Sledujte nás:

Datum registrace: 17. 06. 2010

Jak si nahrát profilovou fotku?

nada

Sebekoučink

Zahájení: 06.01.2020
Ukončení: 02.03.2020
Cíl: Udržet váhu již dlouhou dobu po zhubnutí (stabilizovaná váha)

50% Držím!
- +

Zaplacený cyklus je přístupný do 4. 3. 2020

Získané body

Tento měsíc: 270
Celkem: 23317
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 95079.98 km
Kolo: 51412.41 km
Cvičení: 4327 h 47 min

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Upřesnění Vlastních potravin v Novém Sebekoučinku

13. 01. 2017

Informace se týká uživatelů, kteří používali Původní Sebekoučink v letech 2010 až 2015 a přešli na Nový Sebekoučink.

Uživatelům, kteří používali Sebekoučink od roku 2010 do 2015 a přidávali si do databáze Vlastní potraviny, doporučuji prověřit si v Novém Sebekoučinku všechny Vlastní potraviny a nepoužívané smazat. Novelizovaný program byl rozšířen o sledování cukrů a vlákniny, které se do vlastních potravin dřív nezadávaly.  Při převodu vlastních potravin do Nového Sebekoučinku byl proveden automatický dopočet cukrů a vlákniny koeficientem na základě zařazení položky do určité kategorie. Některé položky zůstaly v Novém Sebekoučinku nedoplněné, u položek nepřesně zařazených mohlo dojít k chybnému doplnění cukrů a vlákniny.
Počet vlastních potravin uživatelů je v databázi mnohonásobně vyšší (desítky tisíc položek), než čítá databáze STOBu, která je zpřesňovaná a rozšiřovaná, proto je pro uživatele výhodnější používat převážně položky z oficielní databáze, než si udržovat v aktuálním stavu vlastní potraviny.

Dala jsem si tu práci, že jsem otevřela kategorii Vlastní potraviny, podle seznamu jsem vzala jednu položku za druhou, staré a nepoužívané jsem jednoduše smazala (kliknutím na „smazat“) a u ostatních jsem zvolila „upravit“. Prohlédnutím položky jsem zjistila, jestli jsou cukry a vláknina doplněny (alespoň s částečnou znalostí, kterých položek se to týká) a proklikala jsem doplnění alespoň tlačítkem, i když je dopočet závislý na kategorii, do které jsem položky zařadila, a určitá nepřesnost tam mohla zůstat. Zvolenou kategorii můžete změnit.

To se týká i Vlastních receptů, ve kterých používáte Vlastní potraviny.

Je měsíc cukrů a kdo má zájem vysledovat si celkový příjem cukrů podle Nového Sebekoučinku, doporučuji aktualizovat si vlastní potraviny. Aktualizace se dá provést jen v otevřeném Novém Sebekoučinku.

Hodnocení (5 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

13. 01. 2017 17:47
Datum u vlastních receptů bych taky přivítala ... teoreticky by šel též přidat do názvu - třeba jako 6-místné číslo RRMMDD ... Možnost měnit velikost porce v novém sebekoučinku jen zadáním koeficientu je skvělé vylepšení programu, při testování nové verze jsem tuto funkci používala docela často.
13. 01. 2017 15:23
Je pravda, že si postupně novelizuji i vlastní recepty a do názvu receptu si píšu gramáž porce. V Jídelníčku potom využívám možnost změnit si porci uvařeného jídla na desetinné číslo, podle toho, o kolik se odchýlím od uvedené gramáže. Znamená to zvážit si jídlo po uvaření a pro přehlednost si dopsat hmotnost porce do názvu receptu. Některé starší recepty si měním na redukčnější. Hodila by se informace o datumu vložení a úpravy receptu, kterou postrádám.
13. 01. 2017 14:54
Vlastní potraviny jsem si aktualizovala již dříve, jako větší problém vidím to, že se na STOBu před zavedením SAFA používala jiná databáze než dnes - a zde aktualizace již není možná, protože vazby mezi starou a současnou databází neexistují (dle sdělení Hanky Málkové) ... no, a tak vlastní recepty, které vznikly s použitím původní staré databáze, obsahují obrovské nepřesnosti, co se týče cukrů a vlákniny ... pokud bych tedy chtěla používat Nový sebekoučink a získat tak věrohodné informace, co se obsahu cukrů a vlákniny týče, musela bych téměř všechny své vlastní recepty nejspíš napsat znovu, protože kontrolovat po položkách, jestli jsou cukry a vláknina doplněné správně nebo špatně, to by byla mravenčí práce .... no, tiše doufám, že Nový sebekoučink už třeba nebudu potřebovat :-)

Aktuality

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Wasa byla ukončena.
Gratulujeme výhercům: rosste, Ratuska, karkkrk

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři