Sledujte nás:

Datum registrace: 22. 11. 2011

Jak si nahrát profilovou fotku?

petrakrtek

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 2485
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 95079.98 km
Kolo: 51412.41 km
Cvičení: 4327 h 47 min

Přátelé

Stob skupiny

 

?

Jak se připojit ke skupině

petrakrtek

Jak psát blog?

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Chuť na sladké... poraďte prosím

12. 02. 2012

Ahoj holky,
potřebuju poradit. Své chutě na sladké jsem zas neovládla a jako vždy se dostavily výčitky... Dočetla jsem se na netu, že hodně lidem pomohlo vynechat sladké třeba na 14dní-měsíc úplně a chutě se pak výrazně zmírnily.. Nemáte s tím někdo zkušenost?
Mám chuť (miluju češtinu :D) to vyzkoušet, zároveň mám ale strach, že buď nevydržím a nebo pak s prominutím "sežeru" cukrárnu :)
To co se mnou dělá sladké teď je už vážně hrozné, nezvládám to...
Vím, že tohle není zrovna motivační blog, ale neporadíte mi někdo prosím?
Díky
Hodnocení (7 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

12. 02. 2012 17:38
No já ráno stoupla na váhu a to jsem neměla dělat. I přes to že jsem se celý týden držela, tak jsem se s váhou nepohnula ani o kousek. Taky očekávám měsíční návštěvu, ale nechci to brát jako výmluvu. Včera jsem si koupila motivační boty, tak až budu z 68 na 66 tak je můžu vytáhnout z krabice :) Nedá se nic dělat. Stáhla jsem kJ (tenhle týden bude méně pohybu) a začnu sladké přiznávat do semaforů. Snad to na mě bude dobrý bič... tak hodně štěstí i vám a děkuji za komenty!
12. 02. 2012 17:35
Mám stejný problém a kor ted když očekávám měsíční návštěvu,ale jde to zahnat minerálkou bez cukru ;) jenže já ted dva dny sem se neudržela a jelo to :( chjo ale nic jedeme dál!
12. 02. 2012 16:54
Když mě honí mlsná dám si jogurt s grankem, trošku medu a posekané mandle. Všechno si vážím a píšu, takže 100 jogurtu, 8g granka a 10 mandlí. Pak nemám výčitky a je to mňamka
12. 02. 2012 13:49
Když už se tu rozjela diskuse pro mlsalky:-)))nedokážu si odepřít,takže jedu na musli tyčinkách,proteibnovkách občas bebe ,teď jsem zkusila ty mega cereální a nejsou až tak sladké a je to malé balení:-))máte někdo nějaké tipy na vhodné sušenky???a prosím kde je sehnat???
12. 02. 2012 13:44
Koukni do mého blogu. Právě jsem dojedla amasaké s agarem. Je to neskutečná dobrůtka, bez jediné špetičky cukru, je to sladké dost a hlavně jsem to snědla bez výčitek a s vědomím, že mlsám zdravě.
12. 02. 2012 12:37
Více jak 30 let jsem si dopoledne ke kávě dala něco sladkého. Jen maličkost, ale byl to jakýsi rituál. Jako si kuřák dá cigaretku, tak já si dala třeba Tatranku. Když jsem se pustila do sebekoučinku, nechtěla jsem se této chvilky vzdát. Tak si každý den něco sladkého dávám a poctivě si to zapisuji do denní dávky. Třeba včera jsem měla musli tyčinku, dnes mám 2 Be-Be sušenky. Sladké mi tak nechybí, nestýská se mi po něm. A dokonce se mi někdy ty sladkosti zdají tak sladké, že mi přestávají chutnat. Netrap se a klidně si v rozumné míře dej. A uvidíš, že časem se Ti chuť změní.
12. 02. 2012 12:24
Petro, snad i v Anglii budou mít nějakou ochucenou minerálku bez cukru... Nedávno mi tu poradila Nonno, abych zkusila obilná sladidla - mají nižší GI a jsou mnohem zdravější než rafinovaný cukr. Ještě jsem se tedy do žádné zdravé výživy nedostala, ale snad už brzy něco zajímavého donesu a vyzkouším. A když už sladím cukrem, tak mám doma přírodní třtinový cukr (very dark), který má trochu melasovou příchuť i aroma. Výjimkou byly Vánoce, to se bílý řepný samozřejmě vrátil na scénu :-D
12. 02. 2012 11:39
U mě to tak opravdu funguje - když dlouho nejím sladké, tak na ně nemám chuť. Před dvěma lety jsem ze zdravotních důvodů (kvasinky) úplně přestala jíst cokoli s cukrem - asi tak na půl roku. Tedy to, co se běžně dá nejíst - nic jsem nesladila, do ničeho nepřidávala cukr, nejedla jsem sladké pečivo ani ovoce, nepila nic sladkého. Omezovala jsem tehdy i mouku. A chuť na sladké jsem neměla vůbec. Moje ale motivace ale byla zdravotní a docela silná, dneska už si občas nějakou sladkost dám. Kávu a čaj ale nesladím a ani nejím sladké pečivo nebo sladká jídla. Dělám to proto, že mám tak víc energie.
Ještě malý poznatek: začala jsem si vychutnávat jídla, u kterých by mi dříve vadilo, že jsou málo sladká - např. nesladkou kaši z ovesných vloček s několika rozinkami. A naopak některá sladká jídla se mi dnes chuťově protiví - např. koblihy, vánočka apod. Dřív jsem si vůbec nevšimla, že mají takovou protivnou nasládlou moučnou chuť. Dobrá čokoláda mi ale pořád chutná.
12. 02. 2012 11:22
Já jsem musela sladkosti první měsíce (asi 4) úplně vynechat. I pomeranč mě rozhodil a pak mě honila mlsná (vlivem kolísání glykemie) Prostě sladké mám moc ráda. Pak mi stačilo jen malinko (vyjímečně kopeček zmrzliny, 1 čoko bonbon) a uspokojilo mě to. Nyní se začínám zase rozjíždět a musím to utnout. To ty vánoce, miluju cukroví a ta zpropadená perníkománie, která mě nastartovala. Mě holt stačí málo a už v tom jedu.
12. 02. 2012 10:38
Ahoj, jsem tu čtvrtým týdnem, tak nevím, jestli jsem ten pravý člověk, který by sem měl psát nějaké rady, ale napíšu, co zabírá na mě. Nevím sice, jestli je to úplně "echt", ale u mě to funguje. Když mám velkou chuť na nějakou sladkost, tak si většinou uvařím Caro (půl vody a půl mléka) a chuť na sladké mě většinou přejde. Je to taková moje berlička, která docela zabírá.
12. 02. 2012 10:31
Podle Sebekoučinku jsem začala hubnout před dvěma lety a zhubla 20 kg za 4 měsíce (z obezity do nadváhy). V té době jsem měla jasný cíl a vše jsem mu podřídila. Teď váhu držím s menšími zimními výkyvy, ale chuť na sladkosti mě trvale neopustila. V pravidelných sinusoidách se opakuje a pak záleží na tom, jak se k situaci postaví hlava. Když nezvládám dobrovolně, začnu zapisovat a ne, že bych neměla myšlenky na dorty, čokoládu, oplatky, sušenky, ale ovládnu je, protože zapisuji všechno, nic před sebou netajím a v té době mám před sebou cíl, například zbavit se zimních kil.
Těm z vás, které s hubnutím začínáte, radím: čím déle zpočátku vydržíte bez sladkostí, tím líp do budoucna. V prvním stadiu hubnutí se mi při pečlivém dodržování jídelníčku chuť na sladké ztratila a nepokoušela jsem ji. Stačila mi euforie, jak jde váha dolů. První čokoládový bonbon Lindt jsem si dala až po dvou měsících na Velikonoce. Jinak občas hřeším (v blogu jsem se přiznala). A když už si myslím, že mě to moc ovládá, přepnu na hlavu. Asi to není učebnicový přístup, ale jsem ráda, že umím zastavit na stopce.
12. 02. 2012 10:29
Holky to je právě ono - já mám každý den všechny semaforky zelené (ty sladkosti jsem si odjakživa dávala "navíc", aby to byla odměna a ne trest v podobě červeného semaforku), příjem 7400 (spočítalo mi to, protože mám hodně pohybu). Ze začátku jsem hubla, ale teď mi váha už 4. týden stojí na 68 a ne a ne se hnout... dřív se hýbala i přes to že jsem měla větší úlety. Včera jsem si změnila příjem o 400 míň, tak uvidím. Už mě to štve jak se to nehýbe, počítám každý rajče a dneska ráno když jsem vlezla na váhu tak zas nic. Nevím jestli to je tím sladkým, nebo jestli prostě potřebuji menší příjem....

Mimochodem díky moc za rady, jen mě štve že poděbradky a podobné výrobky si v anglii holt nekoupím :(
12. 02. 2012 10:10
Babenky ti napísali pekné rady o sladkom, ja by som ešte pridala otázku, či máš dostatočný príjem? Mňa chute opustili pri dodržiavaní jedálničku. Ale sladké tiež nevynechávam....
12. 02. 2012 09:49
celé moje úsilie stojí a padá na sladkom, milujem sladké! MILUJEM! a je fakt, že zo začiatku, keď bolo veľké odhodlanie, tak som to vydržala napr 3 týždne, lenže potom prišiel zlom, bum a margotka padla za vlasť! takže z vlastnej skúsenosti viem, že sladkého sa proste nemožem vzdať úplne. je pravda že sa mi za ten rok čo spolupracujem so stobom výrazne zmenili chute, takže už len tak hocičo nezjem, ale významne mi pomáhajú DM proteinovky, ďalej na raňajky si pridávam do bieleho jogurtu ovocie, poprípade si pridávam trošicku EMCO Mysli ovocné k dobrej vláknine tiež na raňajky. tak isto sladké tvarohy, poprípade pridám trošku granka do tvarohu. a hlavne , keď mám dostatok spánku, chute ma neprepadnú.
PS: dík za radu, skúsim tú podebradku :-))
12. 02. 2012 09:35
Ahoj, jsem na Stobu rok, první hubnutí jsem začínala loni koncem ledna a s chutěmi na sladké taky hodně bojovala. Pomáhalo mi jíst hodně celozrnných výrobků, hnědou rýži apod., aby tolik nekolísala hladina cukru v krvi, která dokáže vyprovokovat takovou tu "běsnou" chuť, kdy člověk odolává, odolává, až pak sní půl tabulky čokolády... A přímo chutě na sladkou chuť mi pomáhala uspokojit Poděbradka Pro linie jako Stefanii, ovocné tvarohy k svačině (a ještě plníš bílkovinový semaforek), ovesná kaše k snídani. Od konce jara do podzimu jsem pak udržovala - a se zvýšením příjmu jsem zjistila, že mě žádné chutě jako dřív nepronásledují (jedla jsem zdravěji, tedy sacharidy s nízkým GI) - a když už, tak jsem v cukrárně zjistila, že mi dřív oblíbené zákusky nechutnají! A tak si myslím, že nemusíš sladké úplně vynechat, ale že se to s úpravou jídelníčku srovná samo. A ne tak drasticky ;-)
12. 02. 2012 08:57
Mě honí chuť na sladké, když mám málo bílkovin. Jinak pořád nosím v kabelce proteinovou tyčinku Das Gesunde Plus z DM, ta je výborná a přitom i prospěšná:-)
12. 02. 2012 08:55
Ahoj,taky jsem na sladké a odepřít si ho nedokážu:-))takže tenhle pokus bych osobně nedala:-))Dám si ráno-Musli,banán,knuspi perník,sušené ovoce,zkrátka něco co je sladké a dopoledne se to dá zvládnout,nebo ovofit,ochucený light jogurt.A přes den si dám Poděbradku Prolinie-je sladká bez cukru a ještě splním piný režim.Asi tolik za sebe:-))tak se drž a nedej se!!!
12. 02. 2012 07:14
Varda, souhlasím. Já jsem tu o asi tejden dýl a mám to podobně, což ovšem neznamená, že nehřeším jinde. Ale stačí mi mnohem míň na to, abych chuť uspokojila, stejně jako Varda si uvědomuju, jak sladká je třeba paprika nebo ta kedlubna, to vnímání se zintenzivnilo. A jsem zastáncem malých hříšků započítaných do příjmu, takže si třeba kostičku čoko dám k dopolední sváči. A nebo si přímo naplánuju k svačině proteinovku, která je taky trochu sladká a je líp.... Určitě přijdou poradit zkušenější,, Držím palec!
12. 02. 2012 07:14
Já jsem tu pět týdnů a držím se. Když mám semaforky zelené, tak mě ty chutě na sladké tolik neberou. O víkendu vařím a peču pro celou rodinu, snažím se upéct něco méně kalorického a spočítám si to tak, abych si taky mohla kousek dát, takže úplně bez sladkého nejsem. Krom toho mám každý den sladký jogurt a nějaké to ovoce.Já myslím, že když Ti želva leze dopředu i tak, není nutné si sladké úplně zakazovat.
12. 02. 2012 04:50
Jsem na STOBu teprve třetí týden a sekám latinu (až na jednoho pidipanáka whiskycreamu) 10 metrů od mojí židle v práci je prodejna pečiva. Sedím, koukám na ní a nasávám. Tři týdny jsem opravdu neměla žádný pamlsek. Ze zoufalství jsem hrábla do tašky po kedlubně.... Sedím, žvýkám a najednou mi došlo, že ta kedlubna je vlastně děsně sladká a děsně dobrá. Jak je možné, že jsem si toho nevšimla dřív? Že bych měla dřív tak přesycené chuťové pohárky, že jsem ani nevnímala chuť toho co jím a proto jsem hledala pořád něco výraznějšího? Možná
Taky se ale bojím co to udělá až si po měsíci řeknu - tak se odměním kouskem čokolády (taky mám obavu abych nesežrala celou tabulku) Že by to bylo jako s vyléčeným alkoholikem? - ani loka alkoholu, ani jeden hryz do dortu...?
moje rada-nerada. jez pravidelně ať nemáš hlad. S plným bříškem je obrana snažší a měj po ruce vždy kousek bezpečných sladkostí, jako třeba ta moje kedlubna. :-)

Aktuality

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Wasa byla ukončena.
Gratulujeme výhercům: rosste, Ratuska, karkkrk

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři