Sledujte nás:

Datum registrace: 02. 03. 2012

Jak si nahrát profilovou fotku?

paniLiba

Sebekoučink

Zahájení: 05.09.2018
Ukončení: 03.10.2018
Cíl: Zhubnout

59 %
0 kg 1.7 kg

Již zhubnuto: 1 kg

Váš cyklus již skončil. Před archivací si zkontrolujte vyplnění cílové váhy, zpětně doplňte chybějící data. Cyklus bude automaticky archivován dne 06.10.2018. Pokud chcete ihned pokračovat s novým cyklem, archivujte stávající cyklus tlačítkem Prodloužit.

Získané body

Tento měsíc: 354
Celkem: 20698
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 95079.98 km
Kolo: 51412.41 km
Cvičení: 4327 h 47 min

Přátelé

paniLiba

Jak psát blog?

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Spinning

23. 03. 2016

Chodím do posilovny, běhám, pochoduji jak můžu, občas vyjedu na kole, ale moje tělo si asi zvyklo, nebo co - a nic. I přes veškeré snažení a zapisování do semaforků váha dolů nejde, a přitom jde jen o 2-3 mizerná kila. Tak jsem usoudila, že si asi tělo žádá nějakou změnu, přímo šok, a odhodlala jsem se konečně ke cvičení, o kterém jsem již sice dávno uvažovala, ale měla jsem z něho ostych - spinning. Prostě že se ztrapním, že to nevydržím, že zkolabuji a padnu z kola, že jsem na takovou aktivitu stará vykopávka atd. Poslední kapkou pro definitivní rozhodnutí byla bujará oslava mých 56. narozenin, kdo chce, může se podívat na moji želvu, jak asi ta oslava vypadala.

Takže jsem se vypravila na svůj první spinning v životě. Když jsem odcházela z domova, pro jistotu jsem požádala manžela, ať je připraven na telefonu, co kdyby mě musel odvézt zpátky. Ale on mi řekl (  hulvát jeden), ať si rovnou zavolám RZP. Ale nebylo to třeba. V tělocvičně bylo sympatické přítmí a hned po příchodu jsem pochopila, že jsem každému úplně ukradená, každý si hleděl svého kola a svého cvičení, do rytmu nám hrála příjemná hudba, cvičitelka povely moc nekřičela ( jinak by mě děsila), zátěž - kopečky- jsem si volila podle svých schopností a hodina mi utekla jako nic. Teprve, když jsme odcházely, tak jsem zaznamenala, že sice patřím v tomto kolektivu mezi starší ročníky, ale mnoho cvičenek evidentně taky bojuje se svou váhou, a přitom se ničeho neostýchají. Domů jsem se nevracela sanitkou, ale po svých, nabitá pozitivními endorfiny, že jsem to dokázala a překonala pro mě dosud nedostižnou metu. Asi jsem pro sebe objevila novou aktivitu. Můžu ji provozovat celoročně, i místo kola - za deště, třeba i za mrazu, nebudou mi mrznout prsty a uši, nebude mě ohrožovat dopravní ruch a hlavně:  aby to moje snažení mělo efekt, musím celou hodinu pěkně makat, a k tomu mi právě dopomůže stejně tak makající a motivující kolektiv.

Tento blog píšu pro ty, kteří váhají - ať už kvůli věku, nebo se stydí třeba za svou postavu, nebo z ostychu z neznámého - holky, zkuste to !

 

 

Hodnocení (12 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

24. 03. 2016 16:34
Super! :-) Držím palce, ať Ti spinning pomůže dojít do cíle! ... jinak zbavit se posledních "mizerných" 2-.3 kil bývá to nejobtížnější na hubnutí ...
23. 03. 2016 22:05
Moc ti fandím. Je fajn, ze jsi našla odvahu a je super, ze jsi to zvládla. Držím palce. Připomnělo mi to , když jsem se vypravila po nemoci a dvouleté pauze do fitka. Fyzicka na nule, svaly ochablé a zkrácené. Musela jsem pomalu a postupně než se tělo trochu rozhybala a svaly se probudily. Trenérka mi pak řekla, ze bylo vidět, ze se tam význam a nešlo ji to s mým stylem cvičení dohromady. Tak jsem ji to vysvětlila. Šla jsem domů vždycky utahana, ale byl to balzám na duši. Bylo fajn se ke sportu vrátit. Ať se ti daří a zelvicka poslouchá.
23. 03. 2016 20:47
Spinning jsem "objevila" také ve zralém věku (něco přes padesát) a byla jsem tam sice nejstarší, ale spokojená. Teď, ze zdravotních důvodů už nepřichází v úvahu. Bohužel. Ale ráda vzpomínám :-)). Byla tam pohoda.
23. 03. 2016 20:26
Spinning je super. Kdysi jsem chodívala, po první hodině jsem byla hotová, ale pak už to šlo. Bohužel jsem v posledních dvou letech absolvovala 5 operací, po té poslední pořád nejsem zdravá a doktor mi spinning zakázal. Což mě fakt štve, na hubnutí a kondičku to bylo super. Tak ať tě to dlouho baví!
23. 03. 2016 19:38
Gratuluju k odhodlání, v tomto cyklu je spinning taky moje aktivita, odhodlala jsem se, patřím spíše k té druhé věkové kategorii, které je v kolektivu málo (té mladší) :D ale je to fuška pro všechny stejná, respektive pro každého tak jak je pro něj přijatelné a musím říct, že jsem si zamilovala ten pocit totálně propoceného oblečení a prázdné láhve po konci cvičení. Zrovna jsem před chvilkou dorazila z hodiny, kterou nám vedl čiperný pán, tipuju také po padesátce ... takže ať elán vydrží, ty endorfiny stojí za to! :)
23. 03. 2016 19:35
Tleskám!!! Bezva nápad a bezva aktivita!!!
23. 03. 2016 19:04
Ať to je stále krásné v partě cvičenců.
23. 03. 2016 18:19
jsi fakt dobrá, že to zvládneš. Každý při hubnutí stagnuje, tím se nenech deprimovat. Zvolila jsi aerobní cvičení, ale aby mělo efekt hlídej si tepovou frekvenci, abys byla v zoně spalování tuků u Tebe je rozmezí 102-127 tepů za minutu a ke spalování tuků začne docházet po 20 minutách. Jinak taková malá pomůcka je i to, že jsi schopna při pohybu vyslovit souvisle bez zadýchá složitou větu. Pokud posiluješ tak Ti narůstá svalová hmota a ta je těžší než tuková, takže ta stagnace může být i tak trošku tím, to ale nedovedu posoudit, protože nevím jak dlouho Tvoje posilovací cvičení trvá, zda je to na strojích nebo s činkami, jakou máš zátěž., jak často týdně do posilovny chodíš, zda posiluješ dle návodu trenéra.ideální je střídat i posilovací cviky, aby každé cvičení bylo trošku jiné a mělo by trvat v rozmezí 45-60 mint., kruhový trenink pro ženy je zpravidla 30 minut, ale ten je proložen cviky mimo stroje. Velmi účinné (mám to vyzkoušeno na sobě), zařadit po posilování ještě svižnou chůzi na běžícím páse ( 6 km/hod.) po dobu 20-30 minut, tam se do aerobního režimu určitě dostaneš. Po posilování by měly svaly relaxovat aspoň 36-48 hodin, a mezi tím provozovat aerobní aktivitu ( chůze, kolo, či Tvoje nová aktivita, běh moc nedoporučuji, ať již z důvodu otřesů pro klouby nebo i proto, že se můžeš dostat nad aerobní zónu). je to dost složité to zkombinovat a také je potřeba i před a po posilování vhodně jíst, aby úsilí bylo účinné, jestli chceš o tom víc si popovídat a máš zájem, napiš mi na ekohel@email.cz. každopádně Ti ale držím palce, aby se dařilo.
23. 03. 2016 17:14
Díky :-)

Aktuality

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Wasa byla ukončena.
Gratulujeme výhercům: rosste, Ratuska, karkkrk

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři