Sledujte nás:

Datum registrace: 02. 01. 2011

Jak si nahrát profilovou fotku?

oskara

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 367
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 95079.98 km
Kolo: 51412.41 km
Cvičení: 4327 h 47 min

Přátelé

Stob skupiny

 

?

Jak se připojit ke skupině

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

HUBNUTÍ MEZI 50 AŽ 60

24. 01. 2012

Čtu si blogy spolubojovnic a spolubojovníků zde a říkám si: při zkouškách a při učení, to se mi to hublo!!, čtu si blogy kolegyň po porodu  a říkám si - jo v mládí, to šla kila dolů sama, ještě po čtyřicítce to nebyl až tak problém, ale teď, když uplynula padesátka a blíží se - spíš rychleji, než pomalu  - šedesátka, to už nejde tak pěkně. Chtělo by se napsat "tak rychle", ale dávno vím, že rychlé není dobré, to už jsem si ověřila na vlastní kůži mockrát. Taky cvičení už více bolí než baví, občas vypoví službu kyčel nebo rameno...
Tak jako závisláky na alkoholu, nikotinu...apod. nazýváme notoriky, já jsem, co pamatuji, notorik v boji s váhou. Lépe řečeno s nadváhou.  Ta je podle mého zákeřnější než těžká váha, nějak se s ní hůř zápasí. Aspoň tedy mně. A taky je míň vidět. Proměna ze 100 kilo na 70 je úžasnější, pozoruhodnější,  viditelnější a oslavovanější než proměna ze 70 na 60!
Zde na těchto úžasných stránkách začínám druhý cyklus. Zatím dole 8 kg z prvního. Jsem rozhodnutá..... ne to je špatně formulované: už umím jíst a žít jinak. Ráda bych ale znala i vaše zážitky a rady  jak na to, zejména od vás nad 50.
Hodnocení (9 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

05. 02. 2012 15:04
Jasně, že si všimne. Třeba sousedka poznamená s lehkou závistí, že vypadáte dobře. Nebo když se v těchto mrazech pohodlně oblečete do oteplovaček 18. letého dítěte, protože Vaše jsou Vám nějak volné. To je teprv pocit. Ale jak jsi napsala ty první kila jsou vidět rychle a hodně, ale potom se to začne nějak táhnout a cvičení už fakt pobolívá. Ale procházky a pomalejší tempo při cvičení a ono se to časem poddá. Hlavní je "vydržať"!!!
05. 02. 2012 09:17
Vždy si někdo všimne :-) V práci jsem ani nepípla o tom, že chci zhubnout ,jen jsem vysvětlila, že jsem začala chodit do práce a z práce pěšky, protože mne bolí nohy a chci se do léta rozchodit, abych zvládla výlety a nefňukala jako loni. No po 14ti dnech chození pěšky a týdnu tady jsem ubrala necelé dva kg. Ráno v šatně jsem si oblékala uniformu a musela jsem si utáhnout pásek na kalhotách. A když jsem o 3 minuty později střídala kolegyni, tak si mne prohlédla a říká: "Vy jste zhubla, co chodíte pěšky že...?" A já měla děsnou radost :-)
05. 02. 2012 08:57
Do 50 mi sice ještě nějaké ty 2 roky chybí, ale jako by to bylo napsáno o mé osobě.Nejen že jsem notorik v boji s nadváhou, tak jsem i notorický závislák na sladkém - doufám, že u obojího už mohu zaměnit slůvku jsem za byla jsem..... Svou vlastní leností, pohodlností a blbostí jsem se propracovala do těžké, spíš morbidní obezity. A tak ta první odhozená kila nejdříve nebyla moc vidět, i když jich bylo hodně, neboť hubnoucí velryba, je stále velryba. Ale když se pak přidávala další a další kila, tak už to vidět bylo. Nyní jsem v "nadváze" a pokouším se o posledních pět kilo, ale zatím se jim moc nechce. Dnes ale vím, že jsem se naučila žít a jíst jinak, a tak i ta poslední kila zdolám.
Gratuluji k úbytku 8 kg, je to krásný úbytek a držím pěsti do dalších kil!!
25. 01. 2012 05:17
je mi skoro 55
a s vším souhlasím. A navíc hledám kamarádku na pobyty se cvičením.
hana.lin@centum.cz
24. 01. 2012 19:54
Jak tak koukám na datum tvojí registrace ... shoduje se přesně s mým.
Sice mi do dané kategorie ještě 5let chybí, ale plně souhlasím s tím, co jsi napsala. Určitě shozených 8kilo je méně viditelných než nějakých 20 či 30, ale v dané situaci je i těch 8kilo úctyhodných! Takže máš můj obdiv a velkou gratulaci :-)
24. 01. 2012 18:32
Gratuluji k 8 kilogramům, které uspěšně odpluly do věčných lovišť :-)
24. 01. 2012 16:05
Odva roky přesahuji tvou kategorii. Je mi 62 let ( bude to sice až v květnu, ale to je velmi brzy). Máš pravdu ve všem, co jsi napsala. Mých prvních zhubnutých 10kg si téměř nikdo nevšiml. Jen já jsem to poznala na oblečení. Také je pravda, že zhubnout do 50 let jde mnohem lehčeji. Po 60ce to jde, ale velmi ztuha. Pohyb se tíž provádí, tělo není tak pružné jako bylo zamlada. Další věc - zhubnout v této konstalaci jen deset kilo nadváhy je ten nejobtížnější úkol. Za odhozených 8 kilo si zasloužíš velkou pochvalu a přání, abys vydržela ta posledná 2 kila. Proč, když si nikdo nevšímá? Pro svůj výborný pocit, žes něco udělala pro své zdraví a dokázala to. A nemysli si, že si nikdo nevšiml. Všiml, ale nechce o tom mluvit.Drž se a vydrž!
24. 01. 2012 11:31
8 kilo je krásný výsledek, můžeš být sama se sebou spokojená. Já jsem čerstvá padesátka a taky jsem z hubnutí měla trochu obavy. Přesně - jsem stará a už to nepůjde. Začala jsem v květnu a do podzimu jsem dala dolů 15 kilo tak nějak bez zbytečné dřiny. od té doby udržuji, teď se snažím zbavit vánočních kil a dostat se na svou vysněnou váhu se 6tkou na začátku. Začala jse se zase hýbat, chodím s mladejma holkama na aerobik, plavu, chodím na dlouhé procházky, přes léto jsem najezdila stovky km na kole a při tom všem se cítím mnohem líp, než kdy předtím:-) Není třeba se do něčeho nutit za každou cenu, spíš postupně přidávat na pohybu a časem si tělo zvykne a bude to v pohodě. Přeji ať se ti daří a jsi sama se sebou spokojená :-))
24. 01. 2012 11:22
Díky moc za všechny reakce. Jsem ráda, že jste se ozvaly. Člověka potěší, že není sám....taky držím palce, aby se kilogramy před jarem rozpustily jako loňský sníh!!!
24. 01. 2012 10:30
Gratuluji ke krásným 8 kilům úbytku :).Nemyslím si ,že nadváha je zákeřnější,než těžká váha.Vždyť z těžké váhy se musí hubnoucí dostat až do nadváhy a poté k normální váze.Jeho cesta je o hodně delší a těžší ,i když výsledky jsou zezačátku vidět někdy rychleji.Je mi 40 a až na těchto stránkách jsem si uvědomila,že nebudu hubnout rychle,jako ve 20,ale pozvolna a snad o to mi déle váha vydrží . Jak to bude v 50 nevím,ale asi pořád budu udržovat a regulovat svoji váhu:).
24. 01. 2012 10:19
Ahoj. Také se nacházím v tomto věkovém rozmezí. A mluvíš mi z duše. Mě sem přivedl pohled na mnohé vrstevnice, které svou změnu tělesné schránky omlouvají přechodem. I já jsem se začala zakulacovat a přišel obávaný přechod a zděšení, že to dolů už nepůjde. Není to pravda. Jde to asi hůř než u těch mladších, ale jde to. Musíme pomaleji i s tím pohybem, však ono si tělo zvykne. Moji kamarádi jsou hůlky, rotoped a právě nyní, když napadl sníh, tak šouřání na běžkách. A už se na ten pohyb i těším. Už to není utrpení jako ze začátku. Přeju ti hodně štěstí a držím palce, ať je tvůj boj s váhou radost a né bolest. Máš dole 8kg. To je bezvadné, ale ještě lepší je, že jsi se naučila jinak jíst a žít, jak píšeš.
24. 01. 2012 10:11
Ahoj! Já bojuji s nadváhou, obezitou a nyní opět nadváhou asi tak od mých 55. Do té doby jsem byla podle obecných měřítek štíhlá. Ani nevím, jak jsem k těch kilům navíc přišla, každý rok něco přibylo, prostě méně pohybu a hodně jídla. Vzpamatovala jsem se až když váha ukázala 90kg. Jde to ztuha, nejsem moc disciplinovaná, ale pomalu postupuji vpřed a věřím, že to v téhle partičce dotáhnu zpět k mým původním 70 kg, ve kterých jsem se cítila dobře. Přeji ti hodně úspěchů a výdrž:-))
24. 01. 2012 10:02
Gratulka k úspešnému zahodeniu 8 kíl ;-) to je skvelý výsledok, napriek deklarovanému veku ;-) Nech sa darí naďalej. :)

Aktuality

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Wasa byla ukončena.
Gratulujeme výhercům: rosste, Ratuska, karkkrk

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři