Sledujte nás:

Datum registrace: 02. 03. 2012

Jak si nahrát profilovou fotku?

paniLiba

Sebekoučink

Zahájení: 05.09.2018
Ukončení: 03.10.2018
Cíl: Zhubnout

59 %
0 kg 1.7 kg

Již zhubnuto: 1 kg

Váš cyklus již skončil. Před archivací si zkontrolujte vyplnění cílové váhy, zpětně doplňte chybějící data. Cyklus bude automaticky archivován dne 06.10.2018. Pokud chcete ihned pokračovat s novým cyklem, archivujte stávající cyklus tlačítkem Prodloužit.

Získané body

Tento měsíc: 354
Celkem: 20698
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 95079.98 km
Kolo: 51412.41 km
Cvičení: 4327 h 47 min

Přátelé

paniLiba

Jak psát blog?

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Život je moc krátký, abychom ho prohubli

09. 06. 2017

S dovolením jsem k názvu použila poslední větu blogu Ivy Málkové  10 rad.... Nad touhle větou jsem hodně zapřemýšlela. Rozdělím se s vámi  o tom, k čemu jsem dospěla. K  blogu mě tak trochu vyprovokoval i Mosem se svým restartem.

Jsem na Stobu od března 2012, přihlásila jsem se s cílem, že zhubnu posledních 4-5 kilo mé nadváhy, abych docílila normální váhy. V šatníku na mě celých 5 let čeká o 1-2 čísla menší oblečení, která jsem si v návalu nadšení ze Stobu a velké motivace k hubnutí nakoupila, abych se měla na co těšit.  5 let lítám dolů a nahoru 3 kila - sem a tam, znáte to, ideální váha se jaksi ztrácí v nenávratnu a nedohlednu. Co je vlastně moje ideální váha ? Pro mě je to BMI pod 25, teď mám asi 25,7 ....  Cítím se celkově skvěle ( až na prasklý meniskus ovšem), všechno mi v životě vychází, nic mi nechybí ( po artroskopii se opět těším i na kolo a více běhání), občas ujedu v jídle občas nějaká ta sklenička..., ale jinak jsem díky Stobu ukázněná, občas jsem líná a vykašlu se na cvičení - no a co ? Přesně jak píše Iva Málková - nežijeme proto, abychom hubli. Teď jen se zhluboka nadechnout, zavřít oči a - vyházet ty hadry na hubenější postavu ze skříně pryč, ať už mi nedrásají nervy, ať je nemám na očích, ať si své 4 kila nadváhy mohu v klidu udržovat a těšit se ze života.  Pro mě to bude zásadní předěl, spěji k němu už delší dobu, a díky Mosem a jemu restartu udělám i já svůj osobní restart. Nastavím si novou ideální váhu - takovou, která je sice o trochu vyšší, ale je pro mě udržitelná, zvládnutelná i přes občasné prohřešky.  A asi bych tento blog ani nenapsala, kdybych nečetla Restarty Honzy. Tím chci také povzbudit ostatní, ať taky napíšou o sobě, jak se jim daří, nebo nedaří, hlavně apeluji na " starou gardu " 2011 -2012.

A na závěr ještě poděkování: díky všem, že tu všichni jste. Ačkoliv nepatřím k těm nejaktivnějším - podle Mosem patřím spíš do kategorie " stydlivých" - spoustu myšlenek, které mě napadají, jsem nedokážu vyjádřit písemně, tak raději mlčím, taky jsem věčně časově zaneprázdněná, takže se na stobu občas delší dobu neobjevím - přesto jsem Stobu věrná celých 5 let. Bez vás bych nedokázala kila udržet, moc mě motivujete, nakopáváte, jdete příkladem, bez vás všech by to prostě nešlo. Díky projektu Prožij rok zdravě si najdu každý den aspoň chvilečku, abych se sem podívala a snažím se opravdu plnit a poctivě zapisovat úkoly - a smekám před tvůrci a provozovateli projektu, do čeho jste se pustili (y) - je to určitě hodně náročné, ale stojí to zato !

Přeji vám všem, abyste si léta, které nadchází jaksepatří užili, netrápili se při pohledu ve zkušební kabince, vnímali nádhernou přírodu okolo nás, obohatili se třeba přečtením knížky, získali zážitky z cest atd atd. .. A kdo má chuť a odvahu - šup s tím na Stob - ať to tu frčí !!! 

Hodnocení (9 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

19. 06. 2017 21:28
Hezky řečeno,nezbývá než souhlasit...
09. 06. 2017 15:36
Hodně moudré rozhodnutí, musím s ním souhlasit! Myslím,že číslo na váze by mělo být tak důležité, pokud to není číslo vysoké z hlediska zdraví. Myslím, že tato honba za čísly je opravdu hodně stresující. Naštěstí já jsem to pochopila asi po 1,5 roku usilovného śnažení ( do té doby jsem chtěla mít číslo na váze když mi bylo 16, naštěstí se to nepodařilo). Nyní mám tak jako paní Liba lehce nadváhu, ale oblíbyla jsem si sport, posilování - dokonce jsem byla včera i malinko běhat ( ale dneska by mi má kolena nejraději nakopala pr.....). Cítím se fajn, i když by jsem právě podle toho blbého čísla na váze ze sebou měla ještě stále co dělat ( tajně doufám, že ten malý nárůst způsobyl nadměrný pohyb na kole, s činkami a posilování pravidelně 3x do týdne). Začínám se mít konečně ráda a být se sebou spokojená a to mi tento stav trvá už 4 roky :-(. Té mé hlavě to trvalo a stále ještě občas problikne tato hloupá myšlenka.... A na té stále pracuji a váhu jen hlídám aby nepřešla přez určitou hranici. Vždyť na světě je opravdu krásně a život plyne strašně rychle....
09. 06. 2017 15:35
Evi, to je to pravé ořechové : žít nadvážně a spokojeně je i mým cílem.
09. 06. 2017 14:54
Jejej tady to opravdu ale ožilo :-))) No já se propracovávám k tomu, že v normální váze už asi nikdy nebudu, snažím se dostat do nadváhy, a v té bych ráda zůstala. Koneckonců, není mi 20 :-)) A hlavně jsem bohužel ten případ, kdy jsem doslova prohubla/protrápila se - a to marně - většinu života. A protože jsem dávno za polovinou, chci také žít - ne s obezitou, ale tak nějak "nadvážně". A hlavně spokojeně. Tak dlouho už tu nebudu - a neberte to nějak "vážně" - jen pragmaticky tuším, že 100 let asi nedožiju :-))) - a přísného hubnutí už bylo dost. První pokrok vidím v tom, že jsem po hubnoucím cyklu sice hneeeed zařadila další hubnoucí, ale pak ho změnila na udržovák, a najednou mi je líp.
09. 06. 2017 13:23
Moc dobře napsané, takový návod pro život. Díky.
09. 06. 2017 13:21
Teda Libo, dobrý...díky...mám to podobně jako ty akorát bych to neuměla tak napsat:-)
Když jsem se tu před časem zaregistrovala, vůbec jsem neuměla chytnout nit.Nevěděla jsem jak se tu komunikuje, proč tu mají lidé místo obličejů květiny, zvířata a podobně a chtějí se kamarádit.Pak jsem pochopila, když nemám FB, proč tu má někdo 300 přátel a přitom nevidím co píšou, že nevím co znamená "zeď" a "sdílet" :-)))...tak jsem kašlala na nějakou komunikaci a začala používat Sebekoučink, který brzy prokázal svoje účinky a výsledky.
Komunikace pak přišla později nejvíce od lidí, kteří ty tváře měli a hlavně Afrais a její pomoci i soukromě.
No a teď, když vidím, že se tu objevují lidi, kteří mají smysl pro humor a jsou tolerantní k druhým, mohlo by tu být fajn.
Bohužel dnes každý musí svůj čas přidělovat podle priorit, takže se nedivím těm, kteří sem přišli jen zhubnout i když kolektivu přirostli k srdci.Takový je život.Ovšem jsem ráda, že se tu nemusí psát jen o hubnutí, takže budou důvody sem chodit.
Dík za tvůj blog.
09. 06. 2017 13:06
Děkuji za krásný text, pod kterých bych se v rámci jakékoliv petice podepsal :-) Ano život není jen o hubnutí. Mnoho lidí se řídí heslem FAT-FIT, tedy byt fit i když jsem prostorově výraznější, ale já se řídím trojící FAT-FIT-FUN - kromě té dobré kondice být i štastný, zachovávat si optimismus. To je to, co zde hledám. Ještě jednou díky za blog a doufám, že svoji "stydlivost" budeš překonávat co nejčastěji. Myslím, že nám budeš mít co říci.
09. 06. 2017 12:35
Krásně jsi to napsala. Jsem tu jenom o měsíc méně než ty, moje váha je plus mínus nějaké to kilo v podstatě pořád stejná. A vždycky si říkám, že díky Stobu alespoň po padesátce netloustnu a kde bych asi byla, kdybych tady nebyla?
09. 06. 2017 11:46
Moc krásný blok ze kterého čiší životní zkušenost, moudrost, nadhled a pohoda. Teď se chystám na dovolču, Teda před odjezdem se zapotím pro slané v Knyku, počítač nechám doma a až se vrátím určitě něco napíšu :-), třeba na téma "Jak jsem dostala rozum".
09. 06. 2017 11:24
Myslím, že to je moudré rozhodnutí ... taky mám asi o 5 kilo víc, než jsem měla skoro celý svůj dospělý život, ale cítím se dobře, a to je nejdůležitější :-) ... jen to obleceni jsem se ještě neodhodlala vyhodit (ale nestresuje mě ani k ničemu nenutí, prostě nerada vyhazuju pěkné veci ...)

Aktuality

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Wasa byla ukončena.
Gratulujeme výhercům: rosste, Ratuska, karkkrk

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři