vlastně také námaha :-) Mám ráda, že si dám do těla, ale dojde mi to, až když večer končí...
24. 01. 2018 20:40
Pěkný článek - místy jako bych se viděla. Pohyb nemusím, už na základce jsem trpěla, byla jsem prostě nešikovná, neohrabaná,moc velká a všeho jsem se bála...moc jsem si to "užila". A teď jsem "mládípryč", tlustá a styděla bych se jít do posilovny nebo "mezi lidi". A ještě mám odoperovaná obě kolena po urvaných meniscích a artrózu jak když vyšije. A když to podtrhnu - tak sama doma rotoped (kolena děkují) a venku s hůlkami (kupodivu na mě fakt nikdo nekouká). Žádná sláva, ale lepší než nic. Ale stejně mě to netěší.
24. 01. 2018 19:42
nesedím. Šlapu co to dá a ranní venčení psů jsem protáhla z 10 minut na skoro hodinu. Sedavé zaměstnání coby Pra Se na práci pěkně v pohybu
24. 01. 2018 19:24
Už jen ten náze blogu je inspirativní - viz můj dnešní blog.
Lenko, díky!
:-)
24. 01. 2018 16:35
krokoměr používám už pár let..poprvé začala taky se stobem,10tisíc kroků..no v tomto počasí né každý den..ale jak se oteplí tak zas denně!
24. 01. 2018 11:07
Pohyb je velmi dulezity, ale stejne dulezity je i odpocinek :D. Taky vim, ze 10000 kroku je doporucovana, ale pro mne, pokud si pocitam kroky jen pri venkovnich aktivitach (a nepocitam pohyb pri nakupu, po byte ci v praci), tak je to slusny orisek, protoze za hodinu chuze cca 6-6,5 km v kecacim modu (na tepovku) mam max 7t. Pri behu jeste mene. Toz tak.
24. 01. 2018 10:02
také chodí 10000 kroků, někdy není lehké to dosáhnout, ale snažím se jít pěšky, kdykoliv je tojen trochu možné
23. 01. 2018 22:37
a tak se staň :)
23. 01. 2018 20:13
Děkuji za hezký článek a inspiraci
23. 01. 2018 19:44
Ahoj všem, nejraději chodím a mám štěstí, že mám vždy ochotný doprovod -našeho psa. Znovu jsem zjistila, jak je prima vyvětrat si na hodinové procházce hlavu.
23. 01. 2018 18:50
Ahojky všem, vím, že je třeba se hýbat, bohužel se zatím nějak nedokážu přinutit, ale věřím, že to zlomím. Moc mě baví chůze s holemi Nordic walking, ale bohužel nemám k sobě nikoho kdo by se mnou chodil.
23. 01. 2018 18:23
Vážím si toho, když se můžu hýbat bez omezení. Nejhorší je nemoct cvičit.
23. 01. 2018 13:15
Sport mě baví, ale nerada ho provozuji sama. Někdy je těžké sehnat parťáka. Takže mým cílem je občas vytáhnout sama sebe. :-) Už se mi to letos párkrát povedlo. :-)
23. 01. 2018 10:47
Snažím se hýbat - turistika, plavání, kondiční cvičení. Ale někdy se mi chce sedět doma a neumím si poručit se zvednout.
23. 01. 2018 10:40
Díky za článek. Většinu sice znám, ale není od věci si je připomenout. Právě já patřím mezi ty procházející se, protože mi to zdravotně nejvíc vyhovuje. A po ránu nějaké ty cviky na funkčnost .... :-)
23. 01. 2018 05:47
Mám rotoped vedle křesla v obýváku a dvakrát týdně u televize ho na půl hodiny za to křeslo vyměním.
22. 01. 2018 22:55
Já chodím, chodím, chodím. Musím ale začít cvičit cviky na posílení zad.
22. 01. 2018 22:06
Opravdu hezký a pravdivý článek, souhlasím, potvrzuji z vlastní zkušenosti. Bez pohybu si to neumím představit, ale ani se nehroutím, když to zrovna nejde :-)
22. 01. 2018 20:51
Bez pohybu si už život představit nedovedu. 2x týdně cvičím v sokole, 1x ve fitku, plavu, turistika.
22. 01. 2018 20:46
10 000 kroků denně udělám.
22. 01. 2018 20:34
Super výzva,cvičím 3 dny vtýdnu a super dnes mi přišel rotoped
22. 01. 2018 20:08
Ke cvičení doma a procházkám jsem přidala skupinové cvičení a velmi oceňuji přístup trenérky, která zohledňuje věk, zdravotní stav i kondici.
22. 01. 2018 19:54
1x týdně chodím na jógu a 1x týdně plavat. Kromě toho se snažím ujít denně ještě 5 km, ale ne vždy se zadaří.
22. 01. 2018 17:40
já se snažím udělat 10000kroků
22. 01. 2018 17:40
já se snažím udělat 10000kroků
22. 01. 2018 17:10
chodím 2x týdně ..ted opět 3x týdně do contour
22. 01. 2018 15:58
Chodím 2x týdně na zdravotní cvičení ,kde nás bývá tak 30,čtvrtina je starší 70let,polovina má 60-70let a čtvrtina je mladší a to byste koukali jak jsou 80leté babči čiperné leckterá mladá oplácaná třicítka by jim mohla závidět.Ale těch spálených kalorií není závratné množství krokoměr mi ukáže na 8500 kroků/což je moje denní norma/120cal to je 15g tuku, je to hrozně málo .
22. 01. 2018 15:09
Moc se mi článek líbil a je v něm hodně pravdy.I malý pohyb je lepší než žádný
22. 01. 2018 14:53
Souhlasím, hezký článek, pravdivý a podnětný. Z vlastní zkušenosti můžu potvrdit, že ve skupině se cvičí lehčeji a navíc je i legrace.
22. 01. 2018 13:42
Pěkný článek, děkuji za inspiraci....
22. 01. 2018 13:15
Bezvadně napsaný článek,moc děkuji a souhlasím.Opravdu záleží na každém jedinci a také na nutných znalostech,jak pohyb provádět.
22. 01. 2018 13:07
Pro mne cvičení není problém jen si to přepnout v hlavě a prostě makat aspoň 5x do týdne . Od jara do podzimu preferuji jízdu na kole to mne neskutečně nabíjí :-) 2x do týdne vyjíždím na trasy dlouhé +-60 km
Důležité je si trošku rozvrhnout den- :-) pokud člověk hodně chce tak to jde :-)
22. 01. 2018 10:54
chodím 1krát týdně plavat
22. 01. 2018 10:32
Cvičím jak mi zdraví dovolí a snažím se o to víc chodit, i když i to jde občas ztuha a když to nejde "tančím" co to dá :-)
22. 01. 2018 10:15
Pohyb považuji za obrovskou relaxaci a šanci udržet se ve formě. I když se ta forma s přibývajícím lety mění.
22. 01. 2018 10:01
Naštěstí pohybové miluji a cítím se v nepohodé , když se nemohu dostatečně vybít. 3x týdně chodím na kondiční cvičení, 1× týdně plavat a víkend patří lyžím a v létě kolu. Bydlím v 5.patře, kam chodím i s nákupy péšky, snažím se i hodně chodit. Proto si pak mohu občas dopřát i oblíbené sladkosti.
22. 01. 2018 09:55
Díky tomu, že bydlím na vesnici, která je v údolí, tak každá procházka vede do kopce. Mám psa a tak chodím hodně pravidelně, ale tělo si už na tuto aktivitu zvyklo, takže jen chůzí moc nehubnu. Začala jsem proto s powerjógou a pomalu se s ní sžívám. Pomáhá tomu hodně vstřícná a milá cvičitelka a taky zkušenost, že na hodinách nikoho nezajímá, jak vypadám, každý má spoustu práce sám se sebou... :)
Byla bych vděčná, za tipy na ta kvalitní videa na youtube. Neumím si z toho moc vybrat.
22. 01. 2018 09:47
Bydlíme na vesnici, kamkoliv jezdím autem. Je to jako past. Jsem na začátku rozhýbávání se. Stanovila jsem si každý den alespoň 20 minut chůze. Každý den se jdu projít, někdy jen 2 km, někdy i 6 km. Netušila jsem, jak pro mě budou první vycházky náročné, ale už se mi to začíná moc líbit a nabíjí mě to energií pro ostatní činnosti.
22. 01. 2018 09:32
Pohyb já mám moc ráda a již to trvá spousty let. Tady nemám problém i vím, které sporty mne baví. Sem tam vyzkouším i něco nového, jako fitbaly . Chodím na ně od řijna minulého roku a již vím, že u nich i zůstanu, moc se mi líbí, jak to zpevňuje mé tělo !!!!
22. 01. 2018 09:24
Mne cvičenie s trénerkou veľmi vyhovuje, sama som skúšala cvičiť niekoľkokrát, ale nikdy som to dlho nevydržala......HIIT cvičím už viac ako dva roky, len škoda, že som sa nepoučila na chybách inýcha a nezačala som hneď aj s úpravou stravy... keď som skombinovala pohyb a nový jedálniček - veci sa dejú :-)
22. 01. 2018 08:48
je pravda, že s přibývající váhou, ubývá chuť se hýbat. Z vlastní zkušenosti doporučuji začít chodit cvičit do kolektivu, který pochopí a pomůže, je to k nezaplacení.
22. 01. 2018 08:22
Ano, ano, postupně a nenápadně přidávat na pohybu a hlavně vytrvat. Střídat druhy tělesné aktivity a hledat, který pohyb tělu nejvíce sedí. To mám odpozorováno na sobě. Nejhorší je nedělat vůbec nic a vymlouvat se, že to nejde.
22. 01. 2018 08:10
Mám to podobně jako Filipova, jen s tím rozdílem, že nás jako děti z vesnice a s hospodářstvím doma, rodiče vedli k fyzické práci a také jsme neměli auto, takže se téměř všude chodilo pěšky, nebo na kole a nebo poklusem na autobus. A taková práce s hráběmi a lopatou je taky pěkná makačka.
22. 01. 2018 07:47
Já jsem se začala pravidelně hýbat až s příchodem na Stob. Tělocvik jsem neměla ráda a kolektivní sporty jsem nesnášela, přesně jak píše filipova :-) Chodím každý den, pořídila jsem si sportovní náramek a ten mě hlídá. Minimálně 10000 kroků. Jinak kolo, rotoped. Také jsem cvičila podle Jill, ale to skákání mi nedělalo dobře na kolena a tak jsem začala s jógou.
22. 01. 2018 07:28
Mě veškerý pohyb "zhnusily" moje tělocvikářky a rodiče nás ke sportu nevedly. Takže jezdím na kole a rotopedu, ráda chodím a občas si zacvičím na břicho. Kolektitvní sporty nesnáším.
22. 01. 2018 07:17
Ráda cvičím, ale nepřeháním to. Vetšinou 2x týdně posilovna a jednou týdně Tabata.
22. 01. 2018 07:06
K pohybu jsem si našla velmi kladný vztah, vybrala jsem si aktivity které mě baví a motivují k dalším výkonům :-).

Aktuality

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Wasa byla ukončena.
Gratulujeme výhercům: rosste, Ratuska, karkkrk

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři